Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד

  • Liora Houbara

פשטידת פטנט

עודכן ב: 28 מרץ 2019


צילום - עודד חוברה


איך תכינו פשטידה בריאה, טעימה ודיאטטית מכל ירק שאתם אוהבים או שנשאר במקרר? מתכון בסיסי לפשטידה שאפשר להוסיף לו כל ירק שתרצו פשטידה עם מעט מאוד קמח, בלי בצק וגם בלי גבינה צהובה והטעם ? מצוין !


8 מנות , 110 – 150 קלוריות למנה תלוי בסוג הירק שבחרתם החומרים למתכון הבסיסי:

  • גביע גבינה לבנה 5% 500 גרם

  • 4 ביצים

  • גביע יוגורט – 150 מ"ל

  • 150 גרם גבינה צפתית 5% מגוררת

  • 4 כפות קמח מלא תופח

  • מלח לפי הטעם

  • שומשום שחור או מלא לקישוט ולזה מוסיפים ירקות -

  • אפשר להשתמש בירקות קפואים ( שקית של 800 גרם) כמו כרובית, ברוקולי וכו' או כל ירק אחר למשל לשלב כרישה ופטריות או קישואים או גזר ופלפלים.


אופן ההכנה: מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים חוץ מהירקות והשומשום השחור.

אם משתמשים בירקות קפואים, מפשירים ומסננים מהנוזלים ומוסיפים לתערובת הגבינות.

אם משתמשים בירקות טריים, כמובן, שיש לשטוף ולקלוף אם יש צורך.

חותכים לקוביות או פרוסות ומאדים בסוטאז נון סטיק במשך מספר דקות.

אם יוצאים נוזלים בתהליך האידוי ( למשל בפטריות), יש לסנן.

ואז להוסיף לתערובת הגבינות. משטחים בתבנית אפיה בגודל 25 – 35 או דומה. אין צורך לשמן. פיירקס מאוד מתאים.

מפזרים מעל שומשום שחור. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ – 30 – 45 דקות עד שפני הפשטידה מזהיבים – משחימים והיא קפיצית למגע וקיסם הננעץ בה יוצא יבש


הפשטידה הזו גרפה עשרות אלפי לייקים ברחבי הרשת - פייסבוק ואתר XNET של לאשה



רוצים מתכון קליל וטעים שהולך מצויין עם הפשטידה?

סלט גזר פיסטוק תמר

לחצו כאן או על התמונה למתכון המלא


רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?

הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה


אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#שבועות #צמחוני #צמחוני #מאכליחלבוביצים #dietrecipe #Recipe #recipes #baking #bake #מאפים