• Liora Houbara

שבלולי תרד וגבינות

עודכן ב: מאי 22



מאפה מושלם לאירוח, גם מרשים ביופיו וגם לא יתן לאורחים שלכם מנוחה עד שהם יחסלו את הכל!

מנה צמחונית מעולה שמתאימה לכולם, ומצויינת לארוחה קלילה ביחד עם סלט מרענן או בתור מנה ראשונה לארוחה מנצחת!


את הבצק אפשר להכין במעבד מזון או מיקסר או בתוכנית "בצק" במכשיר - אופה לחם


החומרים:

החומרים לבצק:

  • 30 גרם שמרים טריים (ניתן להשתמש בשמרים מהירי הכנה ואם מכינים באופה לחם יש להשתמש בשמרים יבשים - 2 כפיות - 10 גרם)

  • 2 כפיות דבש

  • חצי כוס מים פושרים

  • 2 כוסות קמח רגיל (מומלץ קמח לאפיית לחם)

  • 1.5 כוסות קמח מלא (או כוס למי שמשתמש באופה לחם)

  • 2 חלמונים או ביצה שלמה

  • 2 כפות שמן זית

  • כפית מלח

  • ½ כוס מים פושרים

החומרים למלית גבינה ועשבי תיבול:

  • 250 גרם גבינה לבנה 5% מומלצת לאפיה כמו ריקוטה או טבורג

  • 100 גרם גבינה צפתית 5% מגוררת

  • 1/2 שקית מדליוני תרד קפואים שהופשרו ונסחטו היטב

  • חצי כפית תערובת מלח ותעשבי תיבול (לקניה בחנויות טבע וחנויות המתמחות בבישול ואפיה)

  • חצי חבילה של גבעולי עירית שטופים וקצוצים

  • 2 כפות צנוברים

לקישוט:

  • ביצה טרופה


אופן ההכנה: אפשר להכין את הבצק בתוכנית בצק של אופה הלחם. מי שמכין כך, יכול לעבור להמשך ההוראות.

להכנת הבצק -

בקערה קטנה מערבבים שמרים עם מים פושרים ודבש. מכסים במגבת ומאפשרים התססה של השמרים כרבע שעה.

בקערת מערבל עם וו לישת בצק, לשים את כל שאר חומרי הבצק, מוסיפים את תערובת השמרים ומאפשרים לישה עד קבלת בצק אחיד, הבצק יכול להיות מעט דביק.

מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים כ - 60 - 50 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.

המשך הוראות ההכנה

לשים את הבצק על משטח מקומח ואם הוא דביק מוספים מעט קמח.

מחלקים את הבצק ל - 2.


מערבבים את כל חומרי המלית היטב.

מכל חלק מרדדים עלה מלבני. 

על כל חלק מורחים מחצית מהמלית.

מגלגלים לאורך לרולדה.

מורחים בביצה טרופה את איזור החיבור כדי "להדביק" את השוליים זה לזה.

חותכים בסכין חדה 9 שבלולים מכל עלה.

מנחים את השבלולים זה לצד זה בתבנית. משהים במקום חמים לתפיחה של 15 – 20 דקות.

מורחים בביצה טרופה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ 30 דקות עד שהמאפה מזהיב.

מגישים מיד.

טעים גם אחר כך, אם נשאר משהו.....




רוצה סלט חגיגי להגשה עם הלחם ?

למה שלא תנס/י את סלט ירוקים, תאנים ופקאנים בלחיצה כאן או על התמונה


רוצה להצטרף למועדון ה VIP שלי? לכל הפרטים לחצ/י כאן או על התמונה

אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#מאפים #צמחוני #צמחוני #Recipe #recipes #healthy #bread #baking #bake #bakes #carbfree #חזרהלביתהספר #לחם #חגים #חגיתשרי #מתכוניחגים #שבועות

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד