top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

חזה עוף שלם (פסטרמה בייתית) בנינג'ה גריל

עודכן: 16 בינו׳ 2023


חזה עוף שלם בנינג'ה גריל



הדרך האולטימטיבית להכין חזה עוף שלם בנינג'ה,

בלי חומרים משמרים ובלי תוספים.

אין לכם נינג'ה? יש כאן גם גרסת הכנה בתנור

ההכנה קלה והתוצאה טעימה, בריאה ודלת שומן.

התיבול במתכון זה הוא בטעמים אסייאתיים, אפשר כמובן לקחת את התיבול לאן שרוצים.

***דיאטיפ של ליאורה -

בהכנת פסטרמה בייתית חוסכים את כל החומרים המוספים למקבילה שתקנו בסופר***


10 מנות, 150 קלוריות למנה של 3 פרוסות עבות החומרים :

  • 3 חזות עוף שלמים, לבקש מהקצב שיחצה כל חזה ל - 2 ויוציא את העצם

  • 1 כפות רוטב סויה מתוקה

  • 1 כפות רוטב טריאקי

  • 5 שיני שום כתושות

  • כף סילאן או דבש ריבת תאנים או ריבת משמשים - הריבות נותנות טאץ' אחרי לגמריי לתבשיל

  • כף חמצאת בוטנים

  • כף ג'ינגיר מגורר

  • חופן פטרויזליה או כוסברה (מה שאוהבים)

  • מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

  • 1/4 כוס מים חמים


אופן ההכנה :


טוחנים את הפטרויזיליה או הכוסברה במעבד מזון קטן.

מערבבים את כל החומרים חוץ מהעוף ליצירת מרינדה. בהחלט אפשר לגוון בטעמים שבמשרה ,

להוסיף עשבי תיבול, תבלינים או רטבים אחרים כמו רוטב צ'ילי מתוק, רוטב טריאקי וכו'.

משרים את חזות העוף במרינדה בקירור לפחות שעתיים ורצוי לילה שלם.

מוציאים את חזות העוף מהמרינדה.


להמשך הכנה הנינג'ה גריל

אפשר ליצור בעזרת סכין חד חריץ בכל חזה ולהכניס את הרוטב גם לשם. זה ייצור פסים טעימים בתוך החזה

מכניסים למכשיר את פלטת הגריל

מחממים את מכשיר הנינג'ה גריל על מצב גריל לחום LOW -

210 מעלות, 18 דקות ומפעילים.

כשמופיעה ההוראה להוסיף מזון, מניחים את חזות העוף במכשיר.

שופכים מעל רוטב וסוגרים א המכשיר.

לאחר 12 דקות הופכים את החזות ושופכים שוב את הרוטב שנשאר.

מסיימים את הבישול.

להמשך הכנה ללא נינג'ה גריל

מוציאים את חזות העוף מהמרינדה. מניחים כל חזה עוף על נייר אפיה פרוס.

אפשר ליצור בעזרת סכין חד חריץ בכל חזה ולהכניס את הרוטב גם לשם. זה ייצור פסים טעימים בתוך החזה

מוסיפים מעל חזה העוף כף או שתיים מהמרינדה.

מסדרים: פלפלים, בצלצלי שאלוט, שיני שום, בצל ירוק ואננס

עוטפים את חזה העוף בנייר האפיה ומניחים בתבנית.

מכניסים את תבנית האפיה לתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות.

אופים כ – 30 – 40 דקות. לבדיקה האם הפסטרמה מוכנה פותחים את אחד הניירות וחותכים את חזה העוף.

הוא צריך להיות לבן לגמריי.

הזהרו מאפיית יתר שמיבשת את הבשר.


לשתי דרכי ההכנה

מוציאים מהתבנית ומחכים כמה דקות לפני שפורסים.

מגישים חם עם אורז או פירה

או קר כשיוצאים לפיקניק או בתוך כריך.




 

רוצה עוד מתכונים מצוינים, בריאים וטעימים שילוו אותך כל השנה?

הספר 365 יום בלי תירוצים, מביא מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע.

לכל הפרטים על הספר לחצ/י כאן או על התמונה



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא