top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

בורקס פילו במחבת- מתכון פטנט

עודכן: 21 באפר׳



בורקס פילו במחבת

בורקס מבצק פילו הם מענה טעים, קראנצ'י מעולה,

שלגמריי מחליף את הבורקס הרגיל מבצק עלים שעמוס בשומן וקלוריות.

והפעם במחבת, כשאין זמן להכניס לתנור.

והוא, כמו כל ההמצאות המגניבות, התגלה במקרה.

האורחים כבר הגיעו, ולא היה לי זמן לאפות,

אז החלטתי ללכת על גרסת המחבת.

והאורחים שלי יודעים שאני עושה ניסויים על אורחים ומקוה לטוב 🙃.

בכל מתכוני הפטנט שלי, אפשר לשלב כל מיני מילויים

לפי מה שיש בבית.

וככה גם כאן, ועם זה, אני מציעה כאן 3 גרסאות שבעיניי הן הכי טעימות למילוי הבורקס -

מילוי תרד גבינה קלאסי / מילוי אליפות הבצל / מילוי פטריות וכן להיות

בבורקס פילו במחבת הזה -

5 שדרוגים משלי. כולם מסומנים במרקר.

אל תפספסו!

*דיאטיפ בריא של ליאורה חוברה:

לא חייבים חמאה מומסת למריחה בין עלי הפילו

ושילוב גבינות 5% מכל מיני סוגים עושה עבודה מצוינת

המאפה הזה בסדרת מׇאׇפִילוֹ (מאפה פילו) של ליאורה חוברה

8 יחידות של בורקס גדול כל אחת . כל בורקס פילו במחבת גדול מכיל 140 קלוריות.

(לשם השוואה בורקס בגודל דומה מבצק עלים מכיל כ - 350 - 400 קלוריות) החומרים :

  • 1/2 חבילת עלי פילו מצוננים או קפואים שהופשרו בלילה במקרר (8 עלים) בזמן העבודה יש לכסות את הפילו במגבת.

  • 300 גרם גבינות 5% - אפשר להשתמש בכל השאריות שיש במקרר של גבינות שונות כולל קוטג' וגבינות מלוחות. אני ממליצה לגוון ולשלב לפחות 150 גרם ריקוטה שהיא גבינת עשירת סידן ומתאימה מאוד לבישול וצפתית מגוררת

  • 3 ביצים טרופות. שתיים וחצי נכנסת לבלילה וחצי ביצה משאירים למריחה לפני ותוך כדי הטיגון.

  • 3 כפות סובין שיבולת שועל או קמח שיבולת שועל (גם ליציבות המאפה וגם לשובע)

תוספת למילוי - כל ירק, או עשב תיבול או שילובים אחרים שבא לכן.

או לבחור אופציה אחת מהאופציות האלה:

  • מילוי תרד גבינה קלאסי - 2 בצלים לבנים פרוסים + 200 גרם עלי תרד טריים שטופים וקצוצים דק

  • מילוי אליפות הבצל - 2 בצלים לבנים פרוסים + 2 בצלים ירוקים קצוצים + חופן גבעולי עירית קצוצים דק

  • מילוי פטריות וכן להיות - 2 בצלים פרוסים + 1/2 סלסלת פטריות חתוכות לקוביות

להכנת העלים

2 כפות שמן זית

מלח עשבי תיבול דק

לקישוט

  • 1/2 ביצה טרופה, החלק השני נכנס לתערובת

  • דואה ( כמו בתמונה ) או שומשום מלא או שחור או תערובת של שניהם

דואה או דוקה היא תערובת תבלינים מצרית (לפעמים נקראית הזעתר המצרי). לכל מחוז ואפילו לכל כפר יש את הדואה שלו, והתושבים כמובן נשבעים שהיא המקורית והכי טעימה. והיא מכילה זרעי כמון, פלפל, אגוזים, בוטנים , זרעי כוסברה שנקלים בנפרד ונטחנים יחד, עם נגיעות של מלח גס. לפעמים גם שומשום או גיוונים מקומיים אחרים.

אפשר להכין לבד או לקנות בחנות תבלינים איכותית, כזו, שכבר בכניסה מקבל את פניכם גל ריח משובח אופן ההכנה:

להכנת המילויים:

מאדים את הבצל עד הזהבה על תרסיס שמן,

מוסיפים את עלי התרד השטופים או הפטריות. מאדים מעט. מקררים. מסננים מנוזלים.

למילוי הבצלים - מוסיפים את הבצל הירוק והעירית כשהם טריים. מערבבים בקערה גדולה את הגבינה עם הביצים ושיבולת שועל. מוסיפים את סוג המילוי שבחרתם.

מערבבים היטב.

הכי נוח לעבוד עם כל ערמת העלים.

כשתמיד העלה העליון הוא זה שממלאים.

ככה נחסך הצורך בכיסוי במגבת, והעברות רבות מידי של הבורקס, מה שעלול לפגוע בבצק העדין.

מערבבים את השמן עם מלח עשבי התיבול.

זה נותן טאץ' מדהים לבורקס, ופיזור תבלינים וטעם בכל ביס


השיטה שלי לגלגול הבורקס מבטיחה בורקס קראנצ'י וטעים ועם זאת מלא מילוי.

את זה נקבל ע"י יצירת 2 פסי מילוי.

כשהעלה פרוס, מרססים או מורחים שכבת שמן דקיקה על 2/3 שליש מהעלה,

במרחק ביניהם כמו שרואים בתמונה

ומורחים מילוי על 1/6 בצד אחד ו - 1/6 באמצע כמו שמתואר בתמונות





מגלגלים עד הסוף, סוגרים יפה כל עלה. מורחים עם ביצה להדבקת הקצוות.

מחממים מחבת נון סטיק עם תרסיס שמן,

ומניחים את הבורקס. בזמן שהוא במחבת, מורחים בצד העליון בביצה ומפזרים אחת האופציות לציפוי.

מכסים את המחבת (חשוב ליצירת תפיחה מגניבה של עלי הפילו).

אחרי 2 -3 - דקות כשהחלק התחתון מזהיב הופכים

ושוב מורחים את החלק העליון בביצה ומפזרים שוב את הציפוי.

שוב מכסים. מחכים שגם הצד התחתון יזהיב.

מגישים חם עם סלט ירקות טרי, גבינות, זיתים



 

ואם את.ה מרגיש.ה שאת.ה לא מצליח.ה לעצור אחרי כמות סבירה של פחמימות,

אז תדע.י שזה יכול להיות אחרת - כן את.ה יכול.ה להנות מכמות פחמימה סבירה

בלי למצוא את עצמך אוכלת אורז מהסיר בעמידה

 אני יודעת שממש לא בא לך לעלות במשקל בגלל הפחמימות והמתוקים

ושאת.ה פשוט צריכ.ה עזרה קטנה.

ולעזרה שאני רוצה להציע לך קוראים

"מתוק טבעי"- ערכת גמילה למתוקים ולפחמימות , שעזרה כבר למאות א.נשים,

לעבור לממתק טבעי יומי, בקלות ובלי מאמץ, להגביל את כמות הפחמימות היומית

וכמובן לרדת במשקל

 15 צמחי מרפא בכמוסות ובחליטה שיעזרו לך להתמודד עם נשנשת הפחמימות והמתוקים

תפריט הרזיה משובח, ( שממתן את אכילת המתוקים),

והדמיית דימיון מודרך עצמתית שמטמיעה בוך תת המודע שלך,

את הגמילה ממתוקים ופחמימות בקלות ונעימות.


הערכה מחכה לך בלחיצה

 

הכנתם?

אני רוצה לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara

 וגם בפייסבוק  facebook.com/liora.houbar.diet

שאלות, שיתופים, הצעות

וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות 👇🏽

פוסטים קשורים

הצג הכול

סלט נלסון

3 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Aug 12

האם אפשר למלא בתפוחי אדמה? תודה

Like

נראה ממש טעים, אך האם אפשר לאפות במקום לטגן? לא מאהבת אפיה, אלא משנאת ניקיון השומן מהמחבת והכיריים 🙃


Like
Liora
Liora
Mar 04
Replying to

הי יקירה. יש גם מתכון באפיה. שמה לך כאן לינק. רק רוצה להגיד לך שגם לי חשוב ניקיון הכיריים, ולכן זה לא טיגון. אלא עם תרסיס. אבל תהני מאיזה מתכון שמתאים לך https://www.liora-houbara.co.il/post/%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%A7%D7%A1-%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%95-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%A9%D7%91%D7%AA-%D7%91%D7%91%D7%95%D7%A7%D7%A8-%D7%91-3-%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%92%D7%9D-%D7%97%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%93%D7%95%D7%A1-1-1


Like

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך