top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

לביבות כרובית בטטה

עודכן: 13 באפר׳ 2022


לביבות ירק אפויות

כן, אפשר לחגוג את חג השמן גם בלי שמן, בלי השמנה מיותרת ובלי ללכלך מחבת!

לביבות קצת אחרות ומאוד מיוחדות. מזהיבים את הלביבות גם ללא טיגון, ושומרים על הטעם העסיסי שמאפיין את הלביבה.


אפשר להכין את הלביבות גם בפסח!

ויש גם גרסה טבעונית. וגם ללא גלוטן


15 לביבות, 40 קלוריות בלביבה

חומרים:

  • 1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים

  • 1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לטבעות עבות

  • 1 בצל קטן, קלוף ומגורר

  • ‭1/2‬ כוס (70 גרם) קמח תופח, מומלץ מלא או קמח מצה או קמח תפוחי אדמה

או סובין שיבולת שועל ללא גלוטן, לגרסה ללא גלוטן

  • 2 ביצים או 4 כפות צ'יה לגרסה טבעונית

  • 1 שן שום, קלופה ומעוכה

  • מלח, פלפל לבן

  • אפשרות לטיגון: שמן בתרסיס


אופן ההכנה :

1.‬ מרתיחים מים בסיר, מוסיפים קצת מלח, מוסיפים את הכרובית והבטטה, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ-20 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים ושוטפים במים קרים. מועכים למחית את הכרובית והבטטה (במועך להכנת פירה או במזלג). מקררים את המחית.

2. מוסיפים את הבצל ואת כל שאר המרכיבים ומערבבים. אם התערובת נוזלית מדי יש להוסיף עוד ‭2-1‬ כפות קמח.

אם מכינים גרסה טבעונית, מוסיפים צ'יה במקום הביצה ומשהים 15-20 דקות להסמכת התערובת.

יוצרים מהעיסה, בידיים, לביבות שטוחות בקוטר של ‭6-5‬ ס"מ.

‭.3‬ במקום לטגן בשמן חצי עמוק, בוחרים באחת משתי הדרכים שלהלן:

א. אופים: מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מניחים את הלביבות בתבנית ואופים כ-20 דקות, עד שצד אחד מזהיב. הופכים ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שגם הצד השני מזהיב. מוציאים ומגישים.

ב. מטגנים במינימום שמן: מרססים שמן במחבת (רצוי בעל ציפוי המותאם לשימוש ללא שמן) ומחממים. מטגנים את הלביבות ‭5-4‬ דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות. אם יש צורך, מרססים עוד שמן לאחר כל מחזור טיגון. מוציאים לצלחת שרופדה בנייר אפייה, ומגישים.


 

רוצה לעזור לעצמך להפחית את הצורך בפחמימות?

קיט צמחי המרפא הוא בדיוק בשבילך

לכל הפרטים ורכישה מיידית



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף


 

אל תפספסו אף מתכון

פוסטים קשורים

הצג הכול

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page