• Liora Houbara

עוגת תפוחים דלת שומן

עודכן ב: 20 נוב 2020


עוגת תפוחים דלת שומן

עוגת תפוחים דלה מאוד בשומן, ולכן גם בקלוריות. מלאה טעמים וניחחות של של תפוחים ותבלינים .

עוגה אחת, 20 מנות 115 קלוריות למנה

החומרים:

  • 3 ביצים

  • 3 כפות שמן

  • 5 כפות רסק תפוחים

  • 100 מ"ל יוגורט דל שומן

  • 100 מ"ל מיץ תפוחים אמיתי

  • 1/2 - 3/4 כוס סוכר חום דק

  • 1.5 כוס קמח תופח (אפשר חלק ממנו קמח תופח מלא).

או כל קמח אחר( כוסמין, מלא וכו') בתוספת שקיק אבקת אפיה.

רצוי לא יותר מ 2/3 קמח מלא, כי אחרת העוגה מאוד נמוכה ודחוסה

  • 1/2 כף חוויאג' תימני לקפה. אפשר לקנות בחנויות תבלינים או להכין לבד. המתכון בלחיצה כאן

  • כף תמצית וניל או משחת וניל איכותית אמיתית.

  • 5 תפוחים ירוקים גדולים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות

  • כף סוכר + 1/2 כף קינמון – לתוספת לתערובת התפוחים

  • 10 אגוזים מלך חצויים + כף סוכר חום + כפית קינמון - מערבבים ביחד.

אופן ההכנה:

בקערה בינונית, מערבבים את התפוחים עם כף סוכר וחצי כף קינמון עד שהתפוחים מכוסים היטב בתערובת.

מערבבים בקערה אחרת את הביצים עם שמן.

מוסיפים את המיץ ומערבלים בעזרת מיקסר.

מוסיפים רסק תפוחים ויוגורט ומערבים שוב.

מוסיפים את הקמח והסוכר בהדרגה תוך ערבול, עד שמסיימים את כל הכמות.

מוסיפים חוויאג' ווניל. מערבבים שוב.

בתבנית עגולה בקוטר 26, משומנת ומקומחת שופכים מחצית מכמות הבצק,

מעליה מסדרים מחצית מכמות התפוחים.

מעליה שופכים את שארית הבצק ומעל שוב שכבת תפוחים מסודרים יפה

מקשטים באגוזים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ 45 – 50 דקות עד שהעוגה מזהיבה,

וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.

מגישים חם, אפשר בתוספת כדור גלידה וניל ( עוד 50 קלוריות).


רוצים גרסה עם שזיפים?

לחצו כאן לעוגת תפוחים - שזיפים

לחצו כאן או על התמונה למתכון המלא



רוצה לדעת איך לאכול מתוקים במידה?

הרשמ/י בלינק בלחיצה כאן או על התמונה

וקורס חינמי בדרך למייל שלך. מתוק טבעי קורס להפחתת הצורך במתוקים


אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק 


אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#עוגותמתוקיםוקינוחים #sweets #desserts #cakes #lightcakes #vegeterian