• Liora Houbara

עוגת תפוחים - שזיפים

עודכן ב: נוב 14


עוגת תפוחים שזיפים דלת שומן

עוגת תפוחים ושזיפים מלאה בטעמים מתוקים - חמצמצים


עוגה אחת, 20 מנות 125 קלוריות למנה

החומרים:

  • 4 ביצים

  • 3 כפות שמן

  • 5 כפות רסק תפוחים

  • 200 מ"ל יוגורט 5%

  • 3/4 כוס סוכר חום דק

  • 350 גרם ( 2.5 כוסות) קמח תופח (אפשר ומומלץ חצי ממנו יהיה קמח תופח מלא)

  • שקיק אבקת אפיה

  • 3 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות

  • 3 שזיפים אדומים גדולים חתוכים לקוביות

אפשר להחליף ב 2 כוסות קוביות פירות של העונה - מאוד מתאים לנצל פירות שכבר לא נראים כל כך טוב....

ואפשר להוסיף גם פירות קפואים שאתם אוהבים

מומלץ לקנות אותם בהנחה דרך מתחם ההטבות באתר שלי

באתר של סחוט בלחיצה כאן והכנסת קוד קופון - Liora-sahut

  • כף תמצית וניל או משחת וניל איכותית אמיתית.

  • 1/2 כף חוויאג' תימני לקפה. אפשר לקנות בחנויות תבלינים או להכין לבד. המתכון בלחיצה כאן

  • 2 כפות סוכר + 1/2 כף חוויאג' לקפה או קינמון לערבוב עם הפירות

  • 2 כפות שבבי שקדים + כף סוכר חום + כפית חוואיג' או קינמון - מערבבים ביחד.


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מערבבים את הפירות עם 2 כפות סוכר וחוויאג' ומשהים לשעה.

בקערת מיקסר, וו בלון, מקציפים את הביצים עם הסוכר, במהירות גבוהה,

למשך 6 - 8 דקות עד קבלת קרם תפוח, בהיר.

בקערה נפרדת מערבבים, שמן, רסק תפוחים ויוגורט

מוסיפים בהדרגה את התערובת לתערובת הביצים, תוך המשך ערבול במיקסר.

מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה בהדרגה תוך ערבול, עד שמסיימים את כל הכמות.

עד קבלת תערובת אחידה, סמיכה.

מוסיפים ווניל. מערבבים שוב.

בתבנית עגולה בקוטר 26, משומנת ומקומחת שופכים מחצית מכמות הבצק,

מסננים את הפירות מהנוזלים ושומרים את הנוזלים.

מעל שכבת הבצק הראשונה, מסדרים מחצית מכמות הפירות.

מעליה שופכים את שארית הבצק ומעל את המחצית השניה של הפירות.

מעל מפזרים את השקדים

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ 60 – 50 דקות עד שהעוגה מזהיבה,

וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.

מיד עם ההוצאה מהתנור, מזלפים מעל את הנוזל שנוצר מהשריית הפירות,

זה יתן לעוגה מראה מבריק

ככה זה נראה לפני שהעוגה נכנסת לתנור

וככה מיד אחרי






רוצים עוד מתכון לעוגה מנצחת וקלילה בקלוריות?

עוגת גבינה אפויה של עננים

לחצו כאן או על התמונה למתכון המלא


רוצה לדעת איך לאכול מתוקים במידה?

הרשמ/י בלינק בלחיצה כאן או על התמונה

וקורס חינמי בדרך למייל שלך. מתוק טבעי קורס להפחתת הצורך במתוקים


אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק 


אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן


#עוגותמתוקיםוקינוחים #sweets #desserts #cakes #lightcakes #vegeterian

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד