top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

חמין בריא דל שומן בשרי, צמחוני טבעוני

עודכן: לפני יום 1


חמין פטנט


מי שטורח בערב שבת, התנור מבשל לו את החמין לשבת. כשמגיע החורף אני תמיד מוצאת את עצמי חוזרת אל החמין.

יש משהו בסיר שמתבשל בבישול ארוך וממלא את הבית בריח מטורף,

שגורם לי תמיד להגניב לעצמי את הביצה כבר בבוקר שבת.....🤓

. עם השנים למדתי לבחור את נתחי הבשר הכי טובים לסיר,

כאלה שנותנים עומק וטעם עשיר אבל דלים יחסית בשומן,

כדי ליהנות ממנה משובחת בלי שומן שהוא באמת מיותר.

אז זה מתכון החמין שלי - חמין בריא דל שומן בשרי צמחוני טבעוני

אני אוהבת לשלב בחמין קטניות שונות,

גם בשביל הערכים התזונתיים וגם בשביל המרקם העשיר שמתאים כל כך לעונה הקרה.

ובמקביל חשבתי גם על מי שלא אוכל.ת בשר,

ולכן אפשר להתאים את החמין בקלות לצמחונים ולטבעונים.

ומה שהכי כיף,

זה שיש כאן המון טריקים קטנים שעושים הבדל גדול, כאלה שלמדתי מהבית ומעדות שונות.

כל הטריקים מסומנים במרקר כדי שיהיה לך קל לראות אותם

יש כאן מתכון בסיסי

ועליו כל מיני הצעות - כל אחת - שכבה אחרת של טעם ושורשים, ואת.ה יכולה לבחור את הדרך שהכי מתאימה לך.

דיאטיפ של ליאורה - לפי הרפואה הסינית, הבישול הארטך מכניס המון חום לתבשיל,

החום הזה עובר לגוף ומאפשר לגוף להיות פחות חשוף להשפעות החורף

ולהפחית את הצורך בפחמימות ומתוקים



8 מנות כ - 450 קלוריות למנה ( תלוי מה אוכלים) שהיא ארוחה שלמה שמצדיקה אחריה שנ"צ

החומרים:

  • 3 בצלים פרוסים

  • 1 ק"ג בשר לחמין למשל מוזה עגל (שאני מעדיפה אותו כי הוא יחסית דל שומן) חתוך לקוביות גדולות

  • 2 חתיכות עצם (לא חובה)

  • 8 ביצים קשות שבושלו כבר. בקליפתן

  • 4 תפוחי אדמה קלופים וחצויים

  • 4 בטטות קטנות קלופות (או 2 גדולות קלופות וחצויות)

  • כוס שעועית אדומה או לבנה או תערובת קפואה או יבשה שהושרתה כמה שעות במים

  • כוס גרגרי חומוס קפואים או יבשים שהושרו במים לכמה שעות

  • כוס גריסים שטופים היטב

  • כוס חיטה או פריקה שטופה היטב

  • 10 שיני שום קלופות (אפשר יותר)

  • כוס בצלי שאלוט עם או בלי הקליפה

  • 100 גרם רסק עגבניות

  • מים מינרלים

  • כף כמון

  • כף פפריקה מתוקה

  • 2 כפות סילאן

  • כפית חוויאג' תימני לקפה ( הסברים בלחיצה כאן ) או קינמון

  • פלפל ומלח לפי הטעם

  • 10 - 12 שזיפים מיובשים או תמרים מגולענים וחצויים( אני מעדיפה תמרים)

החומרים לקציצות קוקלה - כ - 10 קציצות

100 גרם בשר טחון - מעורב בקר ועוף - לגרסה צמחוניחת אפשר להשתמש בתחליף בשר טחון

כוס סולת רצוי מלאה

3 שינים שום כתושות

כף רסק עגבניות

ביצה

חצי כפית כמון

חצי כפית בהרט

כף שמן זית

פטרוזיליה / כוסברה קצוצות

מלח לפי הטעם

1/4 - 1/2 כוס מים כדי ליצור תערובת נוח ליצירת קציצות



גיוונים

  • קישקע לגרסה מזרח אירופאית - אני קונה, אבל מי שרוצה להשקיע ולהכין בעצמו - מוזמן -

    חשוב להפשיר ולדקור במזלג לפני הבישול

  • כרוב וכרישה חתוכים גס לגרסה פרסית

  • תמרים במקום שזיפים מיובשים - לגרסה עירקית

  • קציצות קוקלה (מתכון כאן למטה) לגרסה טריפוליטאית

  • לצמחונים וטבעונים - פשוט וותרו על הבשר, ( לטבעונים גם על הביצים) . הקטניות והדגנים מארגנים כאן ארוחה שלמה


מי שרוצה להפריד את הקטניות והדגנים בשקיות,

מומלץ לקנות שקיות בד רב פעמיות (משיקולי בריאות ואקולוגיה).

בחנויות הטבע


שקיות בד לחמין


אופן ההכנה:

להכנת חמין בריא דל שומן בשרי צמחוני טבעוני

מתחילים בבחירת סיר גדול עם מכסה,שאפשר להכניס לתנור מאדים בצל עד הזהבה. מוסיפים שיני שום ומזהיבים מוסיפים את קוביות הבשר ו"סוגרים" את הבשר.

מערבבים במים חמים את כל חומרי התיבול ורסק העגבניות

הסדר חשוב - לפי השכבות האלה:

בצל ושום

קטניו ודגנים

תפוחי אדמה ובטטות

ביצים

קישקעי/ קוקלה

ביצים

אם החלטתם לשים את הקטניות והדגנים בשקיות,

אז מכניסים לשקית, סוגרים כך שיהיה להן לאן לגדול, ומניחים בסיר.

שופכים את תערובת התבלינים המומסת במים


אופן ההכנה לקציצות קוקלה:

מערבבים את כל חומרי הקציצות ומעבדים לתערובת שניתן להכין ממנה קציצות בידיים רטובות.

מוסיפים את הקציצות לחמין כשהנוזלים ברתיחה מלאה. ולא מזיזים!

המשך הכנת החמין:

קציצות קוקלה מסדרים מעל וגם / או קישקע.

מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים רבע שעה בסיר חצי פתוח. חשוב לייצור אטימה טובה לסיר: מרטיבים נייר אפיה מקוצ'צ'ים אותו ומניחים מעל

מעליו נייר כסף שיאטופ את הסיר

ומעליו את המכסה של הסיר.

ומעבירים לתנור בחום של 100 מעלות ל 12 - 10 שעות (כל הלילה). או לפלטת שבת.

אחת לשעתיים - 3 שעות יש לבדוק אם יש מים בסיר, ואם לא, צריך להוסיף מעט.

כן, גם אני הרגשתי שאני קמה לבייבי חמין כל 3 שעות כמו שקמתי לבנות שלי כשהיו תינוקות.....

מגישים חם לכל צלחת או על מגש עיקרי ואז כדאי להגיש בכמה כלי הגשה, כשבכל אחד מהם חלק מהחמין.




 אחרי שמכינים תבשיל חם כזה, אני תמיד נזכרת כמה העונה הזו יכולה להיות גם הזדמנות. חורף מביא איתו קור, עייפות ורצון להתכרבל, אבל הוא גם זמן מצוין לעשות סדר בגוף ולהקל עליו.

בדיוק בגלל זה יצרתי את קיט החורף קל על המשקל,

שכולל שילוב של צמחי מרפא טבעיים, תפריט מסודר, מדריך מקיף לעונה הקרה

ועוד כמה בונוסים שיהפכו את החורף שלך להרבה יותר פשוט.

המטרה היא לעבור את החודשים הקרים בלי לעלות במשקל, ואולי אפילו לרדת,

בצורה טבעית ונעימה שמתאימה לשגרה.

הצמחים בקיט נבחרו בקפידה כדי לעזור לכם להתמודד עם אתגרי החגים:

 הם מפחיתים את הצורך במתוק ובפחמימות,

משפרים את תחושת השובע,

 מרגיעים את מערכת העיכול

 ותומכים בשריפת הקלוריות.

כך תוכלו ליהנות מהחגים מבלי להתפשר על הבריאות והמשקל.

לחורף קל, בריא ומהנה יותר, תנו לעצמכם את התמיכה שאתם צריכים!

אז

אם החורף בדרך כלל מאתגר אותך,

זה הכלי שיעזור לך להישאר מאוזנת לאורך כל העונה.

ואם את רוצה לדעת איך אפשר לרדת במשקל למרות שחורף בחוץ

בלי לוותר על מתוק יומי?

 מזמינה אותך להכיר את קיט החורף

חורף קל על המשקל (ואם הגעת לכן בחורף, הוא גם בהנחת חורף)

כל הפרטים בלחיצה כאן או לרכישה מיידית


קיט חורף קל על המשקל לחודש או לחודשיים
לקנייה


הכנתם?

אני רוצה לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara

 וגם בפייסבוק .facebook.com/liora.houbar.diet

שאלות, שיתופים, הצעות וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page