אצבעות סלמון בקראסט כוסמין ורוטב אסייתי
- ליאורה חוברה
- 29 ביולי
- זמן קריאה 3 דקות
עודכן: 27 באוג׳

בתשעת הימים, כשבשר מחוץ לתפריט – דגים הופכים לפתרון טבעי, נעים וטעים.
סלמון, למשל, הוא דג שקל לעבוד איתו והוא נראה תמיד טוב על הצלחת –
גם כשאין הרבה זמן או חשק לבשל.
וגם כשלא מתחשק לבלות שעות במטבח בחום הזה של חודש אב
ולמרות שיום הסלמון הרשמי בכלל ב־8 באוקטובר, החלטתי להכין אותו כבר עכשיו –
עם מתכון שמתאים גם לימי בין המצרים, וגם יככב אחר כך בשולחן של ראש השנה.
אצבעות סלמון בקראסט כוסמין ורוטב אסייתי
אז הנה מתכון פשוט, מזין וטעים לאצבעות סלמון בתיבול אסייתי – בלי טיגון, בלי קמח לבן, בלי שמן מיותר.
אנחנו נעטוף את הסלמון בפירורי לחם כוסמין מלא, נשלח לתנור, וניתן לרוטב הדבש-שום-סויה-חמאת בוטנים לעשות את הקסם שלו.שילוב מנצח של מתוק, מלוח וחרפרף – וכל זה בגרסה שמתאימה גם לדיאטה.
דיאטיפ של ליאורה חוברה - כשאני משלבת פירורי לחם כוסמין מלא במקום קמח או פירורים רגילים אני גם חוסכם קמח לבן וגם נהנית מיורנות הסיבים של הכוסמין. הכוסמי הוא דגן מיוחד. הוא נחשב דגן "קשה", שגורם לנו ללעוס יותר, לאכול יותר לאט, ולהיות שבעים יותר
6 מנות 460 קלוריות למנה
החומרים
לדג:
1 ק"ג פילה סלמון – לבקש מהמוכר לחתוך לקוביות או אצבעות בגודל ביס ולהוריד את העור
¾ כוס פירורי לחם כוסמין מלא (כ־75 גרם)
½ כוס שומשום מעורב (לבן ושחור)
12 שיני שום שלמות קלופות
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כף שמן קנולה או זית
לרוטב:
3 כפות דבש (כ־60 גרם)
2 כפות חמאת בוטנים חלקה (רצוי אורגנית)
2 כפות סויה כהה
6 שיני שום קלופות
1 כף ג'ינג'ר טרי (קלוף)
1 כפית שטוחה צ’ילי גרוס (או פחות, אם מעדיפים לא חריף)
4 כפות מים
גיוונים:
לרוטב – אפשרויות לגיוון (לבחירה לפי סגנון):
לאוהבות חרפרף באמת: להוסיף עוד חצי כפית צ’ילי גרוס, או חצי פלפל צ’ילי טרי טחון.
לדגש אסייתי עמוק יותר: חצי כפית שמן שומשום כהה + חופן כוסברה קצוצה דק.
לטוויסט מרענן: מעט גרידת ליים ו־½ כפית מיץ ליים טרי.
לגיוון משפחתי לילדים: להוריד את הצ’ילי ולהוסיף כפית קטשופ איכותי – יוצא "מתוק אסייתי" שמתקבל טוב גם אצל הקטנים.
להגשה
2 לימונים פרוסים
מיץ לימון
אופן ההכנה:
להכנת אצבעות סלמון בקראסט נתחיל
מלחמם תנור ל־200 מעלות. במצב טורבו או גריל.
בקערה לערבב את פירורי הכוסמין, השומשום, הפפריקה, המלח והפלפל. להוסיף את כף השמן ולערבב היטב – זה יעזור לציפוי להידבק.
לגלגל כל רצועת סלמון בתערובת עד לציפוי מלא.
לסדר את האצבעות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. ולזר בינהן את שיני השום
לאפות כ־12–15 דקות – תלוי בגודל החתיכות – עד שהן מבושלות והקראסט זהוב.
בינתיים – להכין את הרוטב:
לשים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון קטן ולטחון עד לקבלת מרקם חלק.לטעום, ולכוונן תיבול לפי הטעם.
להגשה: לסחוט מיץ לימון, לזלף מהרוטב מעל, או להגיש בצד לטבילה.
מגישים חם עם סלט, פרוסות לימון ומיץ לימון מעל
ואם אהבת את הסגנון של המתכון הזה – תשמח.י לדעת
שהוא משתלב מצוין גם בתפריטי בריאות והרזיה.
אני מאמינה שאפשר לרדת במשקל בלי קיצוניות –
עם אוכל אמיתי, טעים, מגוון וקל להכנה.וזה בדיוק הרעיון מאחורי קולקציית התפריטים שיצרתי.
ניסית כל מיני דיאטות ופטנטים, שפכת המון כסף ואנרגיה –ועדיין לא מצליח.ה לרדת במשקל?
הכיר.י את קולקציית תפריטי ההרזיה –The SLIM Diet Collection

18 תפריטים שונים שיעזרו לך לרדת במשקל בדרך שמתאימה לחיים שלך –ולהרגיש נפלא בגוף שלך!
בלי קיצוניות, בלי תפריטים מסובכים, ובלי לוותר על אוכל שטעים לך.
וגם אם את.ה מתמודד.ת עם בעיה בריאותית או מגבלה תזונתית –יש תפריט שמתאים בדיוק בשבילך:
לגברים ולנשים, ללא גלוטן, טבעוני, לסוכרת, ולמגוון מצבים נוספים.
לחצ.י כאן 👇🏽 ותגל.י את התפריט שמתאים בדיוק בשבילך
הכנתם?
תגובות