• Liora Houbara

ריבת משמש-חמוציות פרסיות-וניל-גי'נג'יר

עודכן ב: יונ 23


כשיש משמשים בסביבה, חייבים להכין מהם ריבה, כי עוד מעט לא יהיו.

את הריבה הזו אפשר כמובן למרוח על הלחם,

אבל גם לשלב בעוגות, תבשילי עוף מוקפצים, על גלידה,

ובעצם על כל כך הרבה מאכלים.


אני אוהבת לשלב טעמים חמוצים ותבלינים ולכן שילבתי בריבה גם זרשק.

אלה גרגירים מיובשים פרסיים בצבע אדום (שמקורם באיזור דרום חוראסאן באיראן) כנראה שאלה דומדמניות , אבל ברוב המקרים ובחנויות התבלינים קוראים להם חמוציות פרסיות .

חוץ מזה הוספתי וניל וג'ינגי'ר


הנחיות לעיקור צנצנות והגיגים על סוכר ופקטין

בריבה בייתית ובטח כזו כמו שלי, שיש בה שליש מכמות הסוכר בהשוואה לריבה רגילה,

הסיכוי לקלקול גדול יותר.

לכן חובה לעקר את הצנצנצות וגם לשמור בקירור

אז איך מעקרים?

שופכים לתוך הצנצנות מים רותחים או מטבילים אותן במים ורתחים. משהים למשך 15 דקות.

לאחר מכן מיבשים לחלוטין לפני המילוי בריבה.

גם את המכסים יש לטבול במים רותחים וליבש.

השימוש בפקטין מאפשר הפחתה בכמות הסוכר.

הפקטין משמש חומר מקריש ומשמר כאחד (ניתן לרכוש פקטין בחנויות התבלינים).

אז אם אתם רוצים להפחית עוד יותר את כמות הסוכר שהוא גם חומר משמר וגם חומר מקריש,

אפשר להוסיף פקטין לפי ההנחיות שלהלן



1.2 ק"ג ריבה (4 צנצנות בינוניות) 12 קלוריות לכפית.

החומרים:

  • 1.3 ק"ג משמשים (ללא חרצנים ) אם פספספתם את עונת המשמשים,

ניתן להשתמש בפרי אחד או לערבב כמה פירות – נקטרינות, אפרסקים, משמש, שזיפים וכדומה.

  • כוס חמוציות פרסיות או דומדמניות מיובשות (זרשק)

  • מיץ וקליפה מגורדת מ- 3 לימונים

  • 30 גרם פקטין ( לא חובה)

  • 2 כוסות סוכר חום (אפשר להקטין בכמות הסוכר ולהוסיף פקטין)

  • כף משחת וניל או תמצית וניל איכותית

  • כף ג'ינגי'ר מגורד טרי

ככה זה נראה בבוקר, לפני הבישול


אופן הכנה:

מתחילים יום לפני בישול הריבה

מגלענים את המשמשים.

חותכים לחתיכות לפי טעמכם.

ככל שהחתיכות גדולות יותר גדל הסיכוי שהן יישארו בשלמותן בריבה עצמה.

מניחים משמשים וסוכר בשכבות בסיר בינוני, מכסים ומצננים לילה במקרר.

למחרת מעבירים לכיריים, מוסיפים את החמוציות והלימון ומביאים לרתיחה ללא מכסה על אש בינונית.

אניט ממליצה לערבב ריבה, בעת ההכנה רק בכף עץ.

מסירים את הקצף שצף על פני הריבה.

אפשר כמובן לעשות את זה עם כף, אבל בגלל החמוציות, אני ממליצה לעושת את זה בעזרת מסננת,

שמסננת את קצף בלבד ולא מאבדים אף טית ריבה.

מגבירים את הלהבה לחמש דקות, מביאים לבעבוע חזק.

מנמיכים את האש

בשלב הזה מוסיפים את הפקטין, אם בחרתם להפחית את כמות הסוכר.

מוסיפים גם את הגי'נג'יר והוניל. מערבבים שוב.

מערבבים היטב בכף עץ,

ומבשלים 40-30 דקות בבעבוע בינוני־חלש.

תוך כדי בישול ממשיכים להסיר את הקצף.

בשלב זה אפשר למעוך את הפירות או לטחון קצת בבלנדר מוט, אם אתם רוצים מרקם יותר מחיתי.

וכאן מגיעים למה שאני קוראת - מבחן הצלחת



בשלב זה בודקים אם הריבה מוכנה על ידי טפטוף מעט ריבה על צלחת קרה שהושהתה במקרר.

מניחים לריבה להצטנן ובודקים את היא מספיק נוקשה.

אם לא, יש לבשל עוד ולבדוק שוב.

בסיום הבישול מצננים את הריבה מעט.

מעבירים לצנצנות מעוקרות כשהריבה עדיין חמה ומניחים לה להצטנן בתוך הצנצנות,

כאשר הן מכוסות בנייר אפיה, עד צינון מלא.

אני משתמשת רק בנייר אפיה אקולוגי.



לאחר צינון מלא יש לסגור את הצנצנות היטב ולהעבירן לאחסון במקרר.

הריבה תשמר במקרר לפחות 3 חודשים.



רוצים עוד מתכון עם משמשים ?

עוגת משמשים בטעם של פעם

לחצו כאן או על התמונה למתכון המלא

ועוד מתכון עם משמשים ?

גלידת משמשים - לוונדר - אגוזי לוז

לחצו כאן או על התמונה למתכון המלא


רוצה לדעת איך לאכול מתוקים במידה?

הרשמ/י בלינק בלחיצה כאן או על התמונה

וקורס חינמי בדרך למייל שלך. מתוק טבעי קורס להפחתת הצורך במתוקים




אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק 


אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#עוגותמתוקיםוקינוחים #ריבות #ממרחים #spreads #jams #sweet #vegan #vegeterian #recipes #desserts #ללאגלוטן

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד