top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

אורז בסמטי צהוב עם חמוציות ושקדים

עודכן: 26 באפר׳


 אורז בסמטי צהוב עם חמוציות ושקדים



אורז תמיד הולך, מתאים כמעט לכל מנה, טעים ומשביע.

חשוב לדעת לבשל אורז בסיסי ואז תוכלו להוסיף לו אינספור שילובים.

כאן הוא בשילוב בריא של כורכום שנותן לו את הצבע הצהוב

ותורם למניעת סרטן וגם שקדים וחמוציות שמוסיפים קרנאציות ומתיקות

וכמובן תורמים את שלהם לבריאות.


דיאטיפ של ליאורה חוברה - דווקא לא מומלץ לאכול אורז מלא כי בקליפות שלו עשוי להמצא החומר הרעיל - ארסן שנמצא במקרים רבים בביצות בהן מגדלים אורז.

את האורז הבסמטי חשוב לשטוף היטב כדי לשטוף שאריות שלו אם קיימות.

אורז בסמטי נחשב לאורז הבריא ביותר.


8 מנות 180 קלוריות למנה

החומרים:

  • 2 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב

  • כפית שמן

  • 2 בצלים פרוסים

  • 4 שיני שום כתושות/ פרוסות

  • 2 גזרים קלופים מרוסקים במגדת גסה

  • חצי כוס חמוציות

  • 100 גרם שקדים פרוסים

  • כף כורכום טחון ( רצוי לקנות ממקום שטוחן טרי)

  • חצי כף כמון

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • 4 כוסות ( באותו גדול של כוסות האורז מים מינרלים / רגילים רותחים

  • פטרוזיליה להגשה וקישוט

אופן ההכנה: שוטפים את האורז בהרבה מים עד שהמים יוצאים שקופים. מעבירים למסננת ומיבשים.

בסיר גדול מאדים את הבצל בכפית שמן עד הזהבה.

מוסיפים שיני שום ומבשלים תוך ערבוב עוד 2 דקות.

מוסיפים את האורז, הכמון והכורכום ומערבבים היטב תוך בישול עוד 3 - 4 דקות.

מוסיפים שקדים ומערבבים עד הזהבה.

מוסיפים גזר וחמוציות ומערבבים שוב

מוסיפים את המים הרותחים, המלח והפלפל השחור, מערבבים ומביאים לרתיחה.

נותנים לזה לרתוח לדקה. ואז מערבבים.

מנמיכים את האש, מכסים את הסיר במגבת, סוגרים את המכסה ומהדקים היטב.

מבשלים 15 דקות בדיוק

מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה (לא להתפתות לפתוח) לעוד 15 - 20 דקות

פותחים את המכסה וטועמים. אם נדמה שהאורז עדין קשה, לכסות לעוד 10 דקות

בזמן הזה האורז למעשה עובר אידוי והמשך בישול

לאחר מכן בעזרת מזלג מאוורר את האורז,בעדינות

וזה מה שיעשה אותו אחד אחד !!!

מקשטים בפטרוזיליה ומגישים חם.

נשמר במקרר 3 ימים.




 

עוד על בריאות לאורך השנה והמון מתכונים בריאים

תוכלו למצוא בספר 365 יום בלי תירוצים

כל הפרטים כאן


 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון

פוסטים קשורים

הצג הכול

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 5 out of 5 stars.

הכנתי ויצא טעים מאוד

Like

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך