top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

עוגת תפוזים בציפוי אגוזים וקינמון

עודכן: 11 ביולי 2023


עוגת תפוזים בציפוי אגוזים וקינמון

צילום - עודד חוברה



עוגת חורפית עונתית מלאה ארומה של תפוזים - פנים וקליפה!

עוגה שמלמדת את החיך שלנו מתיקות עדינה הקינמון מביא איתו מתיקות משל עצמו וגם הוא מאפשר להוריד את כמות הסוכר


תבנית עגולה 26, 20 פרוסות 140 קלוריות לפרוסה (או 130 קלוריות אם הפחתתם בשמן)

החומרים:

  • תפוז שלם בעל קליפה יפה

  • 4 ביצים

  • 1/2 כוס סוכר חום דק( זו הכמות הנכונה בעייני, מי שחייב להרגיש עוד מתיקות יכול להוסיף עוד סוכר או ממתיק מלאכותי)

  • כוס ( 200 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי

  • 1/2 כוס שמן ( אפשר להחליף ב 1/4 כוס שמן + 100 מ"ל רסק תפוחי עץ)

  • כפית תמצית וניל אמיתית

  • 2 כוסות קמח תופח ( רצוי בכוס אחת תהיה מקמח מלא) או 2 כוסות קמח לעוגה + 2 כפיות אבקת אפיה

  • קורט מלח החומרים לציפוי:

  • 50 גרם אגוזי מלך שבורים

  • כף סוכר חום

  • כפית קינמון

אופן ההכנה:

מוציאים את הביצים מראש כל שיהיו בטמפרטורת החדר.

מחממים תנור ל - 180 מעלות. שוטפים היטב את התפוז. מורידים בסכין את הקצוות. חוצים וכל חצי חותכים לשמיניות.מוציאים את החלקים הלבנים הפנימיים ואת כל הגרעינים.

במעבד מזון להב פלדה קוצצים את התפוז למחית שיש בה עדין חתיכת קטנות של הקליפה.

בקערה נפרדת מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שנוצר קציפה תפוחה.

מוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי הקצפה.

מוסיפים תמצית וניל, מלח ומקציפים שוב.

מוסיפים את המיץ תוך כדי המשך הקצפה.

מוסיפים את מחית התפוז ומערבבים בעדינות בכף עץ.

מוסיפים את הקמח בכמה פעמים ומערבבים בכל פעם בכף עץ.

מעבירים לתבנית עגולה נון סטיק או מרופדת בנייר אפיה או משומנת קלות.

מערבבים את חומרי הציפוי בקערית קטנה.

מפזרים מעל פני העוגה.

אופים 40 - 50 דקות עד שפני העוגה מזהיבים וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.


צילום של תמונה במצלמה של עוגת תפוזים בציפוי אגוזים וקינמון
צילום - עודד חוברה - שמביא לנו הפעם גם ההצצה אל מאחורי המצלמה

 

רוצה לדעת איך לאכול מתוקים במידה?

הרשמ/י בלינק בלחיצה כאן או על התמונה

כדי להכיר את ערכת הגמילה ממתוקים



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא


פוסטים קשורים

הצג הכול

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page