• Liora Houbara

מרק שעועית בבישול ארוך



זה מתכון מרק שעועית שלמדתי מגיסיתי האהובה אושרה גורביץ.

הכנה קצרה בשישי בערב,

( ההשריה בערב חמישי אם החלטתם להתחיל משעועית יבשה)

והתענגות החל משבת בצהריים.

הטעם רק משתבח ביום שאחרי, אז אם נשאר לכם לראשון, הרווחתם.



10 מנות גדולות ומשביעות כ - 300 קלוריות למנה

החומרים:

  • 3 בצלים פרוסים

  • שיניים קלופות מ - 2 ראשי שום

  • 1 ק"ג בשר לחמין או מרק למשל מוזה עגל ( שאני מעדיפה אותו כי הוא יחסית דל שומן) או שייטל, רצוי טרי, חתוך לקוביות גדולות

  • 4 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים או לחתיכות יותר גדולות ( תלוי מה אוהבים)

  • 4 - 5- מקלות סלרי קצוצים

  • ראש סלרי קלוף וחתוך לרבעים

  • שקית שעועית קפואה או 2 כוסות שעועית יבשה שהשריתם ערב לפני

גיוונים -

  • 4 תפוחי אדמה קלופים וחצויים או 2 בטטות בינוניות קךופות ופרוסות לעיגולים עבים ( לא חובה)

  • דלעת חתוכנה לקוביות

  • 3 עגבניות רכות אם יש במקרר חתוכות לרבעים

תיבול -

  • קופסת עגבניות מרוסקות של 800 גרם

  • 100 גרם רסק עגבניות

  • מים מינרלים

  • כף כמון

  • כף פפריקה מתוקה

  • 2 כפות סילאן

  • כף ראס אל חנות

  • חצי זר פטרוזיליה קצוצה

  • חצי זר שמיר קצוץ

  • מיץ מחצי לימון

  • פלפל גרוס טרי ומלח לפי הטעם

  • 4 תמרים מג'הול מגולענים וחתוכים לרבעים

  • 4 - 8 ביצים



גיוונים


לצמחונים וטבעונים - פשוט וותרו על הבשר, ( לטבעונים גם על הביצים) .







אופן ההכנה:

בסיר גדול שאפשר להכניס לתנור מאדים בצל עד הזהבה. מוסיפים שיני שום,

ממליחים ומפלפלים את הבשר, מוסיפים את קוביות הבשר ו"סוגרים" את הבשר.

מוסיפים את כל הירקות.

מוסיפים שעועית ועגבניות מרוסקות

מערבבים את התבלינים ורסק עגבניות בכוס מים ושופכים מעל.

מוסיפים מיץ לימון, סילאן ותמרים.

מבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה.





מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.

מוסיפים בטטות ותפוחי אדמה אם החלטתם להוסיף ואחכ בעדינות את הביצים.

מנמיכים את האש, מכסים את הסיר

ומעבירים לתנור בחום של 100 מעלות ל 8 - 10 שעות ( כל הלילה). או לפלטת שבת.

אחת לשעתיים - 3 שעות יש לבדוק אם יש מים בסיר, ואם לא, צריך להוסיף .


מגישים חם עם אורז



לחליטה חורפית חמימה שמתאים לשתות עם המרק כדי לנטרל את הכובד לחצו כאן או על התמונה



רוצה לדעת איך אפשר לרדת במשקל למרות שחורף בחוץ

בלי לוותר על מתוק יומי?

מזמינה אותך להכיר את קיט החורף

חורף קל על המשקל

צמחי מרפא ותפריט הרזיה

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה

ושימוש בקופון - winter-2021

עד 22.2.21 בחצות





אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק 


אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#בשריםודגים #עוף #Recipe #chicken #meatandfish #bake #פסח #ארוחהשלמהבכליאחד #ארוחהשלמהבתבנית

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד