• Liora Houbara

קניידלך ( כופתאות) אווריריים


מתכון של סבתא שלי מינה ז"ל,

עם טריק שעושה את האווריריות.

סבתא שלי תמיד בישלה במים כדי שהקניידלך "לא ילכלכו את המרק"

אבל אני דווקא אוהבת לבשל בתוך מרקים כי ככה הם סופגים את טעמי המרק.



12 - 15 כופתאות - 70 קלוריות לזוג כופתאות

אני תמיד מכינה כמות כפולה כי הכל נגמר כל כך מהר. החומרים:

  • תפוח אדמה קלוף ומבושל בשלימותו

  • 3 ביצים

  • כוס קמח מצה

  • 3 כפות שמן

  • 1/2 - 2/3 כוס מים רותחים

  • מלח ופלפל לפי הטעם

גיוונים -

חופן עשבי תיבול טריים שאהובים עליכם קצוצים ( פטרוזיליה, בזיליקום, רוזמרין)

או כף עשבי תיבול מיובשים

לבישול -

מרק עוף או כל מרק אחרף שבו יצבשלו הקיינדלך ויספגו את טעמי המרק

או

5 - 6- ליטר מים + כפית אבקת מרק על כל ליטר מים + 2 כפות פטרוזיליה קציצה דק.

אופן ההכנה:

מגררים את תפוח האדמה על מגררת גסה.

מערבבים היטב קמח מצה עם מים רותחים ושמן.

מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבבים היטב ובמהירות אחרי כל ביצה,

כדי שתטמע מהר ולא תהפוך לחביתה בגלל הטמפרטורה של המים.

מוסיפים את כל שאר החומרים.

מערבבים היטב. משהים כשעה בקירור.

יוצרים בידיים רטובות כדורים קטנים. כל כמה כדורים יש להרטיב את הידיים.


מרתיחים מרק עוף או מרק אחר או מים + אבקת מרק ( כפית על כוס מים) + פטרוזיליה קציצה.

מכניסים את הכדורים אחד אחרי השני למים / המרק הרותח.

בוחשים בעדינות בכף עץ מידי פעם.

מבשלים כחצי שעה.

בודקים אם הקניידלך מוכנים, על ידי הוצאת אחד מהם, חיתוך ובדיקה האם הוא כבר מבושל.

מגישים בתוך מרק חם.

שומרים בקירור אם נשאר משהו....



רוצים מתכון למרק חוביזה ועדשים כתומות,

שהקניידלך יצופו בו בשמחה?

המתכון בלחיצה כאן או על התמונה




רוצים עוד מתכון מושלם לפסח?

לחמניות פסח מעולות!

לחצו כאן או על התמונה לקבלת המתכון


רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?

הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה





אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו גם את החברים שלכם

רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#פסח #מתכוניחגים #מאכליחלבוביצים #dairy #צמחוני #vegeterian #recipes #dietrecipe #Recipe