top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

פסטה טליאטלה בסיר אחד ברוטב פסטו - Tagliatelle


   פסטה טליאטלה בסיר אחד ברוטב פסטו


יש רגעים שכל מה שצריך זה סיר אחד שיפתור את ארוחת הצהריים או הערב –

והכי כיף כשזו פסטה.

לכבוד יום הפסטה הבינלאומי – 5.10,

פיתחתי מתכון חדש לקטגוריה ההולכת וגדלה באתר שלי: פסטה בסיר אחד.

הרי מי לא אוהב ארוחה שלמה שמתבשלת בסיר אחד, בלי יותר מדי בלגן ועם תוצאה צבעונית בריאה ויפהפייה?

האמת, זה מסוג המתכונים שאני חוזרת אליהם שוב ושוב, במיוחד כשאין לי זמן לעמוד במטבח

שעות – ועדיין בא לי להרגיש שאכלתי משהו מושקע.



וכמה מילים על הסוג הזה של הפסטה - טליאטלה - Tagliatelle

אטריות מיובשות וארוכות החתוכות באופן מדויק ומוגשות מגולגלות. את ההשראה לחיתוך הפסטה באופן ייחודי זה, קיבל שף החצר של העיירה רומאנה מתסרוקתו של לורד מכובד אשר התקשט לרגל חתונתה של בת מלוכה מהאזור בשנת 1487. מאז הפסטה שהוגשה בתפריט החתונה המלכותית ועד היום, מזוהה הטליאטלה עם אזור רומאנה באיטליה, ושמה יצא למרחקים. משמעות המילה טליאטלה היא "לחתוך", ובשל חיתוכה האלגנטי היא מתאימה לשילוב עם חומרי גלם יוקרתיים, כגון: פטריות כמהין.

דיאטיפ של ליאורה חוברה: כדי להפוך את המנה למאוזנת יותר, תמיד טוב לשלב ירוקים טריים כמו תרד ובזיליקום. הם מוסיפים ויטמינים, מינרלים וסיבים – וגם הרבה רעננות וקלילות לצלחת.

קל להכין, משלב המון ערכים תזונתיים וטעים לכולם.

ויש גם גרסה טבעונית / צמחונית

ממש ארוחה מלאה.

5 מנות,

בלי תוספת חלבון

  • 305 קלוריות למנה

  • כ - 10 גרם חלבון למנה: 

עם תוספת חלבון (200 גרם טופו או טונה במים)

  • טופו: 363 קל' ו־15.7 גרם חלבון למנה

  • טונה במים:  352 קל' ו־20.1 גרם חלבון למנה


  • החומרים

    • 250 גרם פסטה טליאטלה (עדיף “nests” – קיני פסטה, אבל אפשר גם רגילה)

    • 300 גרם עגבניות שרי (אפשר לערבב אדומות וצהובות) חצויות

    • 2 בצלים (אפשר גם סגול), פרוס דק

    • חופן נדיב של עלי תרד טריים

    • חופן עלי בזיליקום טריים

    • 6 שיני שום פרוסות

    • 200 מ"ל עגבניות מרוסקות או מחית עגבניות

    • 1 כף רסק עגבניות (רשות, מוסיף צבע וטעם)

    • 1 כפית אורגנו יבש

    • 1 כפית בזיליקום יבש

    • 1/2 כפית פתיתי צ’ילי (אופציונלי))

    • 250 מ"ל שמנת לבישול 9% (או תחליף צמחי)

    • 400 מ"ל מרק צח (עוף/ירקות) או מים רותחים עם 3 כפות אבקת מרק אורגני

    • 1 כף שמן זית

    • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

    • גיוונים:

      • אפשר להוסיף רסק עגבניות לקבלת צבע וטעם עמוק יותר ויותר לייקופן.

      • מתאים גם עם זיתים שחורים או ירוקים מגולענים.

      • תיבול נוסף: פלפל אנגלי טחון, אורגנו או טימין.

      • למנה עשירה יותר אפשר לשלב חלבון – כמו 200 גרם קוביות טופו, או 200 גרם טונה במים קטנים – ולהוסיף אותם בתחילת הבישול יחד עם כל שאר החומרים.

    • להגשה אפשר לפזר מעט פרמזן

    אופן ההכנה:

    • להכנת פסטה טליאטלה בסיר אחד ברוטב פסטו בסיר רחב או סוטאז' מניחים את הפסטה במרכז. מסביב מסדרים עגבניות שרי, בצל, שום, עלי תרד ועלי בזיליקום.

    • מוסיפים מעל מחית עגבניות ורסק (אם רוצים), ומתבלים באורגנו, בזיליקום יבש, מלח, פלפל וצ’ילי.

    • שופכים פנימה את השמנת ואת המרק הצח כך שיכסו כמעט לגמרי את הפסטה. מוסיפים כף שמן זית.

    • מכסים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מבשלים כ־15 - 20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפסטה רכה והרוטב מסמיך.

    • מסירים את המכסה, מערבבים היטב כדי שהפסטה תספוג את הרוטב, ומבשלים עוד 2–3 דקות ללא כיסוי אם יש צורך להסמיך.

    • מגישים חם.





זה מתכון שמשתלב בשלב השני של תוכנית


דיאטה דלת פחמימה

השיטה שעזרה לעשרות אלפי נשים, לצאת מהתקיעות ולרדת במשקל, מהר ובטוח

24 יום שיעזרו לך להתניע את ההרזיה שלך


וסוף סוף לראות את מחוג המשקל פונה לכיוון הנכון

תוכנית דלת פחמימות בריאה ומהודקת בפלטפורמה דיגיטלית וליווי צמוד בוואצאפ,

שתעזור לך להכנס לתהליך הרזיה

לרדת במשקל 

ולצמצום משמעותי במשקל ובהיקפים בצורה טבעיתללא ספירת קלוריות!

תוכנית און-ליין מעשית בהנחיה ובתמיכה מלאה שלי

ירידה במשקל | ליווי ותמיכה קבוצתי  | מתכונים |תפריטים

וגם אפשרות לצמחי מרפא



כדי לעשות CARB DETOX,

להפחית פחמימות וגם בהמשך להנות מפחמימות 

ועדיין לרזות ואח"כ להמשיך לשמירה על המשקל,

 והצטרפות לתוכנית בקצב שלך לחצי כאן או על התמונה


דיאטה דלת פחמימה


הכנתם?

אני רוצה לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara

 וגם בפייסבוק .facebook.com/liora.houbar.diet

שאלות, שיתופים, הצעות וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות 👇🏽

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page