עוגת תפוחים - שזיפים
- ליאורה חוברה
- 13 בנוב׳ 2020
- זמן קריאה 3 דקות
עודכן: 6 באוג׳

עוגת תפוחים שזיפים מלאה בטעמים מתוקים - חמצמצים
אני אוהבת עוגות שמביאות איתן טוויסט.
החיבור הזה, בין התפוחים לשזיפים, יוצר בדיוק את האיזון שאני מחפשת –קצת חמוץ, קצת מתוק, והרבה עניין.
העוגה עצמה אוורירית אבל יציבה, עם ניחוח של בית – במתיקות עדינה.
היא פשוטה, אבל מרגישה חכמה.כזו שמספיקה פרוסה אחת ממנה כדי להרגיש שהכנת לעצמך משהו טוב.
דיאטיפ של ליאורה חוברה:
כשהטעם טבעי – לפי הרפואה הסינית טעמים כמו חמוץ מאזנים את הטעם המתוק ומאפשרים לנו לרצות פחות מתוק בדרך טבעית וקלה
ואם שומרים על איזון נכון – אפשר ליהנות ממנה בלי לרצות עוד ועוד. ובעוגה הזו יש עוד שטיקים וטריקים שמפחיתים את הצורך במתוק והם מסומנים במרקר
עוגה אחת, 20 מנות 125 קלוריות למנה עם סוכר ; 118 בלי סוכר
החומרים:
4 ביצים
3 כפות שמן
5 כפות רסק תפוחים
200 מ"ל יוגורט 5%
3/4 כוס סוכר חום דק או תחליף סוכר לחולי סוכרת
350 גרם ( 2.5 כוסות) קמח תופח (אפשר ומומלץ חצי ממנו יהיה קמח תופח מלא)
שקיק אבקת אפיה
3 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות
3 שזיפים אדומים גדולים חתוכים לקוביות
אפשר להחליף ב 2 כוסות קוביות פירות של העונה - מאוד מתאים לנצל פירות שכבר לא נראים כל כך טוב....
ואפשר להוסיף גם פירות קפואים שאתם אוהבים
כף תמצית וניל או משחת וניל איכותית אמיתית.
1/2 כף חוויאג' תימני לקפה. אפשר לקנות בחנויות תבלינים או להכין לבד. המתכון בלחיצה כאן
2 כפות סוכר + 1/2 כף חוויאג' לקפה או קינמון לערבוב עם הפירות
2 כפות שבבי שקדים + כף סוכר חום + כפית חוואיג' או קינמון - מערבבים ביחד.
שאלה על תחליפים מהאינסטוש
שלבי הכנה
אופן ההכנה:
להכנת עוגת תפוחים שזיפים
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מערבבים את הפירות עם 2 כפות סוכר וחוויאג' ומשהים לשעה.
בקערת מיקסר, וו בלון, מקציפים את הביצים עם הסוכר, במהירות גבוהה,
למשך 6 - 8 דקות עד קבלת קרם תפוח, בהיר.
בקערה נפרדת מערבבים, שמן, רסק תפוחים ויוגורט
מוסיפים בהדרגה את התערובת לתערובת הביצים, תוך המשך ערבול במיקסר.
מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה בהדרגה תוך ערבול, עד שמסיימים את כל הכמות.
עד קבלת תערובת אחידה, סמיכה.
מוסיפים ווניל. מערבבים שוב.
בתבנית עגולה בקוטר 26, משומנת ומקומחת שופכים מחצית מכמות הבצק,
מסננים את הפירות מהנוזלים ושומרים את הנוזלים.
מעל שכבת הבצק הראשונה, מסדרים מחצית מכמות הפירות.
מעליה שופכים את שארית הבצק ומעל את המחצית השניה של הפירות.
מעל מפזרים את השקדים
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ 60 – 50 דקות עד שהעוגה מזהיבה,
וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.
מיד עם ההוצאה מהתנור, מזלפים מעל את הנוזל שנוצר מהשריית הפירות,
זה יתן לעוגה מראה מבריק
ככה זה נראה לפני שהעוגה נכנסת לתנור
וככה מיד אחרי
יש משהו בעוגה חמה, טרייה, שממלא את הבית בריח מגרה ומושך אותנו בלי שליטה...אבל אם את.ה מרגיש.ה שבצקים וסוכרים כבר מזמן לא "רק אוכל",אלא משהו שמנהל אותך – אולי הגיע הזמן לשינוי.
לא שינוי קיצוני.ולא דיאטה.
🍃 אלא דרך טבעית, מאוזנת ונעימהשתעזור לך להיפרד מהרגלים שלא משרתים אותך –גם אם הסביבה עדיין מלאה בפיתויים.
קיט הגמילה מקמח לבן וסוכרים הוא בדיוק בשבילך אם:
את.ה מרגיש.ה שהקמח הלבן והמתוקים שולטים בך.
קשה לך לעצור אחרי הביס הראשון.
את.ה מנסה שוב ושוב להגביל – אבל נשבר.ת.
עייפת מהמאבק ורוצה דרך שפויה לרדת במשקל.
✨ הקיט כולל:
קופסת Light & Fit Herbs – פורמולת צמחי מרפא ותיקה ומדויקת להפחתת חשקים ולתמיכה בירידה טבעית במשקל.
(בקיט המורחב) גם חליטת Slim In Shape – לחליטה יומית שמאזנת את התיאבון ומוסיפה תחושת שובע.
ערכת דמיון מודרך עם 2 הדמיות (לנשים ולגברים) – שמחברות לתחושת רוגע, שליטה, והפחתת הדחף.
תפריט יומי מאוזן לגבר ולאישה, שמותאם לתהליך עם הקפסולות.
מדריך שקילה ומדידה נכונה, טבלת היקפים, מדריך משקאות הקסם שיתמכו בך לאורך היום,
שומר מסך למוטיבציה, קופונים והטבות למועדון הלקוחות
ובונוס מתנה עם כל משלוח – מגנט מאויר למקרר, כדי שתזכר.י לדאוג גם לעצמך ❤️
💬כי גמילה ממתוקים זו לא עניין של כוח רצון,זו בחירה בגוף שלך, בנפש שלך – ובחיים שמרגישים קלילים, לא כבדים.
🟣לחצי כאן למטה כדי להכיר את הקיט ולהתחיל בתהליך שיעזור לך באמת
הכנתם?
תגובות