
כן, אפשר לחגוג את חג השמן גם בלי שמן ובלי השמנה מיותרת.
מתאים גם לפסח וגם לכל השנה
רושטי היא לביבת תפוחי אדמה שוויצרית, גדולה, המוגשת למרכז השולחן עם תוספות שונות.
במטבח שלי היא עברה הסבה ללביבה דיאטטית, בריאה ו.... טעימה מאוד!
ויש גם גרסה טבעונית!
4 מנות, 62 קלוריות למנת לביבה; 127 קלוריות למנה המכילה לביבה עם 2 כפות יוגורט גדושות ורבע ביצה קשה
החומרים:
2 תפוחי אדמה קלופים
בצל קלוף וקצוץ
2 בצלים ירוקים קצוצים
כף שמן
מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה- יוגורט (מומלץ עיזים או באפלו), שמיר או פטרוזיליה. אפשר גם סלמון מעושן או ביצה קשה. לטבעונים אפשר תחליף יוגורט טבעוני.
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים אבל לא רכים מאוד. מקררים.
במחבת (רצוי כזו המאפשרת טיגון ללא שמן) מאדים את שני סוגי הבצלים עד שהם מזהיבים.
מגררים את תפוחי האדמה על מגררת גסה. מערבבים בקערה את תפוחי האדמה, הבצלים והתבלינים.
במחבת גדולה מחממים את השמן.
משטחים את כל התערובת.
מכסים את המחבת ומטגנים עד שהצד התחתון מזהיב.
בודקים בזהירות בעזרת סכין.
הופכים את הלביבה (אפשר בעזרת צלחת) ומטגנים גם את צד השני, במחבת מכוסה, עד שהוא מזהיב.
מגישים חם, עם יוגורט וכל שאר התוספות שאוהבים.
רוצה לעזור לעצמך להפחית את הצורך במתוק?
קיט צמחי המרפא הוא בדיוק בשבילך
לכל הפרטים ורכישה מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף

Opmerkingen