top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

שפצלה (Spätzle) בעשבי תיבול ופטריות שי-מגי

עודכן: לפני 5 ימים


שפצלה בעשבי תיבול


הכרתי את המאכל האוסטרי המסורתי הזה,

באחד מהטיולים לחו"ל, והתאהבתי קשות !!!

בעצם, סוג של איטריות, אבל ממש טעימות !!!

למתכון הבסיסי אפשר להוסיף טעמים מלוחים או מתוקים.

למשל בשווקי חג המולד באוסטרי, מגישים מתוק עם פרג.

במסעדות מגישים עם בשר או גבינות.

כל כך התלהבתי שקניתי מכשיר מיוחד להכנת שפצלה,

אבל אפשר להכין אותו עם כל מסננת שיש בה חורים גדולים.

זה מתכון, שהוא פיתוח שלי עם פטריות ממש מיוחדות -

שמותר לאכול אותן רק לאחר בישול.



10 מנות גדולות 220 קלוריות למנה


החומרים לשפצלה:

½ קילו קמח ( רצוי, חצי מזה קמח מלא)

3 ביצים

300 מ"ל סודה קרה

2 כפות עשבי תיבול מיובשים, אני משתמשת בכאלה שקניתי בפרובאנס,

אבל כל תערובת אחרת שאתם אוהבים, תתאים

כפית מלח

גיוונים:

קבלת שפצלה בצבעים אפשר להוסיף לבצק:

💛💜לצבע סגול - חצי כוס או יותר סלק מבושל טחון

💚לצבע ירוק - כוס עשבי תיבול בטעמים שאוהבים טחונים

💛לצבע צהוב - כף כורכום טחון


החומרים לרוטב

  • חצי קופסת פטריות שי-מג'י חומות או לבנות ( חשוב לדעת על הפטריות - לפני הבישול יש להפריד את הפטריות ע"י חיתוך הבסיס (מצע הגידול). יש לבשל/ להקפיץ לפני ההגשה). אם אין אם הפטריות האלה, אפשר פטריות רגילות

  • מיכל שמנת לבישול 9% או להחליף בסויה או בפרווה למי שרוצה

  • עשבי תיבול - לפי מה שאוהבים:

פטרוזיליה קצוצה

גרגיר נחלים

עירית קצוצה

בזיליקום קצוץ לטאץ' איטלקי - לא חובה

צריך גם:

מסננת לשפצלה או כל מסננת מתכת אחרת עם חורים גדולים, שאפשר להניח על סיר,שיש בו מים רותחים,

כמו זו


מסננת לשפצלה

שפצלה במחבת


אופן הכנה:

מערבבים סודה וביצים במערבל וו גיטרה

תוך הקצפה מוסיפים את הקמח, מלח, עשבי תיבול מיובשים ( ואם החלטתם גם להוסיף תוספת צבע)

בהדרגה עד קבלת בצק רך, ללא גושים כמו בסרטון



נותנים לתערובת לנוח 15 - 20 דקות.

בנתיים מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר גדול.

כשהמים רותחים, מניחים מעל את המסננת.

במסננת חורים רגילה, מניחים מצקת מהתערובת, ומזיזים אותה מצד לצד,

בעזרת הצד הכהה של סכין,

כך שנוצרים נטיפים שזולגים לתוך המים הרותחים.

אם יש לכם מסננת מיוחדת לשפצלה, מניחים אותה על הסיר,

ממלאים את המיכל המיועד לכך, בתערובת הבצק ומזיזים אותו מצד לצד,

עד שכל הבצק זולג בנטיפים לתוך המים הרותחים.


כך עושים עם כל כמות הבצק.

מערבבים מידי פעם בעדינות, בכף עץ.

ומבשלים עד שכל השפצלה צפים. 3 - 5 דקות.

מוציאים בכף גדולה מחוררת.

במקביל, מחממים מחבת נון סטיק.

אפשר לרסס מעט שמן בתרסיס.

לשים את השפצלה, במחבת, ולערבב מעט כדי להזהיב.

יתכן שיהיה צורך לעשות זו בכמה פעמים

או לשים בסוטז ממש גדול.

להוסיף פטריות מגי – שי , להקפיץ קלות.

להוסיף שמנת לבישול 9% או תחליף טבעוני,

להביא לרתיחה עדינה.

לערבב תוך כדי בישול עוד שתי דקות לאחר רתיחה.

לכבות את האש.

לפזר עשבתי תיבול – עירית, גרגיר, פטריזיליה

להגיש מיד.

מומלץ להגיש עם סלט. או כתוספת למנה עיקרית




שפצלה סלק סגול
שפצלה סלק סגול


וככה זה כשאני מטיילת בגרמניה,

ומכינה ארוחת ערב משפצל טרי שקניתי בשוק המזון המקומי

שפצל גרמני מקורי

ברוטב עגבניות-ריקוטה מוגש עם פירות יער וגבינת עיזים


שפצלה במסעדה





חורף מביא איתו קור, עייפות ורצון להתכרבל, אבל הוא גם זמן מצוין לעשות סדר בגוף ולהקל עליו.

בדיוק בגלל זה יצרתי את קיט החורף קל על המשקל,

שכולל שילוב של צמחי מרפא טבעיים, תפריט מסודר, מדריך מקיף לעונה הקרה

ועוד כמה בונוסים שיהפכו את החורף שלך להרבה יותר פשוט.

המטרה היא לעבור את החודשים הקרים בלי לעלות במשקל, ואולי אפילו לרדת,

בצורה טבעית ונעימה שמתאימה לשגרה.

הצמחים בקיט נבחרו בקפידה כדי לעזור לכם להתמודד עם אתגרי החגים:

 הם מפחיתים את הצורך במתוק ובפחמימות,

משפרים את תחושת השובע,

 מרגיעים את מערכת העיכול

 ותומכים בשריפת הקלוריות.

כך תוכלו ליהנות מהחגים מבלי להתפשר על הבריאות והמשקל.

לחורף קל, בריא ומהנה יותר, תנו לעצמכם את התמיכה שאתם צריכים!

אז

אם החורף בדרך כלל מאתגר אותך,

זה הכלי שיעזור לך להישאר מאוזנת לאורך כל העונה.

ואם את רוצה לדעת איך אפשר לרדת במשקל למרות שחורף בחוץ

בלי לוותר על מתוק יומי?

 מזמינה אותך להכיר את קיט החורף

חורף קל על המשקל (ואם הגעת לכן בחורף, הוא גם בהנחת חורף)

כל הפרטים בלחיצה כאן או לרכישה מיידית


קיט חורף קל על המשקל לחודש או לחודשיים
לקנייה


הכנתם?

אני רוצה לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara

 וגם בפייסבוק .facebook.com/liora.houbar.diet

שאלות, שיתופים, הצעות וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות




תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page