• Liora Houbara

קינואה - מתכון בסיסי

עודכן ב: 27 מרץ 2019


קינואה היא דגן מלא עשיר בויטמינים ומינרלים

יש 3 סוגים של קינואה:

קינואה לבנה, קינואה אדומה וקינואה שחורה

קינואה לבנה מתאימה לבישול עם ירקות שונים

קינואה אדומה ושחרוה הן בעלות טעם דומיננטי יותר והם גם נוקשות מעט יותר ולכם מתאימות מאוד לשילוב בסלטים

מכיוון שלקינואה יש טעם מריר, הסוד להכנת קינואה טעימה הוא לשטוף אותה היטב לפני הבישול

ניתן לעשות זאת במסננת תחת מים זורמים או בכלי ,להשרות, לערבב ולשפוך את המים מספר פעמים


בכל 3 כפות קינואה מבושלת יש 70 קלוריות

החומרים -

  • שמן בתרסיס

  • כוס קינואה

  • שתי כוסות מים


אופן ההכנה -

שוטפים את הקינואה היטב תחת מים זורמים

בסיר עם מעט תרסיס שמן בתחתית מוספים את הקינואה

מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב

מוסיפים את המים. מערבבים שוב. מביאים לרתיחה

מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהקינאוה רכה וכל המים נספגים

מקלפ

מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שכל הנוזלים נספגים

מגישים חם או קר, מתאים לשלב בסלטים או בתבשילי קינואה




אפשר לבשל מתכון בסיסי ולהוסיף עליו שילובים שונים

ואפשר גם להכין ממנו סלט קינואה צבעוני המתכון בלחיצה כאן או על התמונה



תוכלו להכין גם קינואה בפטריות ועשבי תיבול המתכון בלחיצה כאן או על התמונה

רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתכונים טעימים בדיאטת הרזיה?

אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה

אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#תוספות #צמחוני #צמחוני #טבעוני

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד