top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

מרק שעועית בבישול ארוך

עודכן: 20 בדצמ׳ 2022


מרק שעועית בבישול ארוך


זה מתכון מרק שעועית שלמדתי מגיסיתי האהובה אושרה גורביץ.

הכנה קצרה בשישי בערב,

( ההשריה בערב חמישי אם החלטתם להתחיל משעועית יבשה)

והתענגות החל משבת בצהריים.

הטעם רק משתבח ביום שאחרי, אז אם נשאר לכם לראשון, הרווחתם.



10 מנות גדולות ומשביעות כ - 300 קלוריות למנה

החומרים:

  • 3 בצלים פרוסים

  • שיניים קלופות מ - 2 ראשי שום

  • 1 ק"ג בשר לחמין או מרק למשל מוזה עגל ( שאני מעדיפה אותו כי הוא יחסית דל שומן) או שייטל, רצוי טרי, חתוך לקוביות גדולות

  • 4 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים או לחתיכות יותר גדולות ( תלוי מה אוהבים)

  • 4 - 5- מקלות סלרי קצוצים

  • ראש סלרי קלוף וחתוך לרבעים

  • שקית שעועית קפואה או 2 כוסות שעועית יבשה שהשריתם ערב לפני

גיוונים -

  • 4 תפוחי אדמה קלופים וחצויים או 2 בטטות בינוניות קךופות ופרוסות לעיגולים עבים ( לא חובה)

  • דלעת חתוכה לקוביות

  • 3 עגבניות רכות אם יש במקרר חתוכות לרבעים

תיבול -

  • קופסת עגבניות מרוסקות של 800 גרם

  • 100 גרם רסק עגבניות

  • מים מינרלים

  • כף כמון

  • כף פפריקה מתוקה

  • 2 כפות סילאן

  • כף ראס אל חנות

  • חצי זר פטרוזיליה קצוצה

  • חצי זר שמיר קצוץ

  • מיץ מחצי לימון

  • פלפל גרוס טרי ומלח לפי הטעם

  • 4 תמרים מג'הול מגולענים וחתוכים לרבעים

  • 4 - 8 ביצים



גיוונים


לצמחונים וטבעונים - פשוט וותרו על הבשר, ( לטבעונים גם על הביצים) .


מרק שעועית


אופן ההכנה:

בסיר גדול שאפשר להכניס לתנור מאדים בצל עד הזהבה. מוסיפים שיני שום,

ממליחים ומפלפלים את הבשר, מוסיפים את קוביות הבשר ו"סוגרים" את הבשר.

מוסיפים את כל הירקות.

מוסיפים שעועית ועגבניות מרוסקות

מערבבים את התבלינים ורסק עגבניות בכוס מים ושופכים מעל.

מוסיפים מיץ לימון, סילאן ותמרים.

מבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה.






מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.

מוסיפים בטטות ותפוחי אדמה אם החלטתם להוסיף ואחכ בעדינות את הביצים.

מנמיכים את האש, מכסים את הסיר

ומעבירים לתנור בחום של 100 מעלות ל 8 - 10 שעות ( כל הלילה). או לפלטת שבת.

אחת לשעתיים - 3 שעות יש לבדוק אם יש מים בסיר, ואם לא, צריך להוסיף .


מגישים חם עם אורז


 

רוצה לדעת איך אפשר לרדת במשקל למרות שחורף בחוץ

בלי לוותר על מתוק יומי?

מזמינה אותך להכיר את קיט החורף

חורף קל על המשקל

צמחי מרפא ותפריט הרזיה

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה

ושימוש בקופון - winter-2021

עד 22.2.21 בחצות



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים