top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

לחם דלעת Halloween

עודכן: לפני 5 ימים


לחם דלעת  HALLOWEEN

הסתיו הוא עונת הדלעות וב-31.10 חוגגים בעולם הנוצרי את ליל כל הקדושים - Halloween

שהוא חג בו הדלעת היא מוטיב מרכזי.

השילוב של מאפה עם דלעת הוא בדיוק בשבילי!

המון לחמי דלעת מסתובבים ברשת,

אני רקחתי, כמו תמיד מתכון קצת אחר, הרבה יותר בריא,

לחם דלעת בצורת דלעת ועם קישוט של גרעיני דלעת

יפה שחבל לנגוס,

וטעים!!!


דלעות

לחם אחד, 15 פרוסות/15 לחמניות , 130 קלוריות לפרוסה /לחמניה

חומרים:

החומרים לבצק:

  • חתיכת דלעת בגודל בינוני (כ-400 גרם), קלופה וחתוכה לקוביות

  • 50 גרם שמרים טריים (קוביה שצריך להתפיח) או שקיק שמרי בזק שלא צריך להעביר את תהליך ההתפחה (אבל אני ממליצה לעשות את זה בכל מקרה) או 22 גרם שמרים יבשים (2 כפות)

  • כפית דבש

  • רבע כוס חלב או מים פושרים

  • רבע כוס סוכר חום

  • 2 כוסות קמח רגיל או כוסמין לבן (מומלץ קמח לאפיית לחם)

  • 1 כוסות קמח מלא או כוסמין מלא (מומלץ קמח לאפיית לחם)

  • ביצה שלמה

  • כף שמן

  • כפית קינמון או תערובת תבלין ללחם דלעת או לחם ג'ינג'ר (אני קונה בחו"ל)

  • כפית מלח

  • 30 גרם גרעיני דלעת

  • 2 מטר חוט פשתן או חוט מתאים לאפיה

לקישוט:

  • ביצה טרופה

  • גרעיני דלעת

  • מקל קינמון


אופן ההכנה:

1. מבשלים את הדלעת בקוביות, עד שהיא רכה. מסננים, סוחטים היטב היטב(!) ומקררים. חשוב מאוד שלא ישארו נוזלים בתוך מחית הדלעת. 2. בקערה קטנה מערבבים שמרים עם חלב או מים פושרים ודבש. מכסים במגבת ומאפשרים התססה של השמרים כרבע שעה. במקום חמים.

אני מתפיחה שמרים תמיד, גם כשלא חייבים. כי אני חושבת שזה נכון יותר מבחינת התהליך. וגם כי סבתא שלי תמיד אמרה לי שצריך לבדוק שהשמרים עובדים לפני שמכניסים אותם לבצק. ואני מקשיבה לסבתא.

3. בקערת מערבל עם וו לישת בצק, מערבבים מחית דלעת, ביצה ושמן.

4. מוסיפים את תערובת השמרים ומערבבים שוב.

5. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי לישה את הקמחים, המלח והקינמון (או התבלין). לשים במערבל עד קבלת בצק אחיד.

6. מוסיפים את גרעיני הדלעת וממשיכים לעבד במיקסר וו לישה את הבצק עוד כ-10 דקות במהירות נמוכה.

7. מעבירים לקערה משומנת מעט, מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים 50-60 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

8. לשים את הבצק על משטח מקומח ואם הוא דביק מוספים מעט קמח.

9. מחלקים את החוט ל-3 חלקים באורך כ-70 סמ כל אחד. מסדרים על נייר המונח בתבנית אפיה. כמו בצילום למטה (תמונה 3).

10. מניחים את עיגול הבצק במרכז. קושרים כל זוג חוטים נגדיים בקשר כפול, מעל המרכז, מהודק מעט. גוזרים את החוטים המיותרים ותוקעים במרכז מקל קינמון.

לגרסת הלחמניות, מחלקים את הכבצק ל - 15 כדורים (אפשר פחות אם רוצים לחמניות יותר גדולות ומכינים באותה דרך, אבל לחמניות במקום לחם אחד.

11. מתפיחים עוד כ-30 דקות עד שהחוטים מתהדקים ויוצרים את מראה הדלעת.

12. מורחים בביצה טרופה ומקשטים בגרעיני דלעת.

13. אופים את הלחם במשך 25-30 דקות, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהלחם מזהיב.


מגישים מיד, חם!!

אל תאמינו לסבתות פולניות שאומרות שלחם חם עושה כאב בטן.... לחם חמים פשוט טעים!!!!!


3. הנחת החוטים על נייר האפיה 2. בצק לאחר התפחה 1. הבצק לפני התפחה

6. מריחת הלחם בביצה 5. הבצק לאחר תפיחה שניה 4. לאחר קשירת החוטים

7. קישוט בגרעיני דלעת


10. ואוכלים! 9. יוצא מהתנור 8. לפני אפיה


זה מתכון מעולה שמשלב מתיקות עם שמירה על משקל, ואני רוצה לשאול אותך:

תגידי, גם את מיואשת כבר מרוב דיאטות?

גם את לא מבינה למה למרות שאת ממש מקפידה על ספירת קלוריות,

ואולי אפילו עושה פעילות גופנית כל שבוע,

עדיין את לא באמת יורדת במשקל?

גם לך נמאס לרדת במשקל ואחר כך לעלות בחזרה?

אז הנה החדשות הטובות- 

 הפתרון לא נמצא בתפריטים מיוחדים, או איסורי תזונה מגבילים, הפתרון נמצא בגוף שלך - 

איזון הורמונלי הוא המפתח לירידה עקבית במשקל ושמירה על התוצאות לאורך זמן.

בלי תפריטים, בלי לספור קלוריות.


אחרי  37 שנות ניסיון וליווי של אלפי נשים לירידה במשקל-יצרתי את תוכנית

מאוזנת

שבה נעבוד יחד בדיוק על זה:

 14 שבועות שבמהלכם נביא לאיזון את  חמשת ההורמונים,

 שהם "הסוד" למשקל בריא ותקין לאורך זמן, לשחרור מחשקים ואכילה ריגשית, ולפיתוח הרגלי אכילה בריאים.

התוכנית שבנוייה ומיועדת במיוחד לנשים,

מתנהלת בתוך פלטפורמה דיגיטלית ידידותית ובליווי צמוד באמצעות וואטסאפ,


עם תום התהליך ובזכות האיזון ההורמונלי  שתצרי :

* תוכלי להוריד בין 4 ל 10 ק"ג ממשקלך (בכפוף כמובן לנתונים האישיים וההתמסרות שלך לתוכנית).

 תשתחררי מהתלות במתוקים, פחמימות, והמלחמה הבלתי פוסקת בחשקים,

ותוכלי להנות מהם בצורה מתונה בלי להרגיש שאת מאבדת שליטה. 

תפתחי  הרגלים בריאים ואכילה מודעת,

 שיאפשרו לך  להנות  מכל ביס ללא תחושות אשמה,

לאכול פחות באופן טבעי בלי להרגיש "חסכים", ולשמור על המשקל החדש לאורך זמן.

* תורידי את רמות הסטרס בחיים שלך, ותהיי אנרגטית ושמחה יותר.


מוכנה להצטרף? כל הפרטים בלחיצה כאן וגם למטה על התמונה



מאוזנת ריסטראט להרזיה

ואם הגעת לכאן כשאין מחזור בליווי בקרוב ולא בא לך לחכות למחזור הבא,

את מוזמנת להכיר את מאוזנת בקצב שלך בלחיצה כאן או על התמונה


מאוזנת להרזיה

ואתם, הכנתם?

אני רוצה לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara

 וגם בפייסבוק .facebook.com/liora.houbar.diet

שאלות, שיתופים, הצעות וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות 👇🏽

2 תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
אורח
28 בדצמ׳ 2022

הי שלום המתכון ניראה מדהים ואני ממש רצה להכין אותו. השאלה היא אם אפשר להכין רק קמח מלא או שזה ממש משפיע

לייק
Liora
Liora
16 באוק׳ 2024
בתשובה לפוסט של

הי, אפשר כמובן כל קמח, אבל קמח מלא הרבה יותר בריא, אפשר גם לשלב ולשים חלק מלא וחלק לבן

לייק

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page