top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

עוף שלם במלח גס, ירקות שורש ובּוּקהּ גָּרְנִי

עודכן: 17 באוג׳ 2022


עוף שלם במלח ובירקות שורש


אין כמו הריח, הטעם והצבע של המנה הזו.

היא תקשט לכם את שולחן החג ושולחן השבת

בתוך המתכון גם המדריך לבוקה גרני -

הדרך הצרפתית להוסיף עשבי תיבול למנה הזו ולעוד הרבה אחרות.

הבּוּקֶהּ גָּרְנִי הוא למעשה צרור עשתי תיבול קשורים בחוט שמוסיפים ארומה וטעם לתבשיל

ולאחר הבישול נפרדים ממנו.


בּוּקֶהּ גָּרְנִי
בּוּקֶהּ גָּרְנִי



4 מנות, כ – 250 קלוריות למנה ( אם מוסיפים תפוחי אדמה ו/ או בטטה , זה מוסיף קלוריות)

החומרים לעוף:

  • עוף שלם טרי -רצוי כזה שגודל ללא אנטיביוטיקה. נקי, ולא קר

  • 1/2 - 1/3 ק"ג מלח גס (אל דאגה, הוא רק כדי ליצור אוירת בישול מיוחדת לעוף, לא אוכלים אותו בכלל)

  • ירקות שורש שאוהבים - גזרים צבעוניים, תפוחי אדמה בייבי, בטטה, ראשי עולש ( אנדיב) , ראשי שומר, בצלצלי שאלוט, לפת, כלרבי וכו')

  • 15 שיני שום שלמות קלופות


החומרים למרינדה

  • חצי כוס מים

  • 4 שיני שום כתושות

  • כף פפריקה מתוקה ( אפשר לשלב עם חריפה למי שאוהב)

  • כף סילאן

  • כף עשבי תיבול מיובשים קצוצים



החומרים לבּוּקֶהּ גָּרְנִי

עשבי תיבול שאוהבים - למשל - אורגנו, טימין, רוזמרין, פטרוזיליה וכו'

חבל קשירה המתאים למזון


אופן ההכנה:

מערבבים את כל מרכיבי המרינדה.

רוחצים את ירקות השורש, וחותכים לחצאים / רבעים.

שוטפים את העוף ומיבשים. חשוב שהוא יהיה בטמפ החדר לפני ההכנסה לתנור.

יוצרים תלולית מלח ליד דפנות התבנית, מכל הצדדים.

מכינים את הבּוּקֶהּ גָּרְנִי. קושרים בחוט את כל עשבי התיבול, ומכניסים אותו לתוך העוף, המקום בו יש פתח.

מניחים את העוף במרכז התבנית ומסביבות מסדרים את כל הירקות, כך שלא יגעו במלח.

מורחים את העוף ואת הירקות במרינדה, בעזרת מברשת אפיה. משאירים חלק לשלב יותר מאוחר.

מחממים תנור ל - 240 מעלות.

מכניסים את התבנית ומיד מורידים את הטמפרטורה ל - 200 מעלות.

אופים כשעה, עד העוף מזהיב - משחים, אם יש צורךף מוסיפים עוד 10 - 15 דקות אפיה.

איך יודעים שמוכן?

נועצים מזלג בחיבור שבין הירך לגוף, כשהעוף מוכן יוצא נוזל שקוף.

פותחים את התנור ומשהים את העוף בתוכו, כרבע שעה לפני שחותכים.

מגישים חם, ואם נשאר משהו, טעים גם קר למחרת .


 

רוצה להקל על עצמך בדיאטת הרזיה?

קיט צמחי המרפא יסיע לך בקשיים המלווים את התהליך

ובירידה במשקל עצמה.

כל הפרטים ומעבר ישיר לרכישה


 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף


 

אל תפספסו אף מתכון בריא



פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך