top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תבשיל בורגול חום פרגיות וירקות

עודכן: 20 בדצמ׳ 2022




בורגול חום פרגיות וירקות
בורגול חום פרגיות וירקות


מנה שמכינים בצ'יק צ'ק והיא למעשה ארוחה מלאה

מחממת ומשביעה.

בגרסה בשרית וצמחונית - טבעונית

דיאטיפ של ליאורה חוברה

הבורגול החום הוא גס בעל גוון חום כהה וטעם מיוחד ואגוזי,

הוא עשוי מחיטה אדומה שבורה והוא עשיר יותר מהבורגול הלבן בויטמינים ומנרלים.

כמות הסיבים הגדולה מביאה בריאות ושובע.

הוא דורש בישול יותר ארוך וכמות מים יותר גדולה מבורגול לבן,

וגם "מכריח" אותנו ללעוס היטב.


4 מנות 450 קלוריות למנה בשרית שהיא ארוחה מלאה , ו 300 קלוריות- למנה צמחונית שהיא ארוחה מלאה

החומרים למרינדה:

כף רוטב צ'ילי מתוק

כף חרדל

כף סילאן

כף קטשופ

3 שיני שום כתושות

1/4 כוס מים חמימים

שאר החומרים:

  • 600 גר פרגיות חתוך לקוביות

או 2 כוסות גרגרי חומוס קפואים שהופשרו במים רותחים ח - 15 דקות ( לגרסה צמחונית - טבעונית)

  • 3 בצלים פרוסים דק

  • כוס אפונה וגזר קפואים

  • כוס בורגול חום

  • חופן פטרוזיליה קצוצה

  • חופן שמיר קצוץ (לא חובה)

  • 2.5 כוסות מים




תוך כדי בישול


אופן הכנה:

מערבבים את כל חומרים המרינדה ומשרים את קוביות הפרגיות ל שעה - 5 שעות במקרר.

אם מכינים גרסה טבעונית, משרים את גרגרי החומוס במרינדה.

בסיר נון סטיק מזהיבים בצלים על תרסיס שמן

מוסיפים את קוביות הפרגית (או גרגרי החומוס) ומבשלים תוך ערבוב,

עד שקוביות הפרגית לבנות מכל הצדדים.

מבשלים על אש קטנה עוד 5 דקות.

מוסיפים את האפונה והגזר ומבשלים עוד 10 דקות על אש קטנה בסיר מכוסה.

מוסיפים את הבורגול ומערבבים היטב תוך עוד 2 דקות בישול.

מוסיפים מים, פטרוזיליה ושמיר, מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר.

ומבשלים על אש קטנה עד שהבורגול מוכן (מומלץ לבדוק ואם הוא קשה להוסיף עוד מים).

משהים בסיר מוכסה עוד 10 דקות לפני ההגשה.

מגישים חם

מומלץ להגיש עם תבשיל ירקות או סלט.

 

רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?

הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או לרכישה מיידית




 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך יצא וגם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף


 

אל תפספסו אף מתכון

פוסטים קשורים

הצג הכול

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page