
אורז תמיד הולך, מתאים כמעט לכל מנה, טעים ומשביע.
חשוב לדעת לבשל אורז בסיסי ואז תוכלו להוסיף לו אינספור שילובים.
כאן הוא בשילוב בריא של כורכום שנותן לו את הצבע הצהוב
ותורם למניעת סרטן וגם שקדים וחמוציות שמוסיפים קרנאציות ומתיקות
וכמובן תורמים את שלהם לבריאות.
דיאטיפ של ליאורה חוברה - דווקא לא מומלץ לאכול אורז מלא כי בקליפות שלו עשוי להמצא החומר הרעיל - ארסן שנמצא במקרים רבים בביצות בהן מגדלים אורז.
את האורז הבסמטי חשוב לשטוף היטב כדי לשטוף שאריות שלו אם קיימות.
אורז בסמטי נחשב לאורז הבריא ביותר.

8 מנות 180 קלוריות למנה
החומרים:
2 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב
כפית שמן
2 בצלים פרוסים
4 שיני שום כתושות/ פרוסות
2 גזרים קלופים מרוסקים במגדת גסה
חצי כוס חמוציות
100 גרם שקדים פרוסים
כף כורכום טחון ( רצוי לקנות ממקום שטוחן טרי)
חצי כף כמון
מלח ופלפל לפי הטעם
4 כוסות ( באותו גדול של כוסות האורז מים מינרלים / רגילים רותחים
פטרוזיליה להגשה וקישוט

אופן ההכנה: שוטפים את האורז בהרבה מים עד שהמים יוצאים שקופים. מעבירים למסננת ומיבשים.
בסיר גדול מאדים את הבצל בכפית שמן עד הזהבה.
מוסיפים שיני שום ומבשלים תוך ערבוב עוד 2 דקות.
מוסיפים את האורז, הכמון והכורכום ומערבבים היטב תוך בישול עוד 3 - 4 דקות.
מוסיפים שקדים ומערבבים עד הזהבה.
מוסיפים גזר וחמוציות ומערבבים שוב
מוסיפים את המים הרותחים, המלח והפלפל השחור, מערבבים ומביאים לרתיחה.
נותנים לזה לרתוח לדקה. ואז מערבבים.
מנמיכים את האש, מכסים את הסיר במגבת, סוגרים את המכסה ומהדקים היטב.
מבשלים 15 דקות בדיוק
מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה (לא להתפתות לפתוח) לעוד 15 - 20 דקות
פותחים את המכסה וטועמים. אם נדמה שהאורז עדין קשה, לכסות לעוד 10 דקות
בזמן הזה האורז למעשה עובר אידוי והמשך בישול
לאחר מכן בעזרת מזלג מאוורר את האורז,בעדינות
וזה מה שיעשה אותו אחד אחד !!!
מקשטים בפטרוזיליה ומגישים חם.
נשמר במקרר 3 ימים.

ואני רוצה להגיד לך שהפחמימות לא צריכות לעצור אותך מלרדת במשקל,
להפך, הן יכולות לאפשר לך שובע אם את משלבת אותן בתפריט בצורה נכונה.
ולכן את לגמריי יכולה להמשיך לאהוב פחמימות
כי הן חלק חשוב מהמזון שלנו.
זה בסך הכול אומר שמה שאת באמת צריכה, זה להבין איך לשלב פחמימות בצורה מאוזנת,
מבלי לוותר על דברים שאת אוהבת.
טוויסט קטן בטעמים או בתיבול יכול לקחת את המנה שלך למקום אחר לגמרי –
למשל - כמו שעשיתי במתכון הזה - בריא יותר, טעים יותר, ומדויק למטרות שלך.
הגוף שלך יודע מה הוא צריך – אבל לפעמים,
הדרך לעזור לו היא להוסיף את הדברים הקטנים שמחברים בין תזונה מאוזנת למערכת טבעית שתומכת בו.
כאן בדיוק נכנסים לתמונה צמחי המרפא שבקיט שלי:
הם פועלים כדי להפחית את הצורך במתוק בצורה טבעית ומאוזנת.
תומכים בתחושת שובע לאורך זמן, בלי תלות בנשנושים מיותרים.
ועוזרים לך להרגיש שאת בשליטה – בלי ויתורים ובלי תחושת החמצה.
בין אם את מנסה לרדת במשקל, לשמור על הבריאות שלך או פשוט להרגיש קלילה יותר –
צמחי המרפא יכולים להיות בדיוק מה שאת צריכה. הם לא רק טבעיים,
אלא גם מותאמים במיוחד לסייע בתהליך שלך בצורה בריאה ותומכת.
אז אם את מרגישה שזה הזמן שלך לעשות שינוי קטן שיביא לתוצאות גדולות, אני מזמינה אותך לנסות את הקיט שלי.
לחצי כאן
ותגלי איך אפשר להרגיש שובע טבעי ולשלוט בצורך במתוק –
בקלות ובפשטות.כי מגיע לך להרגיש טוב, מבפנים ומבחוץ. 🌿
הכנתם?
הכנתי ויצא טעים מאוד