• Liora Houbara

עוף שלם במלח גס, ירקות שורש ובּוּקהּ גָּרְנִי

עודכן ב: 18 אוק 2019


עוף שלם במלח ובירקות שורש


אין כמו הריח, הטעם והצבע של המנה הזו.

היא תקשט לכם את שולחן החג ושולחן השבת

בתוך המתכון גם המדריך לבוקה גרני -

הדרך הצרפתית להוסיף עשבי תיבול למנה הזו ולעוד הרבה אחרות.

הבּוּקֶהּ גָּרְנִי הוא למעשה צרור עשתי תיבול קשורים בחוט שמוסיפים ארומה וטעם לתבשיל

ולאחר הבישול נפרדים ממנו.


בּוּקֶהּ גָּרְנִי



4 מנות, כ – 250 קלוריות למנה ( אם מוסיפים תפוחי אדמה ו/ או בטטה , זה מוסיף קלוריות)

החומרים לעוף:

  • עוף שלם טרי -רצוי כזה שגודל ללא אנטיביוטיקה. נקי, ולא קר

  • 1/2 - 1/3 ק"ג מלח גס (אל דאגה, הוא רק כדי ליצור אוירת בישול מיוחדת לעוף, לא אוכלים אותו בכלל)

  • ירקות שורש שאוהבים - גזרים צבעוניים, תפוחי אדמה בייבי, בטטה, ראשי עולש ( אנדיב) , ראשי שומר, בצלצלי שאלוט, לפת, כלרבי וכו')

  • 15 שיני שום שלמות קלופות


  • החומרים למרינדה

  • חצי כוס מים

  • 4 שיני שום כתושות

  • כף פפריקה מתוקה ( אפשר לשלב עם חריפה למי שאוהב)

  • כף סילאן

  • כף עשבי תיבול מיובשים קצוצים



החומרים לבּוּקֶהּ גָּרְנִי

עשבי תיבול שאוהבים - למשל - אורגנו, טימין, רוזמרין, פטרוזיליה וכו'

חבל קשירה המתאים למזון


אופן ההכנה:

מערבבים את כל מרכיבי המרינדה.

רוחצים את ירקות השורש, וחותכים לחצאים / רבעים.

שוטפים את העוף ומיבשים. חשוב שהוא יהיה בטמפ החדר לפני ההכנסה לתנור.

יוצרים תלולית מלח ליד דפנות התבנית, מכל הצדדים.

מכינים את הבּוּקֶהּ גָּרְנִי. קושרים בחוט את כל עשבי התיבול, ומכניסים אותו לתוך העוף, המקום בו יש פתח.

מניחים את העוף במרכז התבנית ומסביבות מסדרים את כל הירקות, כך שלא יגעו במלח.

מורחים את העוף ואת הירקות במרינדה, בעזרת מברשת אפיה. משאירים חלק לשלב יותר מאוחר.

מחממים תנור ל - 240 מעלות.

מכניסים את התבנית ומיד מורידים את הטמפרטורה ל - 200 מעלות.

אופים כשעה, עד העוף מזהיב - משחים, אם יש צורךף מוסיפים עוד 10 - 15 דקות אפיה.

איך יודעים שמוכן?

נועצים מזלג בחיבור שבין הירך לגוף, כשהעוף מוכן יוצא נוזל שקוף.

פותחים את התנור ומשהים את העוף בתוכו, כרבע שעה לפני שחותכים.

מגישים חם, ואם נשאר משהו, טעים גם קר למחרת .



אפשר גם להוסיף פחמימה כמו - סלט קינואה עם חמוציות ושקדים

המתכון בלחיצה כאן או על התמונה



רוצה לדעת איך אפשר לשלב

מתכונים טעמים בדיאטת הרזיה?

אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה​

אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו גם את החברים שלכם.

רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן


#בשריםודגים #meatandfish #recipes #dietrecipe #Recipe #lowcalorie #lowfat

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד