• Liora Houbara

טארט טאטן מסורתי בגרסה מופחתת קלוריות ושומן



הטארט טאטן הראשון היה בעצם טעות! במלון טאטן (Tatin) בצרפת, ב-1889.

מלון טאטן היה בבעלותן של שתי אחיות, סטפני וקרוליין טאטן. סטפני, שניהלה את המטבח, והייתה אחראית על הבישולים, שרפה קלות בטעות טארט תפוחים מסורתי שהכינה. המוח היצירתי של סטפני לא נתן לה לבזבז את החומרים והזמן לשווא... מיד כשהריחה שהטארט מתחיל להשרף, היא הסירה אותו מהאש, כיסתה אותו בבצק פאי והניחה את המחבת בתנור לסיום האפייה. כשהפכה את הטארט והאורחים ליקקו את האצבעות, היא הבינה שיש בידה מתכון זהב - זה הפך לימים להיות ״טארט טאטן״.


אז החלטתי להכין גרסה קצת יותר בריאה ודיאטטית של העוגה הזו. אי אפשר להמנע לחלוטין מחמאה ומבצק עלים ולכן הקטנתי כמויות ובחרתי בסוג המופחת שומן ( כן, יש דבר כזה).

 המתכון של אייל חוברה ( קרוב משפחה שהתמחה בטארט טאטין ופיתח מתכון קל להכנה)

ושיפורים בריאותיים ודיאטטיים שלי.

 הכנה וצילומים אייל ואני




טארט במחבת עגולה 23 - 26 ס"מ

15 מנות 

165 קלוריות למנה, כדור גלידה וניל מוסיף 100 קלוריות


החומרים:

  • 5 תפוחים או אגסים או פירות אחרים כמו בננה, מנגו, נקטרינה, אפרסק, שזיף וכו. בכמות שמכסה באופן יפה ומסודר את תחתית התבנית

  • עלה ריבועי של בצק עלים מרודד מופחת שומן (כחצי חבילה - 500 גרם) שהופשר מראש ונשמר בקירור עד רגע ההכנה

  • 1 כפית קינמון

  • 1 כפית ג'ינג'יר מגורר טרי

  • מיץ מלימון שלם

  • קליפת לימון מגוררת מלימון שלם 

  • 50 גרם חמאה

  • 1/3 כוס סוכר חום




ההכנה:

יום לפני מגלענים את הפירות ופורסים לפרוסות

מערבבים עם קינמון, ג'ינג'ר, לימון סחוט וקליפת לימון מגוררת.

מכסים ומשהים במקרר למשך הלילה (לספיגת הטעמים והפחתת הנוזלים).

ביום האפייה, מחממים תנור לכ-200-220 מעלות.

במחבת 23 ס"מ (שאפשר להכניס לתנור) מוסיפים את הסוכר

ומעליו את החמאה מחולקת ל5 חתיכות (10 גרם בכל חתיכה), מפוזרות באופן שווה על פני המחבת

מחממים על אש בינונית כ-8 דקות.

ניתן להטות מעט את המחבת לפיזור אחיד של החמאה.

כשהסוכר מתקרמל בצידי המחבת, מורידים מהאש לכ-5 דקות.

כאשר המחבת התקררה, מוסיפים את הפירות בצורה יפה ואחידה.

מחממים שוב על אש קטנה עד בינונית כ-10 דקות, עד שהפירות מתרככים ומתקרמלים.

מכבים את האש.

מכסים את המחבת בריבוע בצק העלים.

בבצק העלים עושים חור משולש קטן באמצע, ועוד כ-10-20 חורים קטנים בעזרת סכין או מזלג (ליציאת נוזלים בזמן האפייה).

מקפלים את קצוות הבצק מטה, ומכסים בעזרתו את הפירות.

מכניסים את המחבת לאמצע התנור שחומם מראש.

אופים כ25 דקות, עד שהבצק משחים ונראה מוכן.

מוציאים מהתנור ומשהים כ5-10 דק להתקרר.

מוודאים שהקארמל חם עדיין והעוגה לא נדבקה למחבת (ניתן לחמם מעט שוב במידה והקראמל התקרר והתקשה).

על מגבת גדולה מניחים את המחבת ועליו את צלחת ההגשה, עוטפים חזק עם המגבת והופכים.

אפשר להזיז בזהירות פירות שזזו בזמן ההיפוך, בחזרה למקום המתאים.

לפרוס,

להגיש חם או פושר עם גלידת וניל מעל.

מומלץ לאכול באותו יום אך ניתן גם לחמם שוב בטווח של יומיים - 3. ( אם נשאר משהו...).






עוגת טארט טאטין הולכת נהדר עם גלידה וניל או עם אפוגטו קר!

המתכון בלחיצה כאן או על התמונה


רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?

הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה



אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#dietrecipe #lowcalorie #עוגותמתוקיםוקינוחים #צמחוני #צמחוני #sweet #פורים #מאפים

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד