top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

אנטיפסטי אסייתי - ירקות בתנור בניחוח מזרח רחוק

עודכן: 17 באוג׳ 2022


אנטיפסטי אסייאתי



אנטיפסטי... קצת אחרת.. ירקות בתנור בניחוח מזרח רחוק מנה מחממת וטעימה שמתאימה תמיד! ממולץ להגיש מעל אורז לארוחה צמחונית טבעונית מושלמת!



5 מנות 50 קלוריות למנה

החומרים:

  • 1 בצל סגול גדול (או שניים קטנים), חתוך לרצועות עבות

  • 2 כפות רוטב סויה

  • מלח פלפל לפי הטעם

  • חתיכה גדולה של דלעת

  • ראש ברוקולי, חתוך לפרחים

  • 300 גרם פטריות שונות לבחירתכם

  • 2 גזרים, חתוכים לעיגולים (אפשר להחליף בירק אחר עם רוצים לשלב עם דיאטה ללא פחמימות)

  • 1 קישוא גדול, חתוך גס(עם הקליפה)

  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות

  • 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות

  • 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות

  • 125 גרם שעועית ירוקה עדינה

  • 4 שיני שום, קצוצות

  • 130 גרם אגוזי קשיו טבעיים (לא קלויים או ממולחים)

  • אופציונלי - פלפל אדום חריף, חתוך לפרוסות דקות או קצוץ

החומרים לרוטב:

  • 1 חתיכת ג׳ינג׳ר בגודל 3-4 סמ, קלופה וכתושה/ קצוצה

  • 1 כף רוטב צילי מתוק איכותי

  • 2 כף דבש או סילאן לטבעונים

  • 3 כפות סויה (אפשר תמרי לנמנעים מגלוטן)

  • 1 כף רוטב סויה מתוקה (אפשר להחליף בכף רוטב טריאקי)

  • 1/2 כפית מירין

  • 1/2 כפית חומץ יין אורז

  • 2 כפות מים

  • קורט מלח ופלפל

לקישוט:

  • חופן עלי כוסברה טריים, קצוצים (אופציונלי)



אופן הכנה:

מחממים תנור ל200 מעלות.

מסדרים את הבצלים על תבנית אפיה גדולה, מזגגים מעט רוטב סויה, מלח ופלפל ומכניסים לתנור ל10 דקות אפייה.

בקערה קטנה, מערבבים את כל חומרי הרוטב ומניחים בצד.

מוציאים את התבנים עם הבצלים ומוסיפים את הדלעת, הברוקולי, הפטריות, הקישוא, השעועית הירוקה והפלפלים. מסדרים בשכבה אחת, ומזגגים את שארית רוטב הסויה (לא מהמרכיבים של הרוטב) ומפזרים מלח ופלפל לפי הטעם. מחזירים לתנור לעוד 10 דקות אפייה.

מוציאים מהתנור, מזגגים מעל את הרוטב ומערבבים קלות כך שהרוטב מכסה את כל הירקות, מפזרים מעל את אגוזי הקשיו ואת הפלפל החריף החתוך, ומכניסים בחזרה לתנור לעוד 5-10 דקות (עד שהרוטב מבעבע והירקות רכים).

מגישים עם כוסברה קצוצה טרייה מעל, אפשר להגיש מעל אורז.


 

רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?

הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה




 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא

1,880 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page