top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

עוגת קלמנטינות חמאת בוטנים עם קראמבל שיבולת שועל - קשיו

עודכן: 17 באוג׳ 2022


עוגת קלמנטינות וחמאת בוטנים

אז היה לי ברור שצריך להכין עוגת קלמנטינות, עכשיו כשהן בדיוק בשיא העונה שלהן. כתומות ומלאות עסיס!

והחלטתי לשלב טחינה כדי לתת לעוגה טאץ' של חלבה.

אבל..... שכחתי לקנות טחינה.

ואז הגיעה ההברקה, זו שנופלת כמו אסימון מתוך ההכרח?

חמאת בוטנים !

זהו, הנה היא -

עוגת קלמנטינות חורפית עם טוויסט, קריצה וקראמבל חלומי.

ולמי שלא אוהב חמאת בוטנים, אפשר בהחלט להחליף בטחינה ולקבל טעם של חלבה ברקע.

הקראמבל הנפלא מוסיף עוד 30 קלוריות לפרוסה. אז אפשר להחליט אם מוותרים או לא.

עוגת קלמנטינות חורפית

דיאטיפ מליאורה - אפשר להחליף את הקלמנטינות בכל פרי הדר אחר

עוגה אחת, תבנית 26, 20 מנות 125 קלוריות למנה ללא הקראמבל ; 155 קלוריות למנה עם הקראמבל

החומרים:

  • 5 ביצים בטמפרטורת החדר

  • 5 כפות חמאת בוטנים או טחינה גולמית משומשום מלא למי שלא אוהב את הטעם של בוטנים

  • 200 מ"ל מיץ קלנטינות

  • 1 כוס סוכר חום דק

  • 1 כוס קמח תופח (רצוי חלק ממנו קמח תופח מלא)

  • שקית אינסטנט פודינג וניל

  • כפית תמצית וניל או משחת וניל איכותית אמיתית.

  • קליפת תפוז מגוררת

  • תרסיס שמן לשימון התבנית או לבחור לבנית נון סטיק

החומרים לקראמבל שיבולת שועל קשיו

  • 3 כפות קמח

  • 3 כפות שיבולת שועל

  • 10 אגוזי קשיו טבעיים לא קלויים

  • שקית סוכר וניל - רצוי וניל אמיתי ( אני מביאה מחו"ל....)

  • 2 כפות סוכר חום

  • 40 גרם חמאה קרה מאוד

  • 1/2 כפית קינמון ( לא חובה, רק למי שאוהב) או חוויאג' תימני לקפה. אפשר לקנות בחנויות תבלינים או להכין לבד. המתכון בלחיצה כאן

בתנור, אחרי תוספת הקראמבל

אופן ההכנה:

בקערת מערבל מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 8 דקות עד שנוצר קצף אווירירי.

בקערה בינונית, מערבבים את החומרים היבשים.

תוך כדי המשך ערבול מוסיפים לסירוגין את חומרים הרטובים - הטחינה, תמצית וניל, מיץ קלמנטינות, קליפת תפוז.

ותערובת החומרים היבשים.

כלומר, מוסיפים מעט חומרים רטובים ואחכ מתערובת החומרים היבשים וכך עד שמסיימים את כל הכמות.

משמנים תבנית עגולה , 26, בעזרת תרסיס שמן או בוחרים תבנית נון סטיק ( שזה תמיד מומלץ ועדיף)

שופכים את הבלילה.

במקביל מכינים את הקראמבל - שמים את כל החומרים בקערת מערבל עם להב פלדה או כלי של בלנדר מוט עם סכין קיצוץ. מפעילים עד שנוצרים פירורים דביקים. שומרים במקרר.

אופים את העוגה, בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ 25 דקות, עד שפני העוגה מתקשים מעט.

מוציאים לרגע, מפזרים את פירורי הקראמבל

ומחזירים לתנור לעוד 20 - 25 דקות עד שהעוגה מזהיבה, וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.


 

רוצה לדעת איך לאכול מתוקים במידה,

אבל קשה לך להתמודד?

אני רוצה להכיר לך את הערכה לגמילה ממתוקים.

שילוב צמחי מרפא ודימיון מודרך

כל הפרטים ורכישה כאן



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא

פוסטים קשורים

הצג הכול

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page