top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

פוטטוס תפוחי אדמה או בטטה בנינג'ה גריל או בתנור

עודכן: 6 במאי 2023


פוטטוס תפוחי אדמה קריספיים
פוטטוס תפוחי אדמה קריספיים

צילום - ליאורה חוברה


אוהבים פוטטוס אבל לא אוהבים את מה שהם עושים למשקל שלכם?

הכנתי לכם מתכון מעולה לפוטטוס קריספיים ללא שמן וללא טיגון

אפשר להכין בנינג'ה גריל או בתנור

ב - 3 סוגי תיבול, כדי לגוון



6 מנות - 140 קלוריות למנה

החומרים:

  • 5 -6 תפוחי אדמה בינוניים עם קליפה יפה ודקה או 3 בטטות בינוניות, עם קליפה נטולת נגעים ככל האפשר

תערובת לתיבול ים תיכוני

תערובת חריפה

  • 2 כפות מיונז דיאטטי

  • 3 כפות קורנפלור

  • כף פפריקה חריפה או תבלים פילדלפיה

  • 4 שיני שום כתושות

  • 1 כף רוטב צ׳ילי חריף

  • חצי כפית שבבי צ'ילי גרוס

  • כפית פלפל שחור גרוס

  • 1/2 כפית מלח

  • 1/4 כוס מים חמים

תערובת לתיבול אסיאתי

  • 2 כפות מיונז דיאטטי

  • 3 כפות קורנפלור

  • 3 כפות סויה רצוי מתוקה

  • 2 כפות צ׳ילי מתוק

  • 1 כף סילאן או דבש

  • 1 כף פפריקה מתוקה או חריפה - מה שאוהבים

  • קורט פלפל שחור גרוס

  • 1/2 כפית מלח

  • 1/4 כוס מים חמים


פוטטוס בטטה קריספיים
פוטטוס בטטה קריספיים

אופן ההכנה:

משאירים תפוחי אדמה ובטטות עם הקליפה רוחצים את תפוחי האדמה והבטטות היטב עם ספוג מכיוון שההכנה היא עם הקליפה.

מסירים נגעים מהקליפות.

חותכים תפוחי אדמה לשמיניות לאורך (חותכים לרבעים וכל רבע ל - 2)

חותכים בטטות כך שייוצרו פוטטוס

משרים בקערת מים קרים עם כמה קוביות קרח ומעט מלח לשעה.

בוחרים את תערובת התיבול החביבה עליכם ומכינים אותה.

כמות כל תערובת מתאימה ל - 5 - 6 תפוחי אדמה בינוניים או 3 בטטות בינוניות

להכנה בנינג'ה

מערבבים היטב עם תערובת התיבול עד שתפוחי האדמה או הבטטות מצופים היטב בתערובת.

שמים במכשיר את תבנית ה AIR FRY

מחממים את המכשיר לתוכנית AIR FRY טמפרטורה 200 מעלות, משך זמן 20 דקות. כשהמכשיר מגיע לADD FOOD, מפזרים את תפוחי האדמה או הבטטות, רצוי בשכבה אחת.

לפעמים צריך להכין בפעמיים.

כל 5 דקות מערבבים.

עם סיום הבישול בודקים בנעיצת מזלג שהם עשויים מבפנים. להכנה בתנור

מבשלים תפוחי אדמה או בטטות במים, חצי בישול - עד שאפשר לנעוץ מזלג אבל שהם לא רכים מדי.

מסננים ומקררים מעט.

מערבבים היטב עם המרינדה עד שתפוחי האדמה מצופים היטב במרינדה

מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית שטוחה על נייר אפיה, עם מעט רווח ביניהם.


· מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים 1/2 שעה

· עד שתפוחי האדמה או הבטטות רכים מבפנים וקריספיים– שחומים מבחוץ.


הגשה

אפשר לטפטף מעט מיץ לימון, לפזר פטרוזיליה ולהגיש אם רטבים

· (לפי מידת ההשחמה שאתם אוהבים). טעים חם וגם קר!


 


רוצים שגם הילדים שלכם יאכלו פירות וירקות?

בואו להכיר ביחד עם הילדים את פודי הגמד הקוסם שילמד אותם לאכול בחמישה צבעים.

כל הפרטים ורכישה




 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא

פוסטים קשורים

הצג הכול

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page