top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

סמודי בול - קערת אינדיגו לעין השלישית

עודכן: 26 באפר׳ 2023


סמודי בול - קערת אינדיגו לעין השלישית

צילום - ענבר חוברה



אני בחרתי באבקת פרח אפונת הפרפר, שכן פרח זה ידוע כמשפר את הראייה (ועוד המון דברים טובים!), והרעיון העיקרי של העין השלישית במיסטיקה - המונח העין השלישית מתייחס לאיבר בלתי-נראה הקיים, כביכול, בגוף האדם הממונה על הידיעה ועל החזון. "האיבר המיסטי" האחראי בעיקר על נבואה ועל ראייה על - חושית. (ויקיפדיה)


סמודי בול - קערת אינדיגו לעין השלישית

בנוסף הצבע של פרח אפונת הפרפר הוא כחול עמוק, שבנגיעת חומצה הופך לסגול, מה שמיוחס לעין השלישית הוא הצבע אינדיגו ולכן פרח אפונת הפרפר כאילו התאים בראשי לעין השלישית עוד לפני שהבנתי את כל העובדות האלה בשטח.

(אתם תוכלו כמובן להחליף בכל סופר פוד כחול אחר שתבחרו מהמדריך המלא !)


סמודי בול - קערת אינדיגו לעין השלישית


לקערה המיוחדת הזו, הכנתי במיוחד שבלונת יוגי שעושה מדיטציה, אבל אם אתם מוכשרים ממש תוכלו לנסות לצייר בעצמכם או להכין שבלונה!


מאכלי הצבע ״אינדיגו״ הם "מזון המוח", בדיוק אלה שיעזרו לך לשפר את צ'אקרת העין השלישית שלך!

לכן אוכמניות היו אחת הבחירות העליונות שלי עבור קערה זו. הן טעימות ומזינות כל כך - עם טונות של נוגדי חמצון.

הוספתי גם שזיפים מיובשים אשר נחשבים גם לתומכים צ'אקרה עיניים שלישית, כי הם מכילים פנולים אשר נוגדי חמצון לנטרל רדיקלים מסוכנים במוח.


מוסיפים לכל זה את שיבולת השועל - סיבים, בננות - אנרגיה ואשלגן, יוגורט קפיר (או קוקוס קפיר) - טונות של פרוביוטיקה ~

אני מודה! אני לא חושבת שאני יכול להיות נרגשת מספיק בנוגע לקערה הזו!


סמודי בול - קערת אינדיגו לעין השלישית


וקדימה! הכינו את הסופר פוד הכחול האהובים עליכם

ובואו נתחיל!




החומרים:

חומרי הבסיס -

  • 1 בננה קפואה גדולה

  • 1/4 כוס אוכמניות כחולות קפואות

  • 1 שזיף קפוא

  • כף שיבולת שועל

  • 30 מ"ל יוגורט קפיר (או יוגורט קפיר טבעוני)

  • 1 כפית אבקת פרח אפונת הפרפר


החומרים לציפוי -

  • אגוזי לוז קלויים או לא קלויים

  • אוכמניות כחולות מיובשות

  • שיבולת שועל

  • פרחים אכילים כחולים



אופן ההכנה:

מכניסים את כל מרכיבי הבסיס לבלנדר, מעבדים היטב עד שנוצר מרקם סמיך ועמיד כמו סורבה.

מעבירים לקערה, ומצפים בחומרי הציפוי.



סמודי בול - קערת אינדיגו לעין השלישית


 

כתבה זו היא חלק מפרוייקט ״איך לצבוע את האוכל שלכם עם סופר פודס״

שיתוף פעולה ענקי עם ענבר חוברה ומגזין X-net

ענבר חוברה

בלוגרית של לייפסטייל, טיולים ואוכל

הפקה, מתכונים, כתיבה, סגנון (סטיילינג) וצילום

ליאורה חוברה

דיאטנית קלינית .MSc רפואה סינית וצמחים, ומאסטר NLP לבריאות והרזיה

ערכים תזונתיים ומידע מקצועי אודות הצבעים השונים באוכל

דרק סימפסון

צלם

צילום, וסגנון (סטיילינג)

Rawnice

אבקות סופר פוד

רויאל באלי סרמיקס

כלי קרמיקה

מגזין X-net




עוד מתכונים בסדרה