אושפלו שוקיים, אורז וירקות - בשרי, טבעוני וצמחוני
- ליאורה חוברה
- 25 ביוני 2023
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 27 בספט׳

אושפלו שוקיים אורז וירקות בשרי או טבעוני
מנה שמכינים בצ'יק צ'ק והיא למעשה ארוחה מלאה
מחממת ומשביעה.
בגרסה בשרית וצמחונית - טבעונית
דיאטיפ של ליאורה חוברה
אורז לבן דווקא עדיף על מלא,
כי האורז גדל ברדמת ביצות שיש בה חומר רעיל בשם ארסן.
הוא דווקא מצטבר יותר בקליפות.
לכן חשוב גם לשטוף את האורז היטב
4 מנות 450 קלוריות למנה בשרית שהיא ארוחה מלאה , ו 300 קלוריות- למנה צמחונית שהיא ארוחה מלאה
החומרים למרינדה:
כף דבש
כף חרדל
כף קטשופ
3 שיני שום כתושות
1/4 כוס מים חמימים
שאר החומרים:
8 שוקיים ללא עור או כוס גרגרי חומוס קפואים + כוס גרגרי אפונה קפואים
שהופשרו במים רותחים ח - 15 דקות ( לגרסה צמחונית - טבעונית)
3 בצלים פרוסים דק
6 שיני שום חתוכות
כוס ירקות שאוהבים קלופים וחתוכים לקוביות או עיגולים - גזר, קישוא, סלרי , כרובית וכו
2 כוסות אורז רצוי בסמטי שטוף היטב
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה (לא חובה)
3.5 כוסות מים רותחים
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית כורכום, כפית כמון, חצי כפית פלפל אנגלי טחון
אופן הכנה:
ההכנה של אושפלו שוקיים אורז וירקות בשרי או טבעוני ממש לא מסובכת
מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים את השוקיים ל שעה - 5 שעות במקרר.
אם מכינים גרסה טבעונית / צמחונית, משרים את גרגרי החומוס והאפונה במרינדה.
בסיר / סוטאז נון סטיק מזהיבים בצלים על תרסיס שמן
מוסיפים את שיני השום ומזהיבים עוד דקה
מוסיפים את קוביות הפרגית (או גרגרי החומוס והאפונה) ומבשלים תוך ערבוב,
עד שהשוקיים מוזהבות, יש להפוך כדי שיהיו מוזהבות מכל הצדדים.
מוסיפים את האורז ומערבבים היטב תוך עוד 4 -5 דקות בישול.
מוסיפים את הירקות ומערבבים.
מוסיפים את המים והתבלינים מערבבים היטב.
מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה, מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש.
מכסים את הסיר במגבת ומעליה מכסה. מקפלים כמובן את קצוות המגבת למרכז הסיר.

ומבשלים על אש קטנה 15 דקות בדיוק.
לא להתפתות לפתוח.
משהים בסיר מכוסה עוד 15 - 20 דקות לפני ההגשה.
פותחים, בעזרת מזלג מאווררים את האורז.
מגישים חם
מומלץ להגיש עם תבשיל ירקות או סלט.
כמו שאת.ה רואה במתכון הזה, אושפלו פרגיות, אורז וירקות – בשרי, טבעוני וצמחוני, תמיד אפשר למצוא את הדרך להכין אוכל טעים שמתאים לכולם – גם לבשרי וגם לטבעוני. זה בדיוק מה שאני אוהבת לעשות במטבח שלי: להראות שאין באמת "תירוצים".
וזה גם הרעיון מאחורי הספר שלי, 365 יום בלי תירוצים. ספר שמלווה אותך יום־יום עם רעיונות, השראה ומתכונים שיתאימו לכל מצב רוח ולכל לוח זמנים. הוא כאן כדי להזכיר לך שבכל יום יש בחירה קטנה אחת שמקדמת אותך – בגוף, בנפש ובמטבח.
רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?
הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או לרכישה מיידית
תגובות