• Liora Houbara

סמודי בול - קערת אינדיגו לעין השלישית

עודכן ב: 22 יול 2019


צילום - ענבר חוברה



אני בחרתי באבקת פרח אפונת הפרפר, שכן פרח זה ידוע כמשפר את הראייה (ועוד המון דברים טובים!), והרעיון העיקרי של העין השלישית במיסטיקה - המונח העין השלישית מתייחס לאיבר בלתי-נראה הקיים, כביכול, בגוף האדם הממונה על הידיעה ועל החזון. "האיבר המיסטי" האחראי בעיקר על נבואה ועל ראייה על - חושית. (ויקיפדיה)



בנוסף הצבע של פרח אפונת הפרפר הוא כחול עמוק, שבנגיעת חומצה הופך לסגול, מה שמיוחס לעין השלישית הוא הצבע אינדיגו ולכן פרח אפונת הפרפר כאילו התאים בראשי לעין השלישית עוד לפני שהבנתי את כל העובדות האלה בשטח.

(אתם תוכלו כמובן להחליף בכל סופר פוד כחול אחר שתבחרו מהמדריך המלא !)


(קראו עוד על פרח אפונת הפרפר במדריך המלא - גללו עד הפגמנט הכחול)


לקערה המיוחדת הזו, הכנתי במיוחד שבלונת יוגי שעושה מדיטציה, אבל אם אתם מוכשרים ממש תוכלו לנסות לצייר בעצמכם או להכין שבלונה!


מאכלי הצבע ״אינדיגו״ הם "מזון המוח", בדיוק אלה שיעזרו לך לשפר את צ'אקרת העין השלישית שלך!

לכן אוכמניות היו אחת הבחירות העליונות שלי עבור קערה זו. הן טעימות ומזינות כל כך - עם טונות של נוגדי חמצון.

הוספתי גם שזיפים מיובשים אשר נחשבים גם לתומכים צ'אקרה עיניים שלישית, כי הם מכילים פנולים אשר נוגדי חמצון לנטרל רדיקלים מסוכנים במוח.


מוסיפים לכל זה את שיבולת השועל - סיבים, בננות - אנרגיה ואשלגן, יוגורט קפיר (או קוקוס קפיר) - טונות של פרוביוטיקה ~

אני מודה! אני לא חושבת שאני יכול להיות נרגשת מספיק בנוגע לקערה הזו!



אם תרצו להצטייד במדריך איך להכין סמודי בול מושלם לחצו כאן!

או כאן למדריך המלא (באנגלית)


וקדימה! הכינו את הסופר פוד הכחול האהובים עליכם

מהמדריך המלא ״איך לצבוע את האוכל שלכם עם סופר פודס״

ובואו נתחיל!




החומרים:

חומרי הבסיס -

  • 1 בננה קפואה גדולה

  • 1/4 כוס אוכמניות כחולות קפואות

  • 1 שזיף קפוא

  • כף שיבולת שועל

  • 30 מ"ל יוגורט קפיר (או יוגורט קפיר טבעוני)

  • 1 כפית אבקת פרח אפונת הפרפר


החומרים לציפוי -

  • אגוזי לוז קלויים או לא קלויים

  • אוכמניות כחולות מיובשות

  • שיבולת שועל

  • פרחים אכילים כחולים



אופן ההכנה:

מכניסים את כל מרכיבי הבסיס לבלנדר, מעבדים היטב עד שנוצר מרקם סמיך ועמיד כמו סורבה.

מעבירים לקערה, ומצפים בחומרי הציפוי.





כתבה זו היא חלק מפרוייקט ״איך לצבוע את האוכל שלכם עם סופר פודס״

שיתוף פעולה ענקי עם ענבר חוברה ומגזין X-net

ענבר חוברה

בלוגרית של לייפסטייל, טיולים ואוכל

הפקה, מתכונים, כתיבה, סגנון (סטיילינג) וצילום

@amberhoubara

https://www.iamendlesstrip.com

https://www.iamendlesstrip.com/blog

ליאורה חוברה

דיאטנית קלינית .MSc רפואה סינית וצמחים, ומאסטר NLP לבריאות והרזיה

ערכים תזונתיים ומידע מקצועי אודות הצבעים השונים באוכל

@liorahoubara

https://www.liora-houbara.co.il

דרק סימפסון

צלם

צילום, וסגנון (סטיילינג)

@dereksimpsonphoto

https://derekbsimpson.com

Rawnice

אבקות סופר פוד

@rawnice

https://www.rawnice.com

רויאל באלי סרמיקס

כלי קרמיקה

@royalbaliceladonceramic

http://www.royalbaliceladon.com

מגזין X-net

https://xnet.ynet.co.il




עוד מתכונים בסדרה



רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתכונים טעמים בדיאטת הרזיה?

אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה


אשמח לכל תגובה או שאלה, מתחת לכתבה בתגובות הפייסבוק

נהנתם מהכתבה? שתפו עם חברכם!

רוצים לקבל כתבות ומתכונים למייל ? הרשמו כאן

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד