top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

קינוח פילו יווני מסורתי - סופרה - SOUFRA עם פירות יער



סופרה מאפה יווני

קינוח מבצק פילו יווני מסורתי שהוא בעצם שילוב עם פירות וחביצה

(חביצה הוא התרגום הכי טוב שמצאתי ל- custard)

חולמת על קינוח מפנק אבל חוששת מהקלוריות?

יש לי הפתעה בשבילך

מתכון שהוא ממש כמו להגשים חלום - טעים, מפנק, ועדיין ידידותי לדיאטה.

בואו נכיר את הסופרה היוונית המסורתית, קינוח שמוכיח שאפשר ליהנות ממתוק בלי לוותר על הבריאות!

בצק הפילו, הכוכב של המנה הזו, הוא סוד הקסם שלנו. הוא דק, פריך ומפתיע

בדלות הקלורית שלו בהשוואה לבצקים אחרים.

זה אומר שאפשר ליהנות מקינוח מושלם עם פחות נקיפות מצפון.

המטבח היווני, עם המסורת העשירה שלו, מלמד אותנו איך ליצור טעמים עוצמתיים ומספקים מרכיבים פשוטים וטבעיים. הסופרה היא דוגמה נפלאה לכך, משלבת את הבצק הקל עם מילוי מתוק ועשיר בטעמים.

במתכון הזה - קינוח פילו יווני בגרסה הבסיסית והמסורתית של הסופרה.

בסוף המתכון תמצאי מגוון אפשרויות לגיוון בטעמים.

כך תוכלי להתאים את הקינוח לחשק המתוק שלך, תוך שמירה על עקרונות תזונתיים מאוזנים.

סופרה מאפה יווני


*דיאטיפ בריא של ליאורה חוברה:

אפשר להקפיא אחרי האפייה, להפשיר ולחמם ולהגיש עם אותה פריכות

המאפה הזה בסדרת מׇאׇפִילוֹ (מאפה פילו) של ליאורה חוברה

תבנית בקוטר 26 -28 - 15 מנות . 125 קלוריות למנה עם דבש. 120 קלוריות למנה עם ממתיק

החומרים :

  • חבילת עלי פילו מצוננים או קפואים שהופשרו בלילה במקרר בזמן העבודה יש לכסות את הפילו במגבת.

לבלילה

  • גביע קרם פטיסיאר 6% של גד (אם לא משיגים אז 250 גרם גבינת שמנת 5% + 2 כפות ממתיק)

  • מיכל (250 גרם) שמנת לבישול 9%

  • 3 ביצים טרופות.

  • 2 כפות דבש או ממתיק שמקביל לאותה כמות

  • 2כפות סובין שיבולת שועל או קמח שיבולת שועל (גם ליציבות המאפה וגם לשובע)

  • ספל (200 גרם) פירות יער טריים או קפואים. אפשר רק סוג אחד או מיקס

  • כפית גרידת לימון

להכנת העלים

2 כפות חמאה מומסת או תרסיס שמן




אופן ההכנה:

מחממים תנור ל - 170 מעלות

הכי נוח לעבוד עם כל ערמת העלים.

כשתמיד העלה העליון הוא זה שממלאים.

ככה נחסך הצורך בכיסוי במגבת, והעברות רבות מידי של העלים

אפשר גם לפרוס על משטח נוח ולכסות את שאר העלים במגבת נקיה.

פורסים עלה אחד משפריצים מתרסיס השמן ומורחים על כל העלה או מורחים מעט חמאה מומסת.

מניחים מעל עוד עלה ושוב מברישים בשמן או חמאה.

מקפלים את הדפים ויוצרים דף הלוך וחזור כמו אקורדיון.

מתחילים עם שבלול במרכז התבנית ומוסיפים את

כל שאר הדפים עד שמתקבלת ספירלה אחת גדולה שממלאת את כל התבנית כשיש רווחים בין הדפים.

מקפלים כל זוג עלים כמו אקורדיון יוצרים ספירלה במרכז התבנית ממשיכים למלא את התבנית

מברישים מעל בחמאה מומסת

ואופים בתנור בחום של 170 מעלות כ - 20 - 25 דקות עד שהמאפה מזהיב

מערבבים בעזרת מטרפה את כל חומרי הבלילה חוץ מפירות היער.

שופכים בעדינות את הבלילה על כל המאפה. כך שהיא ממלאת בצורה שווה את הרווחים.

מפזרים פירות יער, אפשר קצת לדחוף אותם פנימה.



מחזירים לאפיה של עוד כ 30 - 40 דקות עד שהמאפה יציב.

מגישים חם עם גלידת פיסטוק ו / או רוטב פירות יער


גיוונים:

אפשר לגוון בסוגי הפירות לשלב תפוחים, אננס וכל פרי אחר שאוהבים

לשלב בנוזלים מיץ תפוזים או לימון לטעם יותר חמצמץ

אפשר לפזק מעל אגוזים או פיסטוקים

 

ואם את.ה מרגיש.ה שאת.ה לא מצליח.ה לעצור אחרי כמות סבירה של פחמימות,

אז תדע.י שזה יכול להיות אחרת - כן את.ה יכול.ה להנות מכמות פחמימה סבירה

בלי למצוא את עצמך אוכלת אורז מהסיר בעמידה

 אני יודעת שממש לא בא לך לעלות במשקל בגלל הפחמימות והמתוקים

ושאת.ה פשוט צריכ.ה עזרה קטנה.

ולעזרה שאני רוצה להציע לך קוראים

"מתוק טבעי"- ערכת גמילה למתוקים ולפחמימות , שעזרה כבר למאות א.נשים,

לעבור לממתק טבעי יומי, בקלות ובלי מאמץ, להגביל את כמות הפחמימות היומית

וכמובן לרדת במשקל

 15 צמחי מרפא בכמוסות ובחליטה שיעזרו לך להתמודד עם נשנשת הפחמימות והמתוקים

תפריט הרזיה משובח, ( שממתן את אכילת המתוקים),

והדמיית דימיון מודרך עצמתית שמטמיעה בוך תת המודע שלך,

את הגמילה ממתוקים ופחמימות בקלות ונעימות.


הערכה מחכה לך בלחיצה

 

הכנתם?

אני רוצה לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara

 וגם בפייסבוק  facebook.com/liora.houbar.diet

שאלות, שיתופים, הצעות

וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות 👇🏽

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך