top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

לביבת דף ירקות (Scarpaccia) בגרסה מלוחה ומתוקה מתכון פטנט

עודכן: לפני 3 ימים


לביבת דף קישואים או ירקות אחרים (Scarpaccia) בגרסה מלוחה ומתוקה מתכון פטנט
לביבת דף קישואים או ירקות אחרים (Scarpaccia) בגרסה מלוחה ומתוקה מתכון פטנט

חנוכה בלי שמן?

בדיוק כך אני אוהבת – חגיגה טעימה ובריאה שמתאימה גם לערכים שלי וגם לאהבה שלי לאוכל חכם ופשוט. הלביבה הזו מגיעה בהשראת סקרפצ'יה (Italian Zucchini Scarpaccia) –

מאפה איטלקי כפרי מאזור טוסקנה- בעצם פשוט לביבת ירקות.

לביבת ירקות זו מבוססת על מתכון מסורתי של איכרים, שנהגו להשתמש בשאריות ירקות מהשדה

ולשלב אותן עם מעט קמח ותבלינים.

במקור, הסקרפצ'יה משלבת פרחי זוקיני, פרמז'ן,

אני בחרתי להתאים את המתכון הזה לערכים הבריאים שלי:

הורדתי את הפרמז'ן – כי באמת אין צורך בעוד שומן –

החלפתי את הקמח בסובין שיבול שועל שמעניקה שובע, ותורמת להורדמת רמות הסוכר והכולסטרול בדם.

בנוסף היא "מחזיקה" את המאפה בעזרת תכונות יצירת הג'לטין שלה

השתמשתי בנייר האפיה לחסוך את שמן הטיגון (אפילו אין צורך לרסס את נייר האפיה)

גיוונתי בסוגי הירקות והפירות כדי לאפשר לך לבחור לגוון במה שאת אוהבת

הרכבתי מתכון פטנט שמאפשר לך להכין בכל פעם גרסה אחרת שונה וטעימה

והתמקדתי בגרסה מלוחה ועדינה, וגם גרסה מתוקה שמתחברת בקלות לחג החנוכה שלנו.

החיבור בין הפשטות האיטלקית לבין הקלילות הישראלית שלי,

הוליד לביבת ירקות דקה, פריכה ומלאת טעם,

שמתאימה למי שמחפשת ארוחה בריאה, דיאטטית ומשביעה,

או אירוח חנוכה שכולם יאהבו

כזו שמשאירה תחושת סיפוק ונחת.

דיאטיפ של ליאורה חוברה:

אני תמיד ממליצה להשתמש בירקות טריים ולשלב צבעים – ככל שהצלחת צבעונית יותר, כך היא עשירה יותר בערכים תזונתיים ובנוגדי חמצון. הבריאות מתחילה בעין ונמשכת לגוף.

זה מתכון פטנט שזה אומר בעצם שאפשר לגוון לפי מה שבא, רק לשמור על היחסים של המרכיבים במתכון.

אז אם את מחפשת איך לחגוג את חג האורות בלי העומס של השמן, המתכון הזה מחכה רק לך!


לפני שנתחיל - היחסים בתוך המתכון כשרוצים לגוון מכיוון שזה מתכון פטנט

כל כל כוס ירק לשים 1 ביצה קטנה ו - 1 כף מדידה סובין שועל


יחס כמויות ללביבת דף מכל סוג
יחס כמויות ללביבת דף מכל סוג

גרסה מלוחה - תבנית גדולה - 20 יחידות - 25 קלוריות ליחידה

גרסה מתוקה - תבנית בינונית - 15 יחידות - 30 קלוריות ליחידה שיש בה גם פרי ודבש |

35 קלוריות ליחידה שיש בה רק ירקות ותחליף דבש

החומרים לתבנית גדולה גרסה מלוחה

🥒4 כוסות של ירקות מגוררים וסחוטים כמו קישואים, גזר, לפת, חלק בירקות אחרים (ראו בגיוונים)

כולל לפחות בצל אחד

🥚3 ביצים גדולות או 4 קטנות

🌾4 - 5 כפות קמח שיבולת שועל

כפית אבקת אפיה

🧂מלח ופלפל לפי הטעם

חצי כוס עשבי תיבול קצוצים דק (אני שמתי פטרוסיליה ושמיר)

גיוונים ירקות:

מתאים בעיקר להשתמש בירקות קשים יחסית - גזר, דלעת, זוקיני, כלרבי , לפת וכו' גיווני תיבול:

לציפוי - שומשום מלא, קצח, תערובת הכל חוץ מבייגל

החומרים לתבנית בינונית - גרסה מתוקה

3 כוסות דלעת וגזר מגוררים בגודל בינוני אפשר לגוון גם עם פרי כמו תפוח או אגס

🥚3 ביצים גדולות או 4 קטנות

🌾3 כפות קמח שיבולת שועל

כפית אבקת אפיה

כף דבש או תחליף

קינמון או חוויג לקפה קנוי או שאפשר להכין לבד בלחיצה כאן או תבלין מיקס דלעת מתוק

גיווני הגשה מלוחים : אפשר להגיש כמו שזה ואפשר למרוח יוגורט, חומוס, טחינה, אבוקדו וכל מה שבא לכם ושאתם אוהבים

גיווני הגשה מתוקים :

אפשר להגיש כמו שזה ואפשר למרוח יוגורט מתקתק, פירות יער, רוטב פירות יער בלחיצה כאן, מעט סילאן

לביבת דף ירקות גרסה מלוחה
לביבת דף ירקות גרסה מלוחה

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל190 מעלות .

מגררים או מגררים את הירקות בעזרת פומפיה מסורתית או מעבד מזון.

סוחטים את עודפי המים מירקות.

מעבירים את הירקות המגוררים בקערת ערבוב גדולה.

מוסיפים את כל שאר החומרים מערבבים היטב עד שהבלילה מתערבב היטב.

מרפדים תבנית אפייה בדף בנייר אפייה.

מפזרים את בלילת הירקות באופן שווה על פני התבנית.

מחליקים בעזרת לקקן.

מפזרים מעל את הקשיוט שאוהבים.

אופים כ-45 דקות,

או עד שהחלק העליון מזהיב והשוליים פריכים.

אפשר להפוך באמצע האפייה אם רוצים להשחמה אחידה.

אבל זה מעולה גם בלי.

לביבת דף ירקות גרסה מתוקה
לביבת דף ירקות גרסה מתוקה

מניחים להתקרר מעט,

מקלפים את נייר האפיה

ואז חותכים לריבועים.

מגישים חם עם התוספות




הנה את רואה כמה קל, נקי וטעים (וחוסך גם זמן) להכין מאכלי חנוכה דלי שומן.

בואי נודה על האמת – חנוכה זה הזמן שכולנו אוהבות, אבל גם קצת חוששות ממנו.

8 ימים של שמן, סופגניות, לביבות מטוגנות... וחשבון הבנק של המשקל פתאום עולה בעשרות קילוקלוריות.

אבל מה אם הייתי אומרת לך שאפשר לחגוג חנוכה בטעם מלא, בלי השמן, ובלי הלחץ?

המתכון הזה של לביבות לביבת דף אפוי הוא ההוכחה החיה:

פריך מבחוץ, רך מבפנים, ומלא בטעם של אמת.


לא צריך לעמוד ליד הכיריים עם מחבת רותחת, לא צריך את הבלאגן והריח של שמן בכל הבית, ובטח לא צריך להרגיש אשמה אחרי כל ביס.


אבל בואי נהיה כנות..

מתכון אחד זה נחמד, אבל מה עושים עם שאר 7 הימים?

איך שומרים על עצמך כשיש מסיבה בגן, עוד אחת אצל סבתא, וחברות מגיעות עם מגש סופגניות?


בשביל זה הכנתי משהו מיוחד בשבילך – קיט חנוכה מיוחד - נס גדול יהיה פה


בקיט הזה את תקבלי:

✨ מדריך טיפים לחנוכה דל שומן – איך ליהנות מהחג בלי לוותר על הטעם (וגם לא על השפיות)

📖 אוסף מתכוני חנוכה שווים וטעימים


🍽️ תפריט קיזוז בין מסיבות חנוכה – תכננו מראש, בלי הבלאגן, בלי הלחץ, עם איזון מושלם


🌿 צמחי מרפא המסייעים להרזיה בכמוסות ובחליטה – כי לפעמים הגוף שלנו צריך קצת תמיכה נוספת, בטבעי ובבטוח


זה בדיוק הזמן להיערך לחנוכה נכון 🕎

במקום להיכנס לחג עם חרדות ופחדים מהמשקל,

את יכולה להיכנס עם ביטחון, עם תכנית, ועם הכלים שבאמת עובדים.


בואי לחגוג את החג הזה אחרת.

לחצי כאן כדי להזמין את קיט חנוכה - נס גדול יהיה פה במחיר מיוחד

מארז מיוחד - ספרון חנוכה עם קיט צמחי מרפא
₪457.00₪437.00
לקנייה

חנוכה הוא חג של אור, של שמחה, ושל ניסים קטנים.

אז למה לא להפוך את זה גם לחג שבו את מרגישה טוב עם עצמך?


מחכה לך בפנים 💚


נסו את המתכון הזה, שתפו אותי איך יצא לכם 📸 ותייגו אותי ברשתות – אני מחכה לראות את היצירות שלכם! 😍


אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara

 וגם בפייסבוק .facebook.com/liora.houbar.diet


שאלות, שיתופים, הצעות וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בשדה התגובות 👇🏽



תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page