top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

ספנקופיטה יוונית גבינות ותרד או פטריות - מאפילו

עודכן: 12 בספט׳ 2023



ספנקופיטה יוונית גבינות ותרד או פטריות - מאפילו
ספנקופיטה יוונית גבינות ותרד או פטריות - מאפילו

ספנקופיטה -מאפה מסורתי יווני מבצק פילו

כמו שהיא יפה, ככה היא גם טעימה.

והיא למעשה הגרסה היוונית לבורקס.

היכרתי אותה לראשונה בנסיעה ליוון ופשוט התאהבתי.

חזרתי הביתה והכנתי את הגרסה הבריאה שלי

עשירה בחלבון ומעולה לאירוח או לארוחה צמחונית - חלבית

*דיאטיפ בריא של ליאורה חוברה:

לא חייבים חמאה מומסת, אפשר לגמריי תרסיס שמם,

שמאפשר יצירת עלים קראנצ'יים במינימום שמן.

ושילוב גבינות 5% מכל מיני סוגים עושה עבודה מצוינת

המאפה הזה בסדרת מַאֲפִילוֹ (מאפה פילו) של ליאורה חוברה

תבנית פיירקס מלבנית או אלפטית בינונית– כ – 15 מנות – 110 קלוריות למנה החומרים :

  • 1/2 חבילת עלי פילו (6 - 7 עלים) מצוננים או קפואים שהופשרו בלילה במקרר

  • בזמן העבודה יש לכסות את הפילו במגבת.

  • 500 גרם גבינות 5% - אפשר להשתמש בכל השאריות שיש במקרר של גבינות שונות כולל קוטג' וגבינות מלוחות. אני ממליצה לגוון ולשלב לפחות 200 גרם ריקוטה שהיא גבינת עשירת סידן ומתאימה מאוד לבישול

  • 3 ביצים

  • 300 גרם עלי תרד טריים שטופים וקצוצים דק או פטריות פרוסות או שילוב של שניהם

  • 2 בצלים פרוסים

  • 2 כפות שמן זית

  • 1/2 מיכל שמנת לבישול 9%

  • כף קמח

  • מלח ופלפל לפי הטעם

בנוסף:

2 כפות סובין שיבולת שועל - לפיזור על העלה הפנימי

תרסיס שמן

לקישוט

  • ביצה טרופה,

  • שומשום מלא או שחור או תערובת של שניהם או דואה


אופן ההכנה:

מאדים את הבצל עד הזהבה על תרסיס שמן,

מוסיפים את עלי התרד השטופים / הפטריות.

מאדים 2 - 3- דקות.

מעבירים למסננת לניקוז הנוזלים. מערבבים בקערה גדולה את הגבינה עם הביצים.

מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים עלי התרד ושאר החומרים.

בתבנית פיירקס מלבנית גדולה מסדרים שכבה של מחצית מעלי פילו,

מניחים עלה פילו בתחתית תבנית מלבנית או עגולה בקוטר 24-26 ואת שאריות הבצק בצדדים מצמידים לדפנות.

לפעמים הם גם יוצאים החוצה מהתבנית.

מניחים עלה פילו בתחתית תבנית בינונית מלבנית או עגולה ואת שאריות הבצק בצדדים מצמידים לדפנות.

מברישים אחרי 2 התזות של תרסיס השמן ומניחים מעל עלה פילו נוסף.

חוזרים על הפעולה עם 3 עלים סך הכל.

מפזרים מעל העלה האחרון סובין שיבולת שועל ומעל מניחים את כל תערובת הגבינות, מיישרים.


לפני האפיה
לפני האפיה

מניחים מעל המילוי שוב עלה פילו ושוב מברישים אחרי התזה של תרסיס שמן,

חוזרים על הפעולה עם 3 - 4 עלים שנותרו.

שימו לב שגם את קצוות הבצק מברישים.

אם נשארו לכם שאריות בצק בצדדים מקפלים אותם מעל המאפה.

או יוצרים צורה יפה סביב פדנות התבנית.

מברישים את העלה האחרון בביצה טרופה ומפזרים אחת או יותר מהצעות הציפוי

חותכים עוד לפני האפיה רק את השכבה העליונה בסכין חדה ומסמנים את החתיכות.

ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.

אופים עד הזהבה. מגישים חם




 

הגשה
הגשה

רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?

הספר 365 יום בלי תירוצים הוא ספר שהולך איתכם לאורך כל השנה

מציע המון טיפים, ידע, הסברים מתכונים ותפריטים,

שיכולים לספק לכם מקור להשראה ופעילות במטבח כל השנה.

הספר מכיל מתכונים רבים לכל מטבח, החל ממתכוני בית עד מתכוני קיץ וחגים. כמו כן, הספר מציע תפריטים לכל ימות השנה, כולל חגים ואירועים מיוחדים. בספר תוכלו למצוא מתכונים למנות ראשונות, מנות עיקריות, קינוחים, מתכוני לחמים ומתכוני משקאות.

הסברים מיוחדים על העונות השונות

ואיך אפשר לאכול בריא בכל מיני מצבים כמו למשל חופשה, עבודה, מסעדות וכו'.

הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה

או לרכישה מיידית





 

אשמח לכל תגובה או שאלה,


הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.


כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי



אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



אל תפספסו אף מתכון

פוסטים קשורים

הצג הכול

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page