פלפל שושקה צבעי השמש במלח גס ובתחמיץ


פלפל שושקה הגדולים והעסיסיים הם חטיף מעולה, וכייפים גם כשהם מוחמצים.

את האדומים יותר קל להשיג, אבל בשווקים תמצאו גם צהובים וכתומים


צנצנת פלפל שושקה בינונית / בתנור או בתחמיץ החומרים לפלפל צלוי:

6 -7 - פלפל שושקה גדולים באיזה צבעים שרוצים / הצלחתם להשיג

מלח גס

החומרים הנוספים לפלפלחם בתחמיץ:

2 כפות שמן

4 כפות מיץ לימון טרי

3 - 8 שיני שום קלופות ופרוסות לפי מידת החריף הרצויה

כמה עיגולי פלפל ירוק חריף פרוס ( למי שרוצה ממש חריף)



אופן ההכנה לפלפל צלוי וגם כהכנה לתחמיץ:







אופן ההכנה:

מכינים צנצנת מעוקרת ( ממלאים במים רותחים ומשהים עד שהמים מתקררים) שנסגרת היטב

שוטפים היטב את הפלפלים ומשאירים רטובים

מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה ( רצוי אקולוגי

מפזרים מלח גס.

מכיניסים לתנור שחומם ל - 180 מעלות.

לאחר כ - 20 דקות הופכים את הפלפלים ואופים עוד ב 20 דקות.

הפלפלים צריכים להיות רכים מאוד למגע ועם חתכי חריכה קלים.

אם לא בא לכם להחמיץ,

פשוט שורים בקירור ומוסיפים לכל מה שבא.

אם תרצו להחמיץ,

יש להעביר את הפלפלים החמים לסיר ולסגור אותו.

זה מקל על הקילוף למרות שהקילוף גםפ קל מאוד גם ככה.

לאחר שהפלפלים מתקררים,

מוציאים את הגבעול ומושכים אמתו את הגרעינים.

קולפים בקלות. שוטפין ונפטרים מגרעינים שנשארות.

חותכים לפיסות גדולות.

מעבירים לצנצנת.

מוסיפים שמן ומיץ לימון. מערבבים היטב.

מעבירים למקרר.

שומרים בקירור.

נשמר עד שבועיים אבל אני בטאוחה שתסיימו הרבה לפני.

הולךמעולה בכריך, עם כל מנה מבושלים וטריה.






רוצים מתכון מעולה שהולך עם הפלפל ?



עוף שלם במלח גס שהולך מעולה עם המחמצים האלה

המתכון בלחיצה כאן או על התמונה



רוצה לדעת כמה יש בכף של ממרחים ורטבים?

הספר 365 יום בלי תירוצים, מביא לך משוואות מאכלים וגם

מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע.

לכל הפרטים על הספר לחצ/י כאן או על התמונה

אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#ממרחים #recipes #healthy #Recipe #מחמצים #יוםהעצמאות