top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

מרק תימני עם עוף או קציצות

עודכן: 23 בנוב׳ 2022


מרק תימני

את המרק הזה למדתי להכין (אשכנזיה שכמוני) מחמותי התימניה.

מרק שהוא ארוחה שלמה המורכבת מחלבון, פחמימות וירקות.

ואני מביאה אותו כאן בשתי גרסאות - עם כרעי עוף או קציצות.

ייחודו של הבישול התימני הוא בתבלינים. התבלינים התימנים

מחממים מעבר לטמפרטורה החמה של המרק.

ניתן להכין לבד (למטה המתכון )או לקנות


4 מנות 400 קלוריות למנה

החומרים הדרושים:

  • 4 רבעי עוף ללא עור ( אני משאירה את העור אצל הקצב)

  • או 400 גרם עוף והודו טחונים ( להלן בתערובת הקציצות)

  • כף שמן

  • 4 תפוחי אדמה

  • 2 בטטות בינוניות

  • 2 בצלים

  • 2 קישואים

  • 2 גזרים

  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה

  • 4 כפות כוסברה קצוצה

  • תבלינים: 2 כפיות תערובת מוכנה של חוויאג' תימני למרק (בחנויות תבלינים)

או להכנה בעצמכם - כפית כורכום, חצי כפית כמון, מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

לתערובת הקציצות:

  • 400 גרם בשר הודו טחון מעורב עם עוף

  • בצל קצוץ קטן מאוד מאודה עד שמזהיב

  • גזר קטן מגורד דק

  • ביצה

  • 4 כפות סובין שיבולת שועל (או קמח עדשים למתכון ללא גלוטן)

אופן ההכנה עם רבעי עוף:

1. חוצים כל רבע עוף לשניים, שוטפים ומייבשים.

2.מקלפים את כל הירקות. באופן מסורתי, חותכים את הירקות לחתיכות גדולות או אף משאירים אותם שלמים אבל אפשר לחתוך לכל גודל המתאים לכם.

3. קוצצים את הבצל ומאדים בסיר גדול. אחרי שמזהיב, מוסיפים לסיר את חלקי העוף ומזהיבים מעט. מוסיפים את שארית הירקות ומכסים במים.

מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש


אופן ההכנה עם קציצות

1. מערבבים את כל חומרי הקציצות עד שנוצרת תערובת אחידה.

משהים במקרר כחצי שעה

יוצרים מתערובת הבשר קציצות קטנות בגודל כדור פינג פונג.

2. מקלפים את כל הירקות. באופן מסורתי, חותכים את הירקות לחתיכות גדולות או אף משאירים אותם שלמים אבל אפשר לחתוך לכל גודל המתאים לכם.

3. קוצצים את הבצל ומאדים בסיר גדול. אחרי שמזהיב. מוסיפים את שארית הירקות ומכסים במים.

מניחים את הקציצות בתוך המים הרותחים, בזו אחר זו. מערבבים בעדינות ומנמיכים את האש.


המשך לשתי האפשרויות:

4. מבשלים את המרק כעשרים דקות ואז מוסיפים את התבלינים ומבשלים עוד כארבעים דקות, עד שהעוף/ קציצות מבושלים והירקות רכים אבל לא רכים מדי.

5. מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים עוד כעשר דקות.

6. מגישים את המרק חם, לכל סועד מגישים בצלחת עוף, ומבחר מכל הירקות.


פידבק מלקוחה למתכון מרק הירקות

תמיד כייף לקבל מחמאה על מתכון,

אבל לפעמים זה מרגש במיוחד.

כשאני מרגישה שאני חלק מחיבור לזכרונות,

זה ממש עושה לי צמרמורת,

כי זכרונות של אוכל קשורים תמיד לריחות, טעמים, קולות ומראות.

הם טבועים עמוק עמוק בתוך תת המודע שלנו.

למשל, תחשבו מה זה "ריח של בית בשבילכם"?

ואני אשמח אם תחלקו איתי את זכרונות הריח של בית שלכם ..

ואני חולקת איתכם את מה שכתבה לי רביד.

 

המתכון הזה נמצא ברב המכר שכתבתי

הדיאטה הסינית להרזיה ולבריאות

רוצים להכיר אותו מבפנים ולהנות משילוב מיוחד שיצרתי של רופאה מערבית וסינית?

כל הפרטים ורכישה כאן



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף


 

אל תפספסו אף מתכון בריא

פוסטים קשורים

הצג הכול

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page