צילום - עודד חוברה
לחם קצת אחר מקמח שיפון
טעים בכריך לבית הספר וגם לעבודה
אפשר להכין בתבניות מפינס ולקבל לחמניות
תבנית אינגליש קייק גדולה באורך 30 ס"מ או תבנית אינגליש קייק קטנה יותר + 4 תבניות מפינס אישיות
18 פרוסות ,75 קלוריות לפרוסה
או 12 פרוסות + 5 לחמניות, 75 קלוריות לפרוסה ; 95 קלוריות ללחמניה
החומרים:
4 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
300 מ"ל יוגורט 1.5 - 3% מכל סוג
4 ביצים
2 כפיות מלח
2 כפות דבש
1.5 כוס קמח שיפון מלא
שקית אבקת אפיה
לקישוט שומשום מלא או קצח
אופן ההכנה: מערבבים טחינה עם יוגורט מקציפים את הביצים עד שהנפח גדל, מוסיפים את תערובת הטחינה תוך כדי הקצפה,
מוסיפים את המלח והדבש תוך כדאי הקצפה.
מוסיפים את הקמח מעורב באבקת אפיה , בהדרגה
וממשיכים להקציף עוד מעט עד שנוצרת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית מאורכת, (או לתבנית + תבניות מפינס אישיות)
מקשטים על בשומשום או קצח
אופים בחום של 200 מעלות במשך 25 – 30 דקות. עד שהלחם נבקע מלמעלה, ושקיסם הננעץ במרכז הלחם יוצא יבש.
מוציאים מהתבנית ופורסים רק לאחר שהלחם מתקרר לגמריי.
נשמר כשהוא אטום עד יומיים. אפשר לחמם במיקרו או מעל טוסטר כמה שניות לפני שאוכלים.
רוצה עוד מתכונים מצוינים, בריאים וטעימים שילוו אותך כל השנה? הספר 365 יום בלי תירוצים, מביא מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע. לכל הפרטים על הספר לחצ/י כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments