• Liora Houbara

ניוקי תפוחי אדמה ובטטה

עודכן ב: 28 מרץ 2019


צילום - רן גולני | סגנון - דריה קרגולה | ל-X-net

למרות שניוקי בפרט ואוכל איטלקי בכלל נתפסים כאויבי הדיאטה האימתניים, פה נוכיח שאפשר גם אחרת!

שילוב תפוחי האדמה והבטטה צובע את המנה בכתום וגם מוסיף לה הרבה הרבה בריאות וטעם. מושלם בתור תוספת למנה העיקרית או כארוחה בפני עצמה בתוספת יוגורט (למי שנמנע מקטניות בפסח).


10 מנות ניוקי - כל מנה 112 קלוריות.

המרכיבים לרוטב הפסטו (2 כוסות):

  • 2 כוסות עלי בזיליקום טריים

  • 6 כפות שמן זית

  • 2 כפות צנוברים

  • 4 שיני שום, קלופות

  • 1 כפית מלח המרכיבים לניוקי:

  • 2-3 תפוחי אדמה בינוניים

  • 1 בטטה גדולה

  • 1/3 כוס קמח מצה דק מאוד

  • 1/3 כוס קמח תפוחי אדמה

  • 2 ביצים

  • 3/4 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל לבן טחון

  • מעט אגוז מוסקט מגורר

אופן ההכנה:

להכנת רוטב הפסטו -

שוטפים היטב את הבזיליקום ומפרידים את העלים.

מעבירים למעבד מזון או בלנדר את העלים, מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים עד למרקם די חלק אבל מעט גרגירי

(עד שלב זה אפשר להבין אפילו חודש מראש ולהקפיא במנות קטנות. כמה שעות לפני ההגשה מפשירים בטמפרטורת החדר).

להכנת הניוקי -

בסיר גדול, יוצקים מים, ממליחים קלות ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הבטטה ומבשלים עד שמתרככים.

מסננים, מועכים למחית ומצננים.

בקערה, מוסיפים 2 כוסות מחית, ואת שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה.

מקמחים קלות את משטח העבודה בקמח מצה, מניחים עליו את הבצק ויוצרים גלילות בקוטר של כ-2 ס"מ.

חותכים לפיסות קטנות באורך כ- 2-3 ס"מ.

אם רוצים, אפשר לעטר ולהטביע את שיני המזלג קלות על כל ניוקי (ליצירת פסים כמו בתצלום).

בסיר נפרד, מוסיפים מים לסיר, ממליחים קלות ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את הניוקי למים הרותחים ומבשלים עד שהם צפים + עוד 3 דקות.

מוציאים מהמים בעדינות בעזרת כף מחוררת ומעבירים למסננת.

מסננים היטב.

להגשה -

שמים את הניוקי במחבת (ללא שמן).

מוסיפים מיד 2-3 כפות רוטב פסטו לכל מנה ובעדינות מטלטלים את המחבת כך שהניוקי יתחממו תוך שהם מצופים ברוטב מכל הצדדים.

מגישים חם.

מתכון זה התפרסם בX-net

רוצים לחמניות מושלמות לחג הפסח?

לחצו כאן או על התמונה למתכון המלא!


רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?

הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה




אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק אהבתם את המתכון? שתפו

רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#פסח #מתכוניחגים #תוספות #recipes #dietrecipe #Recipe #lowcalorie #lowfat #מאכליחלבוביצים #צמחוני #vegeterian

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד