top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

לביבות ירק אפויות

עודכן: 8 באוק׳ 2022


לביבות ירק אפויות

צילום - עודד חוברה

כן, אפשר לחגוג את חג השמן גם בלי שמן, בלי השמנה מיותרת ובלי ללכלך מחבת!

לא כל מתכון חייב להתחיל מאפס, הוא בהחלט יכול להתחיל ממה שיש לכם במקרר.

ירק טרי או מבושל שמתחשק לכם למחזר.

אז לרגל חג האורות התכנסנו למתכוני לביבות, אפויות כמובן.

אפשר להכין את הלביבות גם בפסח!


הנה 2 מתכוני לביבות אפויות אחד מירקות מבושלים (כן, גם כאלה שבישלתם אתמול ונשאר) ואחד מירקות טריים.

שניהם בריאים, עשירים בויטמינים, מינרלים ושאר חומרים מצוינים שרק ירקות יודעים לייצר.

וכמובן טעימים.


ויש גם גרסה טבעונית.

לביבות ירקות מבושלים

מתאים לכרובית, דלעת, לפת, קישואים, גזר, ארטישוק ירושלמי, אפשר לשלב יותר מירק אחד.


עשרים לביבות, 25-30 קלוריות בלביבה (תלוי בסוג הירק)

חומרים:

  • שתי כוסות ירק מבושל שסונן מכל הנוזלים לאחר הבישול, ונמעך במועך תפו"א או במעבד מזון. לאחר מכן יש לסחוט היטב.

  • ביצה או 2 כפות זרעי צ'ייה לגרסה טבעונית

  • שליש כוס קמח מלא תופח, בפסח יש להשתמש בקמח תופח כשר לפסח

  • בצל בינוני קצוץ שהוזהב כמה דקות במחבת ללא שמן

  • שן שום מעוכה

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • שומשום שחור לקישוט

לביבות ירקות טריים

מתאים לסלק, גזר, קישוא, עלי תרד או מנגולד קצוצים, פטריות קצוצות דק (ואז רצוי לשלב עם ירק מבושל כמו כרובית), אפשר לשלב יותר מירק אחד.


שש עשרה לביבות, 25-30 קלוריות בלביבה, תלוי בסוג הירק

חומרים:

  • שתי כוסות ירק מגורר או קצוץ דק, סחוט היטב מנוזלים

  • ביצה או 2 כפות זרעי צ'ייה לגרסה טבעונית

  • שש כפות סובין שיבולת שועל, בפסח יש להשתמש בקמח מצה

  • שתי כפות פטרוזיליה קצוצה

  • שן שום מעוכה

  • מלח ופלפל לפי הטעם


אופן ההכנה לשני סוגי הלביבות:

1. בשני סוגי הלביבות חשוב מאוד לסנן ולסחוט היטב את הירקות מכל הנוזלים , (כן ממש בידיים). בירקות הטריים מסננים לאחר הגירור או הקיצוץ. בירקות המבושלים, מסננים וסוחטים לאחר הבישול.

2. בקערה גדולה, יש להוסיף לירק את כל שאר החומרים של התערובת המתאימה ולערבב היטב.

להשהות את התערובת כ-10 דקות עד היווצרות תערובת במרקם אחיד שניתן ליצור ממנה לביבות.

אם מכינים גרסה טבעונית, מוסיפים צ'יה במקום הביצה ומשהים 15-20 דקות להסמכת התערובת.

אם התערובת נוזלית מידי ואי אפשר ליצור ממנה לביבות בידיים, יש להוסיף עוד קמח או סובין שיבול שועל לפי סוג הלביבה.

3. מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה. יוצרים בידיים רטובות מהתערובת לביבות. מניחים בתבנית. על לביבות הירק המבושל מפזרים שומשום שחור

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 30-40 דקות,, עד שהלביבות מתקשות מעט ומזהיבות. אפשר להפוך לצד שני ולאפות עוד כמה דקות אבל אין הכרח.

מגישים חם.


 

רוצה לעזור לעצמך להפחית את הצורך במתוק?

קיט צמחי המרפא הוא בדיוק בשבילך

לכל הפרטים ורכישה מיידית



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תפספסו אף מתכון בריא


פוסטים קשורים

הצג הכול

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך