top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

פוקצ'ה כוסמין גבינות עם ירקות או פירות

עודכן: 20 בדצמ׳ 2022




פוקצ'ה כוסמין גבינות עם ירקות או פירות


פוקצ'ה היא אחד המאפים הכי אהובים ובצדק.

חמימה וטעימה ....

ואפשר בקלות לשדרג אותה בריאותית שמשתמשים בבצק בחלקו או כולו בקמח כוסמין,

ומקשטים אות בירקות ופירות עם גבינות מעולות (וממש לא צריך שיהיו צהובות עתירות שומן.)


*דיאטיפ בריא של ליאורה - קמח כוסמין הוא קמח "קשה",

שמכריח אותנו ללעוס היטב, מה שמשפר את אפקט השובע החומרים ל - 2 פוקצ'ות בינוניות

כ - 10 פרוסות גדולות ( כל פוקצה 5 פרוסות) - 130 קלוריות לפרוסה

החומרים

החומרים להכנה

  • ירקות שאוהבים - עגגבניות שרי, פלפלונים, זוקיני פרוסים

  • פירות שאוהבים - מתאימים במיוחד - תפוחים, שזיפים, אגסים

  • 200 גרם גבינה מלוחה / צפתית / פטה 5%

  • עשבי תיבול אפשר טריים כמו רוזמרין, תימין

או מיובשים- אני משתמשת ב - HERBS DE PROVACE שאני קונה בצרפת,

אבל אפשר כמובן כל תערובת אחרת

  • מלח גס אני אוהבת אל המלח הצרפתי FLEAUR DE SEL

לאפיה ולקישוט:

  • אפשר לקשט גם בשומשום, פרג או קצח

אופן ההכנה:

לאחר התפחה ראשונה,

מחלקים את הבצק ל - 2 כדורים גדולים, ומניחים לעוד התפחה של 30 - 40 דקות במקום חמים.

בנתיים חותכים את הירקות והפירות וצולים בתנור שחומם ל - 180 מעלו כ - 30 דקות



מכל כדור מרדדים פוקצ'ה כמלבן בעוב כ 1 ס"מ.

מפזרים ירקות או פירות

מפזרים מעל קוביות גבינה

עשבי תיבו ומלח גס

ואפשר גם פשתן, שומשום, קצח וכו'



פוקצ'ות ירקות פוקצות פלפלונים או שזיפים ותימין פוקצ'ה זוקיני ואוכמניות/תאנים