top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

פנקייקס שיבולת שועל עשירי חלבון מתוקים ומלוחים

עודכן: 29 בנוב׳ 2023


פנקייקס שיבולת שועל


כל סיבה היא סיבה טובה לפנקייקים, ובעיקר אם הם בריאים!

אני ממש מדיימנת אותם כדיסקיות רכות ומוזהבות שהופכות את הבוקר לקסום,

אין כמו ערימה של פנקייקים כדי להתחיל את היום טעים ובריא.

המתכון הזה של פנקייקס שיבולת שועל

מבוסס על שיבולת שועל משביעה, מרגיעה ומלאת סיבים .

ללא גלוטן, מתאים לסוכרתיים, עשיר חלבון,

בלי שמן ובלי קמח!

וגם בגרסה מלוחה ומתוקה.

הפנקייק, כמו הרבה מאכלים אחרים בהסטוריה התפתח כתוצאה מצורך.

כבר משנת 600 לספירה במהלך 40 ימים שלפני חג הפסחא

נוצרים אדוקים נמנעים מאכילת בשר ומזון נוסף מהחי.

כדי להתכונן להתקופה הזו הם היו צריכים להשתמש

בכל החמאה, חלב וביצים לפני תחילת התענית

וכך המציאו את הפנקייק.

יום הפנקייק נחגג ב 13.2 שהוא היום שלפני תחילת התענית.

אבל אפשר כמובן לחגוג אותו בכל יום. ומה שכייף זה שאפשר לגוון ולהכין אוו בהמון צורות.

ואחת הבריאות יותר היא פנקייקס שיבולת שועל


12 פנקייקס - 6 מלוחים , 6 מתוקים

80 - 90 קלוריות בממוצע לאחד תלוי בטעם, בתוספות ובשימוש בסוכר / ממתיק

החומרים:

  • 3/4 כוס מדידה שיבולת שועל דקה

  • 3/4 כוס מדידה קמח שיבולת שועל

  • 1 כפית אבקת אפייה

  • 3 ביצים

  • גביע יוגורט עתיר חלבון 1.5% - 200 מ"ל

  • קורט מלח

  • כף דבש או מייפל או סילאן או ממתיק לחולי סוכרת

למתוק:

  • 2 כפות דבש או סירופ מייפל או סילאן או תחליף לחולי סוכרת

  • חצי כוס פירות יער קפואים שהופשרו או טריים או קוביות קטנות של כל פרי אחר שאוהבים

למלוח:

חצי כפית מלח מעורב בעישבי תיבול - או כל תערובת עשבי תיבול שאתם אוהבים. אני השתמשתי בזעתר ושומשום

100 גרם גבינה צפתית מגוררת דק

חופן עשבי תיבול קצוצים - אני השתמשתי בעלעלי מיקרו


להגשה

  • למלוחים - סלט, גבינות , יוגורט

  • למתוקים - פירות יער, בננה, סירופ מייפל וכו'

אופן ההכנה:

מערבבים שיבולת שועל + קמח שיבולת שועל + אבקת אפיה + מלח

בקערה נפרדת מערבבים ביצים + יוגורט + כפית דבש או סילאן או תחליף סוכר לחולי סוכרת.

מוסיפים תוך ערבוב עם מטרפה את התערובת היבשה לתערובת הרטובה. ומאחדים רק עד שהתערובת אחידה.

בחישת יתר דווקא פוגמת.

מחלקים את התערובת ל - 2 (אפשר כאמור להכין רק מתוק או רק מלוח ואז להכפיל את כמות התוספת למלוח או למתוק).

לחצי התערובת המיועד למלוח מוסיפים את החומרים המתאימים למלוח. ובוחשים מעט.

לחצי התערובת המיועד למתוק מוסיפים את החומרים המתאימים למתוק. ובוחשים מעט.

משתמשים במחבת טובה נון סטיק, עם או בלי שקעים.

מוזגים בעדינות מהתערובת של הפנקייקס אל המחבת, בגודל הפנקייק הרצוי (אפשר למדוד בכפות כדי לוודא שהגודל זהה). פנקייק בינוני כמו שבתמונה מכיל 1.5 כף גדושה של התערובת


מחכים 3-2 דקות עד שנוצרות בועות, והופכים לצד השני, מחכים עוד דקה או שתיים, ומעבירים לצלחת (אם הפנקייק עבים יכול להיות שיקח עוד דקה או שתיים).

חשוב להגיד שבגלל שאין כאן קמח לבן, הבועות קטנות ועדינות יותר ממה שאתם רגילים בפנקייק.

אבל זה ממש לא פוגע בטעם. לדעתי, דווקא להפך.....

מגישים חם עם התוספות.

נשמר עוד יום במקרר.

מומלץ לחמם קלות לפני ההגשה.

ככה זה נראה מאחורי הקלעים של סט הצילום

ככה זה נראה מאחורי הקלעים של סט הצילום

פנקייקס שיבולת שועל עשירי חלבון מלוחים


פנקייקס מלוחים

 

בא לך גם לבשל טעים וגם לשמור על הבריאות ועל המשקל?

את מרגישה שאי אפשר גם להנות מאוכל וגם מגוף חטוב?

מנסיוני אלה פרדיגמות, שגורמות לנשים רבות להתיאש, להרים ידיים ולאבד את האמון במסוגלות של עצמן.

אם את מרגישה שאני מדברת אלייך עכשיו, אני רוצה לספר לך

שלאחר שנים של חיפוש אחרי המוצר המושלם, סוף סוף מצאתי את הפתרון שאני ממש אוהבת

ומרגישה שהוא מתחבר לשליחות שלי בעולם.

מועדון נשי - חודשי, שיתן לך כל מה שאת זקוקה לו,

כדי לרדת במשקל ולשמור עליו.

לתמיד !

אני מזמינה אותך להכיר את מועדון 365 BALANCE שלך ואיתך


מועדון 365

המועדון שעוטף אותך 365 יום בשנה - ו - 360 מעלות כדי לתת לך במקום אחד

כל מה שאת צריכה כדי לרדת במשקל ולשמור עליו לתמיד.

  • ירידה במשקל / שמירה על משקל היעד (מה שמתאים לך)

  • ליווי ותמיכה אישי - קבוצתי

  • טכניקות רוגע ו- NLP

  • מדריכים עמוסים בידע ומתכונים מעולים

  • הרצאות בלייב

  • אתגרים לחיזוק המחויבות שלך לעצמך

  • תמיכה יומיומית ע"י ליאורה חוברה בקבוצת וואצאפ סגורה לחברות המועדון בלבד

  • טיפים, השראה ומוטיבציה

  • ועכשיו במבצע לזמן מוגבל

חודש ראשון ב- 10 ש"ח !

וההמשך במנוי חודשי ללא התחייבות.

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה


מועדון 365

 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף