top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

רוסטביף חגיגי עם ירקות שורש

עודכן: 1 בפבר׳ 2022


רוסטביף חגיגי עם ירקות שורש
רוסטביף חגיגי עם ירקות שורש



נתח בקר רזה יחסית, מוגש בחגיגיות למרכז השולחן,

ומצוין גם פרוס קר בכריך ביום שאחרי.

אפשר לגוון בירקות השורש שמוסיפים.

אם תוסיפו גם תפוחי אדמה ובטטה הרי שיש כאן ממש ארוחה שלמה.

הצליה על הרשת כשהירקות מתחת מאפשרת צליה מתאימה לנתח

ותיבול מיוחד לירקות.



נתח גדול - כ - 12 פרוסות, 100 גרם ו - 130 קלוריות לפרוסה ( ללא ירקות )

החומרים

  • נתח שייטל שלם וטרי במשקל 1.2 ק"ג

  • 1 כף שמן

  • שיני שום שלמות מראש שום שלם

  • 2 - 4 תפוחי אדמה בינוניים, או 2 בטטות או חצי שקית בייבי תפוחי אדמה

  • 2 ראשי שום שלמים חצויים

  • 2 -3 - בצלים קלופים וחתוכים לרבעים

  • מלח גס

  • פלפל שחור גרוס

  • עשבי תיבול מיובשים שאוהבים

  • 4 - -5 גבעולי רוזמרין

ומכאן אפשר להוסיף ירקות ותפוחי אדמה לפי בחירתכם - למשל -

  • 2 - 4 תפוחי אדמה בינוניים, או 2 בטטות או חצי שקית בייבי תפוחי אדמה

  • 4 -5 - גזרים

  • אפשר לגון בעוד ירקות שורש כמו לפת, סלק, שורש סלרי,שורש שומר


וככה זה נראה בתנור
וככה זה נראה בתנור

אופן הכנה

מבקשים מהקצב נתח שייטל יפה ונקי.

מקלפים בצלים וחותכים לרבעים.

מקלפים את שיני השום מראש השום האחד

את 2 ראשי השום האחרים חוצים.

שוטפים/ מקרצפים היטב את תפוחי אדמה או הבטטות

קולפים, שוטפים היטב את כל ירקות השורש, וחוצים או מחלקים לרבעים לפי גודל הירק

מעבירים את כל הירקות ושיני השום הבודדות לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

מרססים מעל בעזרת תרסיס שמן.

מחממים תנור ל-220 מעלות.

מניחים את נתח השייטל בתוך קערה.

מערבבים שמן זית עם מלח גס, פלפל שחור ועשבי תיבול נוספים.

מעסים את הנתח מכל הכיוונים בתערובת.

מניחים את הנתח על הרשת.

מניחים על ראש השום החצויים והרוזמרין את נתח השייטל.

מכניסים לתנור ל-5 דקות על הרשת, (להשחמת הבשר).

ומיד לאחר מכן מנמיכים את החום ל-180 מעלות.

מוסיפים מתחת את כל שאר הירקות בתבנית.

צולים עוד כ-30 דקות או עד שהנתח מגיע לדרגת מדיום (אדמדם) במרכזו.

אפשר לבדוק בעזרת חתך של סכין חד במרכז הנתח.

בודקים את הירקות. אם הם אינם רכים מספיק.משאירים אותךם עוד בתנור.

את הנתח מוציאים מהתנור,

נותנים לנתח "לנוח" לפחות 15 דקות, לפני הפריסה ולכן אם תרו להגיש לשולחןם החג,

תצטרכו לחשב את הזמן מראש.

פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים.

מגישים עם ירקות השורש.= ועם תפוחי האדמה או הבטטות.


פורסים נגד כיוון הסיבים
פורסים נגד כיוון הסיבים



 

רוצה לדעת איך אפשר לשלב

מתכונים טעמים בדיאטת הרזיה?

אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה​


 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף


 


פוסטים קשורים

הצג הכול

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page