• Liora Houbara

לחם דלעת Halloween

עודכן ב: אוק 28



הסתיו הוא עונת הדלעות וב - 31.10 חוגגים בעולם הנוצרי את ליל כל הקדושים - Halloween

שהוא חג שהדלעת היא בו מוטיב מרכזי.

השילוב של מאפה עם דלעת הוא בדיקו בשבילי...

המון לחמי דלעת מסתובבים ברשת, אני רקחתי, כמ תמיד מתכון קצת אחר, הרבה יתר בריא,

יפה, שחבל לנגוס

וטעים.......



לחם אחד

15 פרוסות ,130 קלוריות לפרוסה


החומרים:

החומרים לבצק:

  • חתיכת דלעת בגודל בינוני - כ400 גרם, קלופה וחתוכה לקוביות

  • 50 גרם שמרים טריים (קוביה שצריך להתפיח או שקיק שמרי בזק שלא צריך להעביר את תהליך ההתפחה אבל אני ממליצה לעשות את זה בכל מקרה)או 22 גרם שמרים יבשים(2 כפות)

  • כפית דבש

  • רבע כוס חלב או מים פושרים

  • רבע כוס סוכר חום

  • 2 כוסות קמח רגיל או כוסמין לבן (מומלץ קמח לאפיית לחם)

  • 1 כוסות קמח מלא או כוסמין מלא (מומלץ קמח לאפיית לחם)

  • ביצה שלמה

  • כף שמן

  • כפית קינמון או תערובת תבלין ללחם דלעת או לחם ג'ינגי'ר ( אני קונה בחו"ל)

  • כפית מלח

  • 30 גרם גרעיני דלעת

  • 2 מטר חוט פשתן או חוט מתאים לאפיה


לקישוט:

  • ביצה טרופה

  • גרעיני דלעת

  • מקל קינמון

אופן ההכנה משמאל לימין:

3. הנחת החוטים על נייר האפיה 2.אחר התפחה 1.הבצק לפני התפחה


6. מריחת הלחם בביצה 5. הבצק לאחר תפיחה שניה 4. לאחר קשירת החוטים

אופן ההכנה:

7. קשוט בדרעיני דלעת


מבשלים את הדלעת בקוביות, עד שהיא רכה.

מסננים. סוחטים היטב היטב !!!!! ומקררים. חושב מאוד שלא ישארו נוזלים בתוך מחית הדלעת להכנת הבצק -

בקערה קטנה מערבבים שמרים עם חלב או מים פושרים ודבש.

מכסים במגבת ומאפשרים התססה של השמרים כרבע שעה. במקום חמים

אני מתפיחה שמרים תמיד, גם כשלא חייבים. כי אני חושבת שזה נכון יתר מבחינת התהליך.

וגם כי סבתא שלי תמיד אמרה לי שצריך לבדוק שהשמרים עובדים לפני שמכניסים אותם לבצק.

ואני מקשיבה לסבתא.

בקערת מערבל עם וו לישת בצק, מערבבים מחית דלעת, ביצה ושמן.

מערבלים מעט, מוסיפים את תערובת השמרים, מערבבים שוב.

מוסיפים בהדרגה, תוך כדי לישה את הקמחים, המלח הקינמון

לשים את כל שאר חומרי הבצק, עד קבלת בצק אחיד.

מוסיפים את גרעיני הדלעת.

ממשיכים לעבד במיקסר וו לישה את הבצק עוד כ - 10 דקות במהירות נמוכה.

מעבירים לקערה משומנת מעט.

מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים כ - 60 - 50 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.


לשים את הבצק על משטח מקומח ואם הוא דביק מוספים מעט קמח.

מחלקים את החוט ל- 3 חלקים באורך כ 70 סמ כל אחד.

מסדרים על נייר המונח בתבנית אפיה. כמו בצילום.

מניחים את עיגול הבצק במרכז.

קושרים כל זוג חוטים נגדיים בקשר כפול, מעל המרכז, מהודק מעט.

תוקעים במרכז מקל קינמון.

גוזרים את החוטים המיותרים

מתפיחים עוד כ - 30 דקות עד שהחוטים מתהדקים ויוצרים את מראה הדלעת.


מורחים בביצה טרופה.

מסדרים גרעיני דלעת.

מחממים את התנור ל 180 מעלות.

אופים במשך 25 – 30 דקות. עד שהלחם מזהיב.

מגישים מיד, חם !!!!!

אל תאמינו לסבתות פולניות שאומרות שלחם חם עושה כאב בטן....

לחם חמים פשוט טעים !!!!!

9. יוצא מהתנור 8. לפני אפיה




רוצה סלט חגיגי להגשה עם הלחם ?

למה שלא תנס/י את סלט עלים נקטרינות ואגוזים בלחיצה כאן או על התמונה


רוצה להצטרף לתוכנית און ליין משובחת

להרזיה בשילוב שייקים וחליטת צמחי מרפא?

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה



אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן


#מאפים #צמחוני #צמחוני #recipes #healthy #bread #baking #bake #bakes #חזרהלביתהספר #לחם #חגים #חגיתשרי #מתכוניחגים #שבועות

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד