top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

גרנולה ביתית בריאה עם קראנץ' מושלם של גל


הגרנולה של ליילה



לפעמים הדברים הטובים ביותר הם גם הפשוטים ביותר.

גרנולה ביתית היא אחת מאותן יצירות קולינריות שמשלבות טעם נהדר

עם ערכים תזונתיים גבוהים. המתכון הזה מציע שילוב מושלם של דגנים,

אגוזים וזרעים שלא רק טעימים, אלא גם מספקים אנרגיה מתמשכת לאורך היום.

הבונוס הגדול? אתם שולטים במדויק במה שנכנס לתוכה!

מי שלימד אותי להכין היא גל הבת המקסימה שלי.

וגם היא גדלה במטבח שלי ולקחה את הבריאות גם למטבח שלה.

אבל חייבת להזהיר - זו גרנולה כל כך טעימה וממכרת.

אז צריך לקחת מנה במידה בצלוחית ולא לאכול מהצנצנת....

הגרנולה הזו נטולת גלוטן ולכן מתאימה לכל מי שנמנע מגלוטן.

ולפי מה שבדקתי היא גם כשרה לפסח כל עוד לא נגעה במים.

דיאטיפ של ליאורה

השומשום לא נספר בחישוב הקלוריות כי גרעיני השומשום השלמים אינם מתעכלים במלואם במערכת העיכול שלנו. הקליפה הקשה שלהם עמידה לאנזימי העיכול, ולכן חלק גדול מהקלוריות שלהם "מתחמק" מהספיגה -אבל אנחנו נהנים מהטעם והנפח




גרנולה ביתית

החומרים ל - 400 גרם גרנולה (צנצנת גדולה= 3.5 כוסות) - כ - 50 קלוריות לכף תלוי בגיוונים)

החומרים:

  • 150 גרם שיבולת שועל (כ-2 כוסות)

  • 50 גרם אגוזים

  • 1/2 כוס גרעינים אחרים או שקדים קצוצים

  • 1/3 כוס שומשום מלא (40 גרם)

  • 30 גרם חמוציות (להוסיף 10 דקות לפני סיום האפייה)

  • 1/3 כוס חמאת בוטנים או טחינה מלאה (60 גרם)

  • 1/2 כוס מייפל סירופ (120 מ"ל)

  • קינמון או חוויאג' לקפה אפשר לקנות או להכין המתכון למטה

  • מעט מלח


  • גיוונים לחומרים:

    • בסיס יבש: ניתן לגוון עם קוואקר, כוסמת קלויה, פתיתי שיפון או תירס

    • אגוזים וזרעים: פקאנים, ברזיל, מקדמיה, דלעת, חמניות, צ'יה או פשתן

    • פירות יבשים: תמרים קצוצים, משמשים, תאנים, אוכמניות, תותים מיובשים

    • מתוקים חלופיים: דבש, סילאן

    גרסאות מיוחדות:

    • גרנולת שוקולד: הוסיפו 2 כפות אבקת קקאו איכותית לא ממותקת לתערובת היבשה לפני האפייה, ושבבי שוקולד מריר לאחר שהגרנולה התקררה לחלוטין

    • גרנולה טרופית: הוסיפו קוקוס טבעי לתערובת היבשה לפני האפייה, והוסיפו אננס מיובש ושבבי מנגו 10 דקות לפני סיום האפייה

    • גרנולת פירות יער: ערבבו שקדים פרוסים בתערובת היבשה לפני האפייה, והוסיפו חמוציות, אוכמניות ותותים מיובשים 10 דקות לפני סיום האפייה



טעימה מהירה וקראנצית
מהירה טעימה וקראנצ'ית

אופן ההכנה:

  • חממו תנור ל-160 מעלות צלזיוס וצפו תבנית אפייה בנייר אפייה.

  • בקערה גדולה, ערבבו את שיבולת השועל, האגוזים, הגרעינים/שקדים קצוצים, השומשום, הקינמון והמלח.

  • בקערה קטנה, ערבבו את חמאת הבוטנים/טחינה עם המייפל סירופ.

  • הוסיפו את תערובת חמאת הבוטנים והסירופ למרכיבים היבשים וערבבו היטב.

  • טיפ הקראנץ': לאחר הערבוב, השתמשו בידיים כדי ליצור גושים קטנים של תערובת.

  • פזרו את התערובת והגושים שיצרתם בשכבה על תבנית האפייה, תוך שמירה על הגושים. אפשר גם  ללחוץ על חלק מהתערובת בין כפות הידיים ליצירת פתיתים גדולים יותר - זה המפתח לגרנולה קראנצ'ית שנשארת בגושים גם אחרי האפייה!

  • אפו במשך 10-15 דקות, ואז הוסיפו את החמוציות וערבבו קלות עם התערובת.

  • המשיכו לאפות עוד 10 דקות עד להזהבה (סה"כ 20-25 דקות אפייה).

  • הוציאו מהתנור והניחו להתקרר לחלוטין - זהו שלב חשוב שבו הגרנולה מתקשה ומקבלת את הקראנץ' הסופי שלה.

  • אחסנו בכלי אטום. ( נשמר כשבועיים - אם מחזיק מעמד עד אז....)


אפשרות הגשה:

אפשר לקשט ברוטב פירות יער שהמתכון שלו נמצא כאן

או להגיש מעל סמודי בול או מתחת ליוגורט בטעמים אמיתיים כל המתכונים נמצאים למטה


גרנולה ביתית

ובכל זאת, איך מצליחים לרדת במשקל ולא לאכול "הרבה בריאות"?

מגרנולה בריאה ועד הרזיה: הדרך להנאה שעובדת בשבילך

האם גם את מרגישה את המתח הזה? מצד אחד, הרצון ליהנות מהחיים,

לאכול טעים ולהתפנק עם מתוקים. מצד שני, השאיפה לשמור על הבריאות ולהגיע למשקל

שבו תרגישי בנוח בגופך.

אם פעם חשבת שאלו שני קצוות שלא נפגשים, יש לי חדשות טובות עבורך.

כן, זו הדילמה המוכרת

רובנו מכירים את התסכול: דיאטות נוקשות המתעלמות מהצורך הטבעי שלנו בפחמימות ומתוקים. אנחנו מנסים לציית להגבלות, אבל בסופו של דבר מרגישים מתוסכלים, רעבים, ובמקרים רבים – חוזרים להרגלים הישנים, לעיתים אף ביתר שאת.

התוצאה? מעגל אינסופי של עליות וירידות במשקל, ותחושת כישלון מתמשכת.

אני רוצה להציע לך גישה חדשה: איזון ולא הרעבה

פיתחתי גישה אחרת, המכבדת את הצורך שלנו בהנאה ובמתוקים, ובמקביל תומכת בגוף בתהליך ההרזיה.

הפיתרון שלי מבוסס על עיקרון פשוט: לא להילחם בטבע שלנו, אלא לעבוד איתו.

קיט צמחי המרפא להרזיה: הגשר לאיזון המושלם

הקיט המיוחד שפיתחתי כולל תערובת ייחודית של צמחי מרפא שנבחרו בקפידה לאחר מחקר מעמיק. צמחים אלה עובדים יחד כדי:

  • לאזן את רמות הסוכר בדם

  • לתמוך בחילוף החומרים הטבעי של הגוף

  • להפחית את התשוקה למתוקים מעובדים

  • לשפר את תחושת השובע

  • לסייע לגוף בפירוק שומנים

הקיט מגיע בשתי צורות – חליטה ארומטית לשתייה מרגיעה וכמוסות נוחות לשימוש יומיומי.

השילוב המנצח

כעת, בשילוב עם מתכוני הגרנולה והממתקים הבריאים שלי, יצרתי מערכת שלמה המאפשרת לך:

  • ליהנות ממתוקים שהם גם מזינים ובריאים

  • להרגיש שובע ואנרגיה לאורך זמן

  • לתמוך בתהליכי ההרזיה של הגוף

  • להפסיק את מעגל ההגבלה-השתוקקות-אכילת יתר

במקום להתנזר, את לומדת לבחור נכון.

במקום לספור קלוריות בכפייתיות, את מקשיבה לגוף שלך בתמיכת צמחי המרפא.

התחילי בדרך חדשה

הצטרפי אלי היום למסע של איזון ולא של קיצוניות. מסע של הנאה בריאה ולא הרעבה עצמית.

עם הקיט של צמחי המרפא, בשילוב תפריט,

תוכלי לראות שינוי אמיתי – לא רק במשקל, אלא גם ביחס שלך לאוכל ובתחושה הכללית שלך.

אל תדחי את הצעד הראשון שלך לעבר חיים מאוזנים יותר. הגוף שלך ראוי לגישה הוליסטית ומכבדת.

הזמיני עכשיו את קיט צמחי המרפא ופתחי דף חדש בדרך שלך לגוף בריא, מאושר ומאוזן יותר.

אל תחמיצי את ההזדמנות הזו לשדרג את הבריאות שלך! הצטרפי עוד היום

 והתחילי את המסע שלך לגוף בריא יותר ומאושר יותר.



כל הפרטים כאן



 

הכנתם?

אני רוצה לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara

 וגם בפייסבוק .facebook.com/liora.houbar.diet

שאלות, שיתופים, הצעות וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות 👇🏽

留言

評等為 0(最高為 5 顆星)。
暫無評等

新增評等

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page