צילום - עודד חוברה
מרק חרירה בגרסה טבעונית מרק נהדר, חורפי ומחמם שמהווה ארוחה קלה, ו.... אפשר גם בלי בשר!
סיר משפחתי גדול, 10 מנות, 125 קלוריות למנה
החומרים:
1 בצל קלוף וקצוץ
כף שמן
2 עגבניות מגורדות ללא הקליפה
4 שיני שום פרוסות
2 גזרים קלופים ופרוסים לעיגולים
5-6 עלי מנגולד שטופים וחתוכים לרצועות דקות
3/4 כוס עדשים כתומות מבוררות ושטופות
3/4 כוס עדשים ירוקות מבוררות ושטופות
כוס גרגירי חומוס קפואים
100 גרם רסק עגבניות רצוי אורגני
10 כוסות מים, רצוי מינרלים
חופן פטרוזיליה קצוצה (ולמי שאוהב אפשר לשלב גם עם כוסברה)
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית כמון
כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
מיץ טרי מלימון שלם
חצי כוס אטריות דקות למרק
2 כוסות מים מינרלים
אופן ההכנה: מאדים את הבצל והשום בכף שמן עד הזהבה בסיר גדול. מוסיפים את הגזר והמנגולד ומאדים תוך ערבוב 2-3 דקות. מוסיפים את העגבניות, עדשים משני הסוגים וחומוס והמים, מביאים לרתיחה. אם יש קצף, מסירים בעדינות.
מוסיפים את כל שאר החומרים חוץ מהפטרוזיליה והאטריות. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחצי שעה עד שהעדשים מתרככות. בשלב זה אפשר לטחון מעט בבלנדר מוט ואפשר לא. מוסיפים את הפטרוזיליה, וגם את האטריות ועוד 2 כוסות מים. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10-15 דקות עד שהאטריות מתבשלות, יש לערבב מידי פעם כדי למנוע הדבקות האטריות לתחתית הסיר. מגישים חם, נשמר במקרר 3 ימים.
רוצה לדעת איך אפשר לרדת במשקל למרות שחורף בחוץ בלי לוותר על מתוק יומי?
מזמינה אותך להכיר את קיט החורף - חורף קל על המשקל
צמחי מרפא ותפריט הרזיה
כל הפרטים בלחיצה כאן או לרכישה מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף