שניצל אפוי שילדים אוהבים

עודכן ב: מרץ 25


צלי בקר ביין ובירקות שורש

צילום: יוסי סליס, סגנון והפקה: נטשה חיימוביץ -ל"לאשה"



הדרך האולטימטיבית להכין שניצל בבית וגם לא לטגן אותו

בלי חומרים משמרים ובלי תוספים.

הילדים מרוצים כי טעים וגם ההורים כי המטבח הרבה יותר נקי....

ההכנה קלה והתוצאה טעימה, בריאה ודלת שומן.

אפשר כמובן לקחת את התיבול לאן שרוצים.

במתכון הזה לא מוותרים על פירורי הלחם, כדי שזה יהיה שניצל אמיתי,

ומוסיפים לו שני שדרוגים: מפחיתים מאוד את כמות השמן, והטעם מקבל חיזוק בזכות תיבול הביצה ופירורי הלחם. אם אתם מגישים אותו לילדים שלא מוכנים להתנסות בטעמים חדשים,

הכינו את השניצל מהמרכיבים להם הם רגילים.



3 מנות, 200 קלוריות למנה

שניצל רגיל מכיל כ 500 קלוריות ( הכל לחם ושמן מטוגן) החומרים :

3 פרוסות (150 גרם ‬ גרם כל אחת, 450 גרם בסה"כ) חזה עוף משוטח לשניצל


לבלילת הביצה

1 ביצה

  • ‭1/2‬ כפית ממרח חרדל

  • 1 שן שום, קלופה ומעוכה

  • ‭1/2‬ כפית פפריקה מתוקה

לציפוי

  • פירורי לחם, רצוי מקמח מלא ובפסח קמח מצה

  • מלח

  • פלפל שחור

  • פפריקה מתוקה

  • אפשרות: עשבי תיבול מיובשים קצוצים (רוזמרין, תימין, אורגנו וכדומה). או 2 כפות תערובת השביעיה הסודית של ליאורה. המתכון בלחיצה כאן

  • שמן במרסס אפשר לרכוש איכותי כזה במטח ההטבות שלי - לינק כאן למטה

אופן ההכנה : 1‬ מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).

2. בלילת הביצה: טורפים את הביצה בקערה או בצלחת עמוקה. מוסיפים את החרדל, השום והפפריקה המתוקה ומערבבים.

‭.3‬ הציפוי: מערבבים את פירורי הלחם עם מלח, פלפל ועשבי התיבול (אם רוצים)

4. טובלים את נתחי השניצל בביצה, מעבירים לתערובת פירורי הלחם ומצפים היטב.

‭.5‬ מניחים את השניצלים בתבנית אחד ליד השני (בלי שיכסו זה את זה‭(‬ מרססים עליהם ממרסס השמן, ממרחק של כ-10 ס"מ, כך שהם יכוסו בשכבת שמן דקה. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים ‭15-10‬ דקות. מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כ-5 דקות, עד שפירורי הלחם מזהיבים. הופכים את השניצלים ואופים עוד ‭3-2‬ דקות, ( אפשר להעביר למצב גריל) עד הזהבה. מוציאים ומגישים.


רוצים מתכון מעולה שהולך עם השניצל במקום צ'יפס

מגישה לכם את

בייבי תפודים דפוקים במרינדה ירוקה.

לחצ/י כאן או על התמונה,

לעבור למתכון התפודים



רוצה עוד מתכונים מצוינים, בריאים וטעימים שילוו אותך כל השנה?

הספר 365 יום בלי תירוצים, מביא מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע.

לכל הפרטים על הספר לחצ/י כאן או על התמונה

אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו גם את החברים שלכם.

רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן


#בשריםודגים #meatandfish #recipes #dietrecipe #Recipe #lowfat #ללאגלוטן #חורף #פסח #פסח #חגים #מתכוניחגים