צילום, הכנה ופיתוח מתכון - ענבר חוברה
קרמל סלייס, או בשמו באנגלית - Caramel Slice,
(Caramel shortbread, caramel shortcake, caramel squares, caramel slice, millionaire's shortbread)
המתכון התפרסם בספרי מתכונים אוסטרליים מה70׳יז ויש האומרים שזו גרסה ל״מיליונר ברד״ שהוא בכלל הגיע מסקוטלנד.
(כמו כל מתכון אוסטרלי, העוגה הזאת הגיעה ממקום אחר)
במקור, הבסיס של העוגה הוא סוג של בצק ביסקוויט, מעליו שכבת כרמל ועליה שוקולד. בקיצור, לי זה עשה בחילה, ובכל פעם שהבן זוג שלי אוכל כזאת אחת מהמאפייה המקומית,
הוא לא יכול לזוז.
אז החלטתי בעצמי, לצאת למסע ולהמציא תחלופה הוגנת
(וכן, היא כולה בריאה, ללא סוכר וללא שמן!!!!!)
שתהיה בריאה, קלילה אבל עדיין במרקם עשיר בלי להתפשר בכלל על הטעם.
את האמת, שהבן זוג שלי עכשיו מעדיף אותה...
אז הנה הגרסה הבריאה שלי לקרמל סלייס.
תבנית 19 על 12 ס״מ (או כל גודל דומה)
עוגה אחת, 10 מנות גדולות (יותר מנות אם יש לכם כח רצון לעמוד בפני העוגה הזאת) 190 קלוריות למנה
החומרים:
שכבת הבסיס
1.5 כוסות קמח שיבולת שועל (אפשר לקנות שיבולת שועל גסה מנוקה מגלוטן ולטחון בבלנדר או מעבד מזון)
1 כף טחינה גולמית (+ עוד אחת למיצוק אם צריך)
1 כף סילאן או דבש
מעט מים פושרים למיצוק
שכבת ה׳קרמל׳ - *הכפילו את השכבה הזו (ב-1.5 או 2) אם אתם רוצים עוגה גבוהה יותר
3/4 כוס (60 גרם) אגוזי לוז קלויים (לא ממולחים, אפשר לקלות לבד בתנור או על מחבת)
6 תמרי מדג׳עול גדולים
1 כפית קינמון טחון
1/2 כפית אבקת וניל או גרגרים מחצי מקל וניל או כפית משחת וניל איכותי
1 כף סילאן
1 כף חמאת בוטנים טבעית (לא ממותקת, וללא תוספת שמן)
1-2 כפות חלב מן הצומח (אני מעדיפה סויה, לא ממותק)
שכבת השוקולד
4 כפות קקאו נא 100%
1/2 כף זרעי פשתן טחונים
מעט מים
כף סילאן
אופן ההכנה:
מוסיפים לקערה את כל חומרי ה׳בצק׳, מערבבים עם כף ואז לשים עם הידיים כדי ליצור בצק, אם צריך מוסיפים עוד כף טחינה ואז מים.
כשהבצק במרקם אחיד, מעבירים אותו לתבנית ומשטחים.
מכניסים את התבנית למקפיא בזמן שעובדים על השכבה הבאה.
לבלנדר או מעבד מזון, מכניסים את כל חומרי ה׳קרמל׳ מעבדים עד שנוצרת מחית, אבל עדיין יחסית עם גושים קטנים.
מעבירים לתבנית ומשטחים עם כף.
מכניסים את התבנית למקפיא בזמן שעובדים על השכבה הבאה.
על אש קטנה, מחממים את הקקאו הנא עם הסילאן, זרעי הפשתן הטחונים, ומעט מים בתור התחלה. הוסיפו לאט לאט כפות מים עד שנוצר מרקם של ציפוי שוקולד, מורידים מהאש כשהתערובת אחידה ומוזגים מיד לתבנית. משטחים עם כף ומכניסים למקפיא לשעתיים להתמצק.
אחר כך מעבירים למקרר ואוכלים בהנאה, לשמור במקרר.