• Liora Houbara

המרינדה הירוקה הסודית של ליאורה (גם לטבעונים)

עודכן ב: 21 מאי 2020



כמי שאין לה זמן מיותר לבלות במטבח אבל לא מוכנה להתפשר על טעם ולא על בריאות,

אני מחפשת תמיד קיצורי דרך טעימים ובריאים.

וכך המצאתי את המרינדה הזו, תוך ניסיונות שונים.

במרינדה הזו אפשר להשתמש לתיבול טופו או טמפה(לצמחונים - טבעונים), חזה עוף, תוספת לקציצות כתיבול, 

מרינדה להשריית בשרים מכל סוג לפני הכנה על הגריל, הגשה על ברוסקטות, ואפילו למרוח על הלחם.

בקיצור - מכינים בצ'יק ומשדרגים טעם של כל מה שזז במטבח.


צנצנת מרינדה שמספיקה לקילו חזה עוף או קילו בשר טחון או קילו בשרים למנגל או קילו טופו/ טמפה החומרים:

  • ½ צרור פטרוזיליה

  • ½ צרור כוסברה

  • בצל קלוף חתוך לרבעים

  • עלים מ4 -5 – ענפי תימין (רק העלים) 

  • 10 עליו מרווה

  • חצי כוס עלי בזיליקום שטופים מופרדים מהגבעולים

  • 5 שיני שום קלופות

  • 2 כפות שמן זית

  • ¼ כוס מיץ לימון

  • קליפת לימון מגוררת מלימון גדול או שניים קטנים

  • כפית מלח

  • ½ כפית סומק

  • קורט פלפל שחור גרוס גס

אופן ההכנה: שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים עד קבלת מחית חלקה.

נשמר במקרר בצנצנת סגורה היטב 3-4- - ימים

לשימוש בקציצות – מוסיפים לבשר, בזמן הכנת התערובת ואין צורך בתיבול נוסף.

לשימוש בחזה עוף או טופו/טמפה – משרים את חזה העוף הפרוס במרינדה לפחות 3 -4 – שעות.

צורבים את הטופו/טמפה או חזות העוף על מחבת פסים מרוסס דק בשמן.

להשריית בשרים למנגל – משרים את הבשרים שמרינדה לפחות 3 -4 – שעות, במנגל, פשוט מניחים על הגריל.



סלט מושלם להגשה לצד כל בשר שתבחרו להשרות עם המרינדה

סלט קינואה עם פירות צפתית (או טופו) וצנוניות

אם תבחרו להגיש את הסלט הזה בצורה הצמחונית-טבעונית השרו את הטופו במרינדה הזאת!

לחצו כאן למתכון המלא


וגם לחם פסטו מרגש למרוח מעליו


רוצה לדעת כמה יש בכף של ממרחים ורטבים?

הספר 365 יום בלי תירוצים, מביא לך משוואות מאכלים וגם

מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע.

לכל הפרטים על הספר לחצ/י כאן או על התמונה

אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#ממרחים #recipes #healthy #Recipe