• Liora Houbara

עוגת פרג של אמא

עודכן ב: מאי 8


עוגת פרג של אמא

עד היום אני יכולה להרגיש את הטעם של עוגת הפרג של אמא שלי.

וגם עכשיו, כששדרגתי אותה בריאותית,

היא עדין עסיסית, לחה וממש נמסה בפה.

אז אם נשאר לםכ פרג מפורים, וגם סתם ככה

עוגה אחת, 20 מנות 145 קלוריות למנה ללא קרם; 120 קלוריות למנה עם ממתיק במקום הסוכר ; 215 קלוריות למנה עם קרם

החומרים:

  • 5 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר ( חשוב מאוד !!!)

  • 3 כפות שמן

  • 5 כפות רסק תפוחים

  • 150 גרם פרג טחון טרי, ( 1.5 כוסות). אם נשאר מומלץ לשמור במקפיא

  • 1/2 כוס חלב חם

  • 2 כפות ברנדי או ליקר קפה או שוקולד

  • כף קליפת לימון מוגרדת דק

  • 3/4 כוס סוכר חום דק או להחליף בממתיק כמו סטיביה או סוויטנגו בכמות המקבילה ל3/4 כוס סוכר

  • 1.5 כוס קמח תופח (אפשר חלק ממנו קמח תופח מלא)

  • כפית אבקת אפיה

לציפוי

  • 100 גרם שוקולד מריר

  • מיכל שמנת מתוקה להקצפה


אופן ההכנה:

משרים את הפרג בחלב החם עד שכל החלב נספג.

מקציפים את החלבונים עם הסוכר או הממתיק החלופי לקצף מאוד יציב ונוקשה.

מתחילים הקצפה ללא סוכר, ומוסיפים אותו ב - 3 פעמים.

מערבבים בקערה אחרת את החלמונים עם השמן.

מוסיפים רסק תפוחים, ברנדי וקליפת לימון ומערבבים שוב.

מערבבים לחוד חומרים יבשים - קמח, פרג, אבקת אפיה

מוסיפים את תערובת היבשים לביצים בהדרגה תוך ערבול, עד שמסיימים את כל הכמות.

ימוסיפים את הקצף בתנועות עטיפה ומערבבים בעדנות.

בתבנית עגולה בקוטר 26, משומנת ומקומחת שופכים את הבלילה

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ 45 – 50 דקות עד שהעוגה מזהיבה,

וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.

היא טעימה מאוד גם ככה, אבל אם רוצים להוסיף ציפוי -

בסיר קטן מחממים, על אש קטנה את השמנת המתוקה ובתוכה השוקולד חתוך לקוביות.

מחממים עד המסה מוחלטת של השוקולד ויצירת תעבורת שוקולדית אחידה.

מניחים להתקרר 20 - 30 דקות, עד שהקרם לא נוזלי, ונוח למריחה.

חוצים את העוגה לרוחב.

מורחים מחצית מכמות הקרם. מכסים בחלק השני, מורחים את המחצית השניה ואת הצדדים.

שומרים בקירור



רוצים עוד מתכון לעוגה מנצחת וקלילה בקלוריות?

עוגת גבינה אפויה של עננים

לחצו כאן או על התמונה למתכון המלא


רוצה לדעת איך לאכול מתוקים במידה?

הרשמ/י בלינק בלחיצה כאן או על התמונה

וקורס חינמי בדרך למייל שלך. מתוק טבעי קורס להפחתת הצורך במתוקים


אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק 


אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#עוגותמתוקיםוקינוחים #sweets #desserts #cakes #lightcakes #vegeterian

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד