top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

פשטידת פטנט

עודכן: 23 במאי 2023


פשטידת פטנט
צילום - עודד חוברה

איך תכינו פשטידה בריאה, טעימה ודיאטטית מכל ירק שאתם אוהבים או שנשאר במקרר? מתכון בסיסי לפשטידה שאפשר להוסיף לו כל ירק שתרצו פשטידה עם מעט מאוד קמח ואפשר להחליף אותו בסובין שיבולת שועל,

בלי בצק וגם בלי גבינה צהובה והטעם ? מצוין !


8 מנות , 110 – 150 קלוריות למנה תלוי בסוג הירק שבחרתם החומרים למתכון הבסיסי:

  • גביע גבינה לבנה 5% 500 גרם

  • 4 ביצים

  • גביע יוגורט – 150 מ"ל

  • 150 גרם גבינה צפתית 5% מגוררת

  • 4 כפות קמח מלא תופח או 4 כפות סובין שיבולת שועל + שקיק אבקת אפיה

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • עשבי תיבול לפי הטעם (לא חובה)

  • שומשום שחור או מלא לקישוט ולזה מוסיפים ירקות -

  • אפשר להשתמש בירקות קפואים ( שקית של 800 גרם) כמו כרובית, ברוקולי וכו' או כל ירק אחר למשל לשלב כרישה ופטריות או קישואים או גזר ופלפלים.



פשטידת פטנט

אופן ההכנה: מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים חוץ מהירקות והשומשום השחור.

אם משתמשים בירקות קפואים, מפשירים ומסננים מהנוזלים ומוסיפים לתערובת הגבינות.

אם משתמשים בירקות טריים, כמובן, שיש לשטוף ולקלוף אם יש צורך.

חותכים לקוביות או פרוסות ומאדים בסוטאז נון סטיק במשך מספר דקות.

אם יוצאים נוזלים בתהליך האידוי ( למשל בפטריות), יש לסנן.

ואז להוסיף לתערובת הגבינות. משטחים בתבנית אפיה בגודל 25 – 35 או דומה. אין צורך לשמן. פיירקס מאוד מתאים.

מפזרים מעל שומשום שחור. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ – 30 – 45 דקות עד שפני הפשטידה מזהיבים – משחימים והיא קפיצית למגע וקיסם הננעץ בה יוצא יבש


הפשטידה הזו גרפה עשרות אלפי לייקים ברחבי הרשת - פייסבוק ואתר XNET של לאשה

עוד תגובות מרגשות






 

רוצים דיטוקס אביבי שיעשה טוב לגוף ולנפש שלך?

הכירו את הדיטוקס בשני מסלולים שלי

כל הפרטים , בלחיצה כאן או על התמונה



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תפספסו אף מתכון