גולדן לאטה
- ליאורה חוברה
- 31 באוק׳ 2023
- זמן קריאה 3 דקות
עודכן: 5 בינו׳

מתכון של ענבר חוברה
משקה "לילה טוב" אירובדי שמייחסים לו יכולות ריפוי צינון וכאב.
משקה גולדן לאטה הוא כמו חיבוק חמים בלילה קר,
כזה שעוטף אותך בשלווה ומשאיר אותך עם חיוך. הוא מגיע מהמסורת ההודית העתיקה, ע
ם טוויסט מודרני שהופך אותו ללהיט בבתי הקפה בעולם.
הוא לא רק טעים ויפה (איך אפשר להתעלם מהצבע הזהוב המרהיב?), אלא גם מלא באיכויות בריאותיות.
במרכז המשקה עומד הכורכום, התבלין שמוכר כ"זהב של הטבע". הכורכום מכיל את החומר הפעיל כורכומין, שמייחסים לו תכונות אנטי דלקתיות, סיוע בניקוי הכבד, ושיפור תפקוד מערכת החיסון. הוא גם עוזר בהרגעת הגוף והנפש, ולכן רבים שותים את המשקה הזה כטקס "לילה טוב" להרפיית היום.
המשקה עצמו משלב תמצית כורכום מתובלת עם חלב מוקצף, אפשר חלב פרה אבל לרוב טבעוני – כמו חלב שקדים, קשיו או אגוזים אחרים – שמוסיף לו מרקם קרמי ועדין. זו דרך מושלמת לשלב בין טעמים מסורתיים לבריאות עדכנית, בין אם זה בבית או בביקור בבית קפה אופנתי. מדובר על להיט שכובש את הרשת ומשתחל לתפריטי בבתי קפה מסביב לעולם.
מקורו בהודים שהגיעו לאוסטרליה ומצאו דרך מופלאה לשלב בין המסורת לבין תרבות בתי הקפה. מקובל כי את התמצית של הגולדן לאטה מכינים בנפרד, יוצקים לכוס ורק לאחר מכן מוסיפים מעל את החלב המוקצף (בדרך כלל חלב טבעוני כגון שקדים, אגוזים או קשיו)
כסוג של קפוצ'ינו זהוב.
דיאטיפ של ליאורה חוברה:
למי שרוצה להעצים את האפקט הבריאותי, אפשר להוסיף למשקה קורט של פלפל שחור. הוא עוזר לגוף לספוג את הכורכומין בצורה יעילה יותר. ואם תרצו להפוך אותו לעשיר יותר בטעם, תוסיפו גם קצת קינמון או ג'ינג'ר.
נראה לך שלא יהיה לך טעים?
תני לי להפתיע אותך ותקראי מה כתבה כאן אלינור⬇️ בקוביית התגובות. וגם את מוזמנת לשתף
החומרים
( 2 מנות = 2 כוסות של 150 מ"ל - 70 קלוריות לכוס )
1 כוס חלב או תחליף חלב שאוהבים
1-2 תמרי מג'הול מגולענים
1/4 כפית תמצית וניל
2.5 ס"מ שורש כורכום טרי, קלוף או 2 כפיות כורכום טחון
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון או מעט שורש ג'ינג'ר מגורר
קורט פלפל שחור טחון (רק אם אוהבים חריף)
1 כף אבקת קקאו 100% (לא חייבים)
אופן ההכנה
מעבדים בבלנדר את כל החומרים, למעט הפלפל השחור (אם משתמשים), עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים את התערובת לסיר קטן ומחממים על אש קטנה, עד שהיא חמה אך לא רותחת. אם משתמשים בפלפל שחור,מוסיפים אותו בזמן החימום ומערבבים.
מכבים את האש ומגישים מיד.
אפשר לקשט באבקת קקאו או קינמון או חוויאג' לקפה מעל.

הגולדן לאטה הוא לא רק משקה מפנק ומרגיע;
הוא גם חלק ממגמת הבריאות שכולנו שואפים להכניס לחיי היומיום שלנו. הכורכום,
עם יכולות הניקוי העמוקות שלו,
משתלב בצורה מושלמת בכל תהליך שמכוון לאיזון ורענון הגוף והנפש.
ואם כבר מדברים על ניקוי וריסטרט,
אני מתרגשת לשתף אתכם שממש בקרוב אחשוף תוכנית חדשה ומיוחדת – דיטוקס גוף ונפש.

זו הולכת להיות חוויה מרעננת, שמכניסה איזון חדש לחיים שלכם,
עם שילוב של מתכונים, טיפים וכלים שיעזרו לכם להתחיל מחדש,
תהליךשל ניקוי אמיתי מבפנים ומבחוץ.
אז תמשיכו לעקוב אחרי כאן ובשאר הערוצים
פרטים נוספים יגיעו ממש בקרוב. אני יכולה רק להבטיח לכם:
זה הולך להיות משהו שתרצו לקחת בו חלק!
נסו את המתכון הזה, שתפו אותי איך יצא לכם 📸 ותייגו אותי ברשתות – אני מחכה לראות את היצירות שלכם! 😍
היי ליאורה, מה כמות הקלוריות במשקה?
תודה, יעל
גולדן לאטה מפתיע כמשקה טעים שנותן אנרגיה ורוגע בו זמנית. תמר אחד לגמרי מספיק כדי להמתיק.
במרקם משודרג אם מתאפשר להשתמש בשורש כורכום טרי או להזליף כפית ממיצוי כורכום במקום התבלין האבקתי