• Liora Houbara

לבאנה בייתית כבשים / עשירת חלבון


כ - 450 גרם לבאנה 5% שומן

-445 קלוריות ו - 56 גרם חלבון לכל הכמות

את הלבאנה הזאת המון אנשים יודעים להכין, אבל מה שרובם לא יודעים,

זה שכשמניחים מוצר חלב בחיתול, והמים ניגרים, אחוז השומן שבתוך הלאבנה עולה ועולה.

אם חשבתם שאתם מכינים לבאנה מיוגורט 4.5% ומקבלים לבאנה שגם בה יש 4.5%,

טעיתם ובגדול.

אז....

התחלתי מיוגורט 1.5% ובחרתי שמחצית מהיוגורט יהיה גם עשיר חלבון,

כך הצלחתי להגיע ללבאנה טעימה מאוד, עם אחוז שומן סביר ועשירת חלבון.

את החישובים המדויקים ערכתי בעזרת שקילה של כל החומרים, כולל המים שניגרו,

לאחר 48 שעות של שהיה במקרר.

ככל שמשאירים את החיתול במסננת, יותר זמן ומאפשרים הגרת נוזלים, אחוז השומן עולה.

כמובן שלמי שלא ממש אכפת מאחוזי השומן, אפשר להכין מכל סוג יוגורט, למשל יוגורט צאן או כל יוגורט אחר שאתם אוהבים. ואז ממש לא משנה מאיזה כמות תתחילו. קחו בחשבון שלפחות 1/3 מהכמות תעלם לה ביחד עם המים שיוצאים.

בכל מקרה מגיעים ללבאנה נפלאה בטעמים שאתם בוחרים בעזרת התיבול,

והיא נפלאה לניגוב עם הלחם.

או הכעכים המעולים שגם הם עתירי חלבון.

ציוד שאי אפשר בלעדיו:

חיתול - אפשר לקנות בחנויות למוצרי תינוקות

מסננת + מכסה שיתאים (יכול להיות מכסה סיר או כל מכסה אחר שמתאים לגודל המסננת).

כלי/ קערה שאפשר להכניס למקרר מתחת למסננת החומרים:

  • 2 גביעי יוגורט 1.5% שומן - 20 גרם חלבון ( 200 מ"ל כל אחד)

  • 2 גביעי יוגורט ביו 1.5% מכל סוג שהוא 150 מ"ל

  • 1/2 כפית מלח, מומלץ הימלאי או מלח מיוחד אחר

  • תיבול -זעתר, עשבי תיבול מיובשים או טריים, סומק

  • ואפשר גם גרעינים, קצח, וכל מה שאתם אוהבים

אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים.

מכינים קערה, בתוכה מסננת ובתוכה חיתול כשהוא פתוח, על דפנות המסננת

מעבירים את התערובת לתוך החיתול.

סוגרים את צידי החיתול

ומכסים במכסה.

מעבירים למקרר ל - 48 שעות.

לאחר 48 שעות, מוציאים את הלבאנה, מהחיתול,

שופכים את המים,

ומעבירים את הלבאנה לצנצנת.

נשמר במקרר בצנצנת סגורה היטב 3-5 ימים .

מגישים עם זעתר ושמן זית.



מערבבים עם עשבי תיבול ומלח גס

ומעבירים לחיתול




שומרים בצנצנת זכוכית במקרר



והנה הלבאנה מחזירה את השמן לפחית.....


אין כמו למרוח לבאנה בייתית על כעכים טריים וחמים שיצאו זה עתה מהתנור

לחצו כאן למתכון המלא



רוצה לדעת כמה יש בכף של ממרחים ורטבים?

הספר 365 יום בלי תירוצים, מביא לך משוואות מאכלים וגם

מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע.

לכל הפרטים על הספר לחצ/י כאן או על התמונה

אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#ממרחים #recipes #healthy #Recipe

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד