top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

עוגת סולת הדרים ותותים

עודכן: 11 ביולי 2023


עוגת סולת הדרים עם תותים


תפוזי דם זכורים לי מילדותי כשאמא שלי היתה מכינה לנו מיץ אדום ומתוק.

עכשיו קשה יותר להשיג, אבל אפשר אצל ירקנים.

רציתי להכין עוגת סולת המכונה במקומותינו בסבוסה. אבל את כל עוגות הסולת

מרווים בסירופ סוכר סמיך , מתוק מידי וממש לא בריא.

אז, כמובן שזה לא עובר במטבח שלי.

ואז נזכרתי איך הכנתי בילדותי במטבח של אמא, סירופ תותים כדי להרטיב עוגת טורט של פעם.

בקיצור, הקטע של העוגה הזו, שהיא מכילה סולת ( מלאה כמובן) ועסיסית בסירופ התותים.

קרם קוקוס דל שומן ורסק תפוחים,

משלימים את העוגה המשגעת הזו לעוגה ללא שמן בכלל !!!!!!



עוגה אחת, תבנית 26, 20 מנות 155 קלוריות למנה

החומרים:

  • 5 ביצים בטמפרטורת החדר

  • 2 כוסות תותים חתוכים

  • 200 מ"ל מיץ תפוז דם ( ואם אין, אז תפוז רגיל)

  • 1 כוס סוכר חום דק (לבלילה ) + 2 כפות ( להכנת סירופ תות)

  • 1.5 כוס קמח תופח (רצוי חלק ממנו קמח תופח מלא)

  • 3/4 כוס סולת מלאה

  • 100 גרם קוקוס

  • 3/4 כוס קרם קוקוס דל שומן ( לבדוק בטבלת המרכיבים שמול השומן רשום 5 או 6 גרם)

  • 120גרם רסק תפוחים או תות עם תות ( ניתן לקניה בסופר באריזות של 4 קופסאות)

  • כפית תמצית וניל או משחת וניל איכותית אמיתית.

  • קליפת תפוז מגוררת

  • תרסיס שמן לשימון התבנית או לבחור תבנית נון סטיק

  • 1/4 כוס מים רותחים

לקישוט

תפוז דם ( או רגיל) פרוס כולל הקליפה או בלעדיה.

משתפת אתכם בתרגיל שצילמתי לקורס צילום מינימלי

מטרת התרגיל היתה לבחור מאכל אחד,

ולחקור אותו צילומית מכל מיני כיוונים.

אז לקחתי את תפוזי הדם שנשארו לי מהעוגה וחקרתי אותם...

מה דעתכם? אשמח אם תכתבו לי בתגובות