top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

מרק כתום דיאטטי ללא בטטה – מרק תפוזי מחמם בסגנון אסייתי או ים־תיכוני


מרק כתום תפוזי דיאטטי מחמם (ים תיכוני או אסייאתי)

אתמול ישבה מולי מטופלת צעירה שסיפרה לי שמכל המרקים היא אוהבת לאכול

רק מרק בטטה,

אבל היא יודעת שזה פחות מתאים לה עכשיו כי היא רוצה לרזות

וגם כי רמות הסוכר שלה קצת התחילו לטפס.

מכאן – ובעיקר בגלל ששבוע הסוכרת חל ממש עכשיו (14.11.25)

החלטתי ללמד אותה להכין מרק כתום מחמם, דל קלוריות,

בלי לוותר על טעם עמוק. ואז כמובן שאני מעלה אותו כאן.

אז למה כדאי לנו מרק כתום ומה עושים כאן כל התבלינים האלה:

ברפואה הסינית הצבע הכתום נחשב מחמם ומניע את האנרגיה.

החימום הזה לא “מעלה סוכר”, אלא להפך – כשהגוף מקבל חום עדין מהירקות ומהתבלינים,

החשק למתוק יורד והסוכר מתחיל להתייצב.

זו אחת הסיבות שמרקים כתומים, כשמכינים אותם נכון, יכולים להיות כלי מצוין להפחתת עומס מתוק.

התפוז שכאן מוסיף חמיצות שמפחיתה את הצורך במתוק

גם התבלינים עצמם עובדים לטובתנו:

  • קינמון מסייע לשיפור רגישות לאינסולין

  • כורכום מפחית דלקתיות שמקושרת לחוסר איזון סוכר

  • ג'ינג'ר מגורד תורם להאצת זרימת הדם ולשיפור עיכול,

  • שום תורם להשפעה מאוזנת על מערכת החיסון ועל חילוף החומרים.

יחד הם יוצרים תערובת מחממת שמייצבת, משביעה ועוזרת להפחתת תנודות חדות בסוכר.

במתכון הזה יש תיבול בסיס מחמם שמייצר עומק,

ומכאן אפשר לקחת את המרק לשני כיוונים שונים לגמרי:

אסייתי – עם תערובת חמשת התבלינים וג'ינג’ר טרי,

או ים־תיכוני – עם כמון ותערובות עדינות שמחזקות את תחושת השובע ומאזנות סוכר.

אותו בסיס, שתי וריאציות מלאות טעם – בלי בטטה, ועם הרבה יותר תמיכה לגוף.

זה לא סתם שמתחשק לך מרק בחורף, הגוף יודע שהוא זקוק לחימום.

זה כמו ללבוש מעיל , רק מבפנים.

דיאטיפ של ליאורה חוברה - עוד טריקים ממש שווים שיש במרק הזה- מרק כתום דיאטטי

  1. הכתום מחזק את הטחול שקשור למערכת החיסון.

  2. הלפת נותנת תחושה של תפוח אדמה בכלום קלוריות. היא משביעה ומסמיכה את המרק


10 מנות - 50 קלוריות למנה

  • 2 בצלים גדולים, קצוצים גס

  • 1 כרישה בינונית (החלק הלבן), פרוסה גס

  • 8–10 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים גס

  • 600–800 גרם דלעת קלופה וחתוכה

  • 2 לפתות קלופות וחתוכות

  • 6–8 שיני שום שלמות

  • מים עד כיסוי הירקות

  • 1/4 כוס מיץ תפוזים טבעי (להוסיף בסוף ולהתאים לפי טעם). אפשר לשלב גם קליפת תפוז מגוררת

תיבול בסיס מחמם

  • חצי כפית כורכום

  • חצי כפית קינמון

  • כפית ג'ינג'יר מגורר טרי (עדיף) או חצי כפית טחון מיובש

  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

תיבול – שתי אפשרויות לבחירה

אפשרות 1: תיבול אסייתי

אחת מהאופציות:

או להכין לבד:

  • רבע כפית קינמון

  • רבע כפית ג'ינג'ר יבש

  • קמצוץ ציפורן

  • קמצוץ אניס

  • קמצוץ הל

אפשרות 2: תיבול ים־תיכוני

  • כפית כמון

  • חצי כפית פפריקה עדינה (אופציונלי)

  • כפית תערובת ים־תיכונית מוכנה (בהרט עדין / זעתר ללא שמן / תערובת עישאה)או

  • חצי כפית אורגנו יבש + חצי כפית פפריקה עדינה

הצעות להגשה וגיוונים

  • מעט פטרוזיליה קצוצה

  • שמיר קצוץ

  • מעט פלפל חריף למי שאוהב יותר חריף

  • כפית יוגורט 3% מעל (מוסיף קרמיות בלי הרבה קלוריות)

  • גרידת תפוז טרייה להגשה

  • קרוטונים בריאים שהכנת בבית כאן למטה המתכון

  • תוספת של עוד מעט ג'ינג'ר טרי מגורד למעלה, להגברת האפקט המחמם

  • אפשרות לערבב כפית יוגורט עם קורט כמון/כורכום ולהזליף מעל לפני ההגשה


רגע לפני שנצלול לאופן ההכנה, את.ה מוזמנ.ת להצטרף

כי יש המון טיפים שאני מעלה מידי יום



עוד מעט יהיה כאן מרק

אופן הכנה

להכנת מרק כתום דיאטטי, את צריכה 20 דקות גג.

  1. בסיר גדול לטגן את הבצל והכרישה עם מעט מים (או כפית שמן בלבד) עד לריכוך ראשוני והזהבה.

  2. להוסיף שום, לאדום כמה דקות ואז גזר, דלעת ולפת. לערבב כמה דקות.

  3. להוסיף את התבלינים שבחרת (אסייתיים או ים־תיכוניים) יחד עם התיבול הבסיסי, מלח ופלפל.

  4. להוסיף מים רותחים עד כיסוי של הירקות (כ־2–3 ס"מ מעל).

  5. לבשל 40–50 דקות, עד שהירקות רכים מאוד.

  6. לטחון בעזרת בלנדר מוט עד מרקם חלק.

  7. להוסיף מיץ תפוזים, להתחיל מ־2 כפות ולטעום. להתאים את הכמות לפי העדפה.

  8. במידת הצורך לדלל במים חמים ולהתאים תיבול.


ואם כבר הכנת מרק, דמייני את זה רגע,

תדמייני את זה רגע.

חורף. קר. את חוזרת מהעבודה ב-17:00, כבר חושך בחוץ.

את נכנסת הביתה מותשת מהיום, רק רוצה לשבת רגע, להסדיר נשימה,

לוקחת לעצמך כמה דקות לפני שמתחיל שוב הערב.

את מחממת לעצמך מרק כתום מחמם,

כזה שמייצב סוכר ומרגיע את הגוף,

מוזגת לעצמך חליטת צמחים עדינה – ונהנית מעוגייה אחת,

בלי הצורך לפתוח ולסגור ארונות בחיפוש אחר “משהו קטן שיעזור”.

לפני כמה שבועות זה היה נראה אחרת לגמרי:

עוד כוס קפה של אחר הצהריים, אכילה לא מסודרת,

חיפוש מתמיד אחרי מתוק – שהוביל לעוד מתוק, ואז מלוח,

ואז שוב מתוק… והתחושה הזו שאת פשוט לא מצליחה לשלוט על החשק.

ועכשיו?

הכול מתחיל להתייצב.את מרגישה את זה בגוף-

פחות תנודות, פחות נפילות אנרגיה,

פחות ראש שחושב רק על אוכל.זה קורה כשמאזנים סוכר באמת, ולא רק “שומרים יותר חזק”.

וזה בדיוק מה שאני רוצה לתת לך השנה –

במיוחד עכשיו, בשבוע הסוכרת, כשכולנו קצת יותר מודעות למה שקורה בגוף שלנו.

אבל כמובן שזה מתאים לכל יום בשנה כי הסוכרת לא מחכה ליום המודעות.

החורף ידוע כתקופה שמפעילה אצלנו יותר צורך במתוקים ובפחמימות,

והוא יכול להיות מאתגר במיוחד כשיש נטייה לעלייה בסוכר, טרום-סוכרת או סוכרת מאוזנת חלקית.

אני מאמינה במניעה. הרבה יותר קל לשמור על איזון,

מאשר להתמודד אחר כך עם עליה במשקל או קפיצות סוכר.

לכן בניתי את קטגוריית הסוכרת-

אוסף מוצרים שנועדו לעזור לך לעבור את החורף בשליטה, בשובע, בהרגשה יציבה,

בלי מתקפה של מתוקים ובלי מלחמות מיותרות.


אם את רוצה לעבור את החורף הזה עם פחות חשק למתוק,

פחות תנודות סוכר ויותר תחושת שליטה בגוף

זה בדיוק הזמן לבחור את המארז או המוצר שמתאים לך.

בחרתי בקפידה כל מוצר וערכה בקטגוריה הזו

כדי לתת לך פתרונות פרקטיים, אמיתיים ויומיומיים לאיזון סוכר, שובע ושקט פנימי.

בחלקם משולב גם קיט צמחי המרפא שלי -

15 צמחים שתומכים בהרזיה ובאיזון סוכר בקלות.

ואם הגעת לכאן במהלך שבוע הסוכרת –11.11-19.11.25

מחכה לך קופון שמעניק 10% הנחה.

קוד קופון

סוכרת

אבל חשוב לי לומר ביושר: גם בלי ההנחה,

כל המוצרים בקטגוריה הזו מתומחרים מראש בצורה נגישה והוגנת,

כך שכדאי לרכוש אותם בכל זמן שמתאים לך – לא רק כשיש קופון.

לחצי כאן או על התמונה ובחרי את מה שהכי מדויק לך – כבר מהיום אפשר להתחיל להרגיש את ההבדל.



מוצרים מעולים לסוכרת

הכנתם?

אני רוצה לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara

וגם בפייסבוק .facebook.com/liora.houbar.diet

שאלות, שיתופים, הצעות וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות 👇🏽

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page