- Liora Houbara
עוגה בחושה עם פירות מיובשים ושוקולד
עודכן ב: 29 מרץ 2019

עוגה בחושה רכה ועסיסית עם קמח מלא ומתיקות מתונה מצוינת לט"ו בשבט וגם לניצול הפירות היבשים שנשארו מהחג
עשרים פרוסות (בסך הכול) ב־2 תבניות אינגליש קייק, 177 קלוריות לפרוסה
החומרים:
שלושת רבעי כוס שמן סויה או קנולה או אגוזים
חצי כוס דבש
שלוש ביצים
כוס וחצי קמח לבן
שלושת רבעי כוס קמח מלא לעוגות
שקית וחצי אבקת אפיה
חצי כוס אגוזים או שקדים קצוצים
כוס וחצי פירות יבשים קצוצים לא מסוכרים
חצי כוס שוקולד ציפס רצוי משוקולד מריר
גביע יוגורט 3%
שתי כפיות קליפת לימן מגורדת
כף מיץ לימון טרי
ארבע כפות ליקר בטעם פירות אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני - 180 מעלות. מרפדים את התבניות בנייר אפייה ,אין צורך לשמן
שמים בקערה או בקערת המערבל את השמן עם הביצים ומערבלים לבלילה אחידה. מוסיפים את הדבש ומערבבים
שמים בקערה נפרדת את כל המרכיבים היבשים - הקמח, אבקת האפייה, הפירות המיובשים, האגוזים או השקדים והשוקולד צ'יפס, ומערבבים
שמים בקערה נוספת את היוגורט, קליפת הלימון, מיץ הלימון והליקר ומערבבים. מוסיפים לקערת השומן-סוכר-ביצים, את התערובת היבשה ואת קערת הנוזלים לסירוגין, ב 3-4 פעמים
בוחשים לאחר כל הוספה. 5.מעבירים לתבניות ואופים כ 35-40 דקות, עד שפני העוגה מזהיבים וקיסם
שננעץ במרכזה יוצא יבש. מוציאים, מצננים קלות ומגישים
צילום יוסי סליס, הכנה וסטיילינג נטאשה חיימוביץ- ללאשה
פורסם במדור שף - גליון לאשה ובעמוד של ליאורה חוברה ב XNET
רוצים עוד מתכון מעולה לטו בשבט?
מאפינס תמרים וחלבה
לחצו כאן או על התמונה לקבלת המתכון
רוצה לדעת איך לאכול מתוקים במידה?
הרשמ/י בלינק בלחיצה כאן או על התמונה
וקורס חינמי בדרך למייל שלך.
אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן
#recipes #lowcalorie #עוגותמתוקיםוקינוחים #naturallysweet #desserts #sweets #dietrecipe #fruits #פירות #מתכוניחגים #טquotובשבט #פורים